Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αποφάσεις της ΠΔΕ του ΠΣΦ για τις συμβάσεις των φυσικοθεραπευτών με τον ΕΟΠΥΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Τετάρτη, 25/04/2012, συνήλθε σε συνεδρίαση η Π.Δ.Ε. του Π.Σ.Φ., παρουσία των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών της 20/05/2012, των μελών της Π.Δ.Ε. του Π.Τ. Αττικής και αντιπροσώπων των εκλογικών συνδυασμών, Αγωνιστική Συσπείρωση Φυσικοθεραπευτών, Ανεξάρτητων Φυσικοθεραπευτών, Δ.Α.Κ.Ε. Φυσικοθεραπευτών, ΔΗ.ΚΙ. Φυσικοθεραπευτών, Ενωτικής Πρωτοβουλίας Φυσικοθεραπευτών και Κίνηση Προοδευτικών Φυσικοθεραπευτών και κατόπιν μακράς συζητήσεως και τοποθετήσεων, ομόφωνα αποφάσισε:


  • Να ζητήσει από τα μέλη του Π.Σ.Φ.-Ν.Π.Δ.Δ. που έχουν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση με τον Ε.ΟΠ.Υ.Υ., από 1η Μαΐου 2012 να μην δέχονται παραπεμπτικά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Οι ασθενείς να εξοφλούν τη θεραπεία τους με το τιμολόγιο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και με Δ.Π.Υ. να ζητούν τα χρήματά τους από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
  • Να καταγγείλει την απόφαση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να εκδώσει νέο Ε.Κ.Π.Υ. χωρίς την συμμετοχή του Π.Σ.Φ. για θέματα που αφορούν τον κλάδο των φυσικοθεραπευτών. Συγκεκριμένα:
1.      Την απόφαση για διενέργεια φυσικοθεραπειών σε συμβεβλημένα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης (άρθρο 14).
2.      Την απόφαση να μπορεί το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να καθορίζει ποσοστό κλιμακωτών εκπτώσεων ανάλογο με τον όγκο των συνεδριών, χωρίς να αναφέρει την κλιμάκωση και τις προϋποθέσεις εφαρμογής της (άρθρο 14).
3.      Την υποβάθμιση της φυσικοθεραπείας κατ’ οίκον με την μείωση του χρόνου παροχής, από έξι (6) μήνες σε τρεις (3) και την μείωση της αποζημίωσης, από είκοσι (20) ευρώ τη συνεδρία σε δεκαπέντε (15) (άρθρο 14).
4.      Την απόφαση για έναρξη ισχύς του νέου Ε.Κ.Π.Υ. από την 01/01/2012 ενώ έχουν κατατεθεί παραπεμπτικά και αποδείξεις στο e-ΔΑΠΥ και στις Υ.ΠΑ.Δ. με το ποσό των 20 ευρώ (άρθρο 14).

Επίσης ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσουμε άμεσα:

·         Πληρωμή των δεδουλευμένων παραπεμπτικών του Ε.ΟΠ.Υ.Υ. των μηνών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2012.
·         Υπογραφή συμβάσεων των φυσικοθεραπευτών που δεν είχαν σύμβαση με κάποιο από τα ταμεία που εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
·         Συνάντηση με την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για κατάθεση των θέσεων του κλάδου σε ότι αφορά τον Ε.Κ.Π.Υ.
·         Ανάκληση της απόφασης για αμοιβή δεκαπέντε (15) ευρώ και τρίμηνη διάρκεια των παραπεμπτικών της κατ’ οίκον θεραπείας και επαναφορά του ποσού των είκοσι (20) ευρώ και της εξάμηνης διάρκειας των παραπεμπτικών.
·         Διακοπή της παροχής φυσικοθεραπείας από τα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης.
·         Διευκρίνιση των προθέσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για το θέμα των κλιμακωτών εκπτώσεων.
·         Την τροποποίηση του λογισμικού του e-ΔΑΠΥ ώστε να μπορεί να γίνει η κατάθεση των παραπεμπτικών χωρίς τα στοιχεία του ελεγκτή.
·         Τη δυνατότητα να αποζημιώνονται οι όλες οι φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες, απ’ ευθείας στους ασφαλισμένους, με την προσκόμιση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. των απαραίτητων Δ.Π.Υ. κατά τα πρότυπα που ισχύουν για την ειδική αγωγή (άρθρο 17).

Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα, ανάλογα με την ανταπόκριση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στα παραπάνω, να υπάρξει πρόβλεψη για νέα συνεδρίαση της Π.Δ.Ε. για να αποφασίσει την περαιτέρω αντίδραση του κλάδου.

Συνάδελφε/σσα,

Η συμμετοχή και η συστράτευσή σου στις αποφάσεις της Π.Δ.Ε., θα δυναμώσει την φωνή του κλάδου και θα δώσει στο Π.Σ.Φ. τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να πιέσει την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να κάνει δεκτά τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα των φυσικοθεραπευτών.

Για ενημέρωση να είστε σε επαφή με την γραμματεία του Συλλόγου και την ιστοσελίδα www.psf.org.gr.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου