Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Νέος ''εκβιασμός'' Λοβέρδου. Ή με το «ναυάγιο» του ΕΟΠΥΥ ή βουλιάξτε μόνοι σας...



Με πολιτικές «κωλοτούμπες» και πυροτεχνήματα, άλλοτε με δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης και άλλοτε στη Βουλή ο πιο μνημονιακός υπουργός επιχειρεί καθημερινά να αποτελεί θέμα της επικαιρότηταςπροωθώντας ταυτόχρονα ότι πιο αντιλαϊκό και αντεργατικό μέτρο σχεδιάζεται από τη μαύρη συγκυβέρνηση στον τομέα της υγείας.
Σήμερα πέταξε ένα ακόμα πυροτέχνημα που τοσυνέδεσε και με ένα εκβιαστικό δίλημμα.
Δίνει υποτίθεται τη δυνατότητα στις πιο αντιπροσωπευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις να «αποφασίσουν» να φύγουν από τον ΕΟΠΥΥ,μετατρέποντας τους κλάδους υγείας σε επαγγελματικά ταμεία (ΝΠΙΔ), αφαιρώντας ταυτόχρονα από αυτά κάθε κρατική χρηματοδότηση.
Η έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης των κλάδων υγείας σε συνδυασμό με την προαιρετική συμμετοχή των ασφαλισμένων, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου (αφού στα επαγγαλματικά ταμεία δεν υπάρχει υποχρεωτική συμμετοχή) οδηγούν κάθε κλαδο υγείας σε σίγουρο ''θάνατο''.
Το εκβιαστικό δίλημμα που θέτει είναι απλό. Ή θα βουλιάξετε όλοι μαζί με τον ήδη «φαλιρισμένο» ΕΟΠΥΥ ή βουλιάξτε μόνοι σας και πάρτε στις πλάτες σας την ευθύνη για το σίγουρο βούλιαγμα των κλάδων υγείας σας.
Βέβαια αυτό δεν είναι καινούργιο. αφού ο ίδιος και η συγκυβέρνηση ήδη έχουν θέσει αντίστοιχο εκβιαστικό δίλημμα στις πιο αντιπροσωπευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις για τα επικουρικά ταμεία, εφόσον αρνηθούν την ενοποίηση.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από το ΕΘΝΟΣ 10-4-2012

Τη δυνατότητα να εξαιρούνται από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ, δίνει σε Ταμεία, τομείς και κλάδους Υγείας, διάταξη που πρόσθεσε στο νομοσχέδιο για το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου του 2012, με αποφάσεις των αντιπροσωπευτικών οργανώσεων των ασφαλισμένων κάθε ταμείου ή τομέα ή κλάδου.
Προϋπόθεση για τη μη ένταξή τους είναι η αυτοδίκαιη μετατροπή τους σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) υποχρεωτικής ασφάλισης και, ως εκ τούτου, απαγορεύεται οποιαδήποτε χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
«Όποιος θέλει κι έχει τα χρήματα να μην ενταχθεί, να πάρει το θάρρος να στηριχθεί στις δυνάμεις του και να το κάνει μόνος του. Να κάνεις τον έξυπνο με τα λεφτά του φορολογούμενου, όποιος θέλει να συνεχίσει να σέρνει αυτό το χορό, να πάει μόνος του και καλό ταξίδι», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στον Οίκο Ναύτου.

1 σχόλιο:

  1. χρειάζεσαι δάνειο; Ενδιαφέρεστε να πάρετε οποιοδήποτε είδος δανείου; Ή ανησυχείτε οικονομικά; Έχετε χρέος να πληρώσετε; Δάνουμε δάνεια σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, το επιτόκιο δανείου μας είναι 3% ανά ακυρότητα με διαπραγματεύσιμη διάρκεια, ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή την πίστωση. Για να πάρετε ένα δάνειο σήμερα Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας στη διεύθυνση: Bretthawksloans@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή