Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Χωρίς περίθαλψη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

 
Χωρίς περίθαλψη μένουν οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος ναυαγεί από τα τεράστια χρέη του.
Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του, το μεγαλύτερο Ταμείο περίθαλψης, με τα 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους, βυθίζεται στα τεράστια χρέη προς τους προμηθευτές του.

Στους φαρμακοποιούς της χώρας οφείλει 300 εκατομμύρια ευρώ, από συνταγές που είχαν εκτελεστεί το 2011 από τα Ταμεία που τον απαρτίζουν.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής (ΦΣΑ) και Πειραιά (ΦΣΠ) σταμάτησαν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, θεωρώντας ότι δεν είναι σε θέση να πιστώνουν άλλο τον Οργανισμό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) καλεί τους κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς να αναστείλουν την παροχή υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ από τις 9 Απριλίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οφείλονται στα μέλη της 1,4 δισεκατομμύριο ευρώ (700 εκατομμύρια ο ΕΟΠΥΥ και 700 εκατομμύρια τα λοιπά Ταμεία).

Οι εργαστηριακοί γιατροί σταματούν από τις 9 Απριλίου να εκτελούν παρακλινικές εξετάσεις με πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ και τα λοιπά Ταμεία.

Πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ είναι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ και των Ταμείων που τον απαρτίζουν προς τις ιδιωτικές κλινικές.
Εργαζόμενοι των κλινικών πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ. Παρεμπόδισαν την κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας και διαπληκτίστηκαν με μία υπάλληλο.



Καταγγελία


Για το θέμα, υπήρξε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, με την οποία καταγγέλλονται τα επεισόδια:

'Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καταγγέλλει τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, ο οποίος μετά από συγκέντρωση που οργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, επιδίδεται συστηματικά σε καταλήψεις της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ, καθοδηγώντας εργαζόμενους ιδιωτικών κλινικών.

Αποκορύφωμα ο σημερινός ξυλοδαρμός και η εξύβριση με τους χειρότερους όρους μιας υπαλλήλου του υπουργείου από καταληψίες, καθώς και οι βανδαλισμοί σε γραφεία του υπουργείου, σε μια περίοδο οικονομικής δυσχέρειας.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη ο ΕΟΠΥΥ ξεπερνώντας τις αντοχές του έχει δώσει 30 εκατομμύρια ευρώ προς τις ιδιωτικές κλινικές και τις επόμενες ημέρες θα δώσει άλλα 36 εκατομμύρια.

Υπογραμμίζεται για μια ακόμη φορά, ότι για τις παλιές οφειλές των ασφαλιστικών Ταμείων προς τις ιδιωτικές κλινικές, αρμόδιο για τη ρύθμισή τους δεν είναι το υπουργείο Υγείας.

Απλά, το υπουργείο είναι εύκολος στόχος για κάθε είδους ασκήσεις και πρακτικών, ειδικά σε προεκλογική περίοδο'.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου