Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αποτελέσματα της συνάντησης του ΠΣΦ στο Υπουργείο Υγείας για το ανθυγιεινό επίδομα


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα κ. Ν. Πολύζο και αντιπροσωπείας της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και του Π.Σ.Φ. για θέματα που αφορούν τον κλάδο.
Ο Γενικός Γραμματέας κατανόησε τα θέματα που τέθηκαν και λήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις: Το Υπουργείο Υγείας:
1.αποδέχτηκε το αίτημα του Π.Σ.Φ. και της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος της Α’ κατηγορίας (150 €) στους φυσικοθεραπευτές. Για αυτό το σκοπό θα σταλεί θετική εισήγηση από το Υπουργείο Υγείας στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους.
2.θα στείλει θετική εισήγηση και αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας για ένταξη των νοσοκομειακών φυσικοθεραπευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
3.αποδέχτηκε το αίτημά μας για δημιουργία Διατομεακού Τμήματος Φυσικοθεραπείας με Προϊστάμενο Φυσικοθεραπευτή και να το προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.
Πριν την συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας είχε προηγηθεί συνάντηση της αντιπροσωπείας του Π.Σ.Φ. με την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., η οποία και υιοθέτησε τα αιτήματα του κλάδου.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για την καλή συνεργασία και την υιοθέτηση των αιτημάτων μας, καθώς και για την υποστήριξή τους στην συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ e-ΔΑΠΥ

Επιτέλους το e-ΔΑΠΥ λειτούργησε. Ο λόγος καθυστέρησης της λειτουργίας του στις 29-3-12 οφειλόταν στην αδυναμία του συστήματος να δέχεται παραπεμπτικά του 2011. Το θέμα αναδείξαμε κατά την επίσκεψή μας στον ΕΟΠΥΥ στις 28-3-12 και η λύση δόθηκε μέσα από τη σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ στις 29-3-12. Περισσότερα στη Ενημέρωσή μας.

Οι εργαστηριακοί γιατροί σταματούν τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ


«Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα διαβούλευσης για τα οφειλόμενα» λένε


Οι εργαστηριακοί γιατροί σταματούν τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ



Σταματούν τη συνεργασία τους με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) οι εργαστηριακοί γιατροί στις 9 Απριλίου.
Την απόφαση αυτή πήραν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαστηριακών Γιατρών, αφού διαπίστωσαν ότι έχουν «εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαβούλευσης στο επίμαχο ζήτημα της καταβολής των οφειλομένων από τους ασφαλιστικούς φορείς».
Οι εργαστηριακοί γιατροί ζητούν:

- Αμεση καταβολή των οφειλών όλων των ασφαλιστικών ταμείων (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ, Οίκος Ναύτου, ΙΚΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ- ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ) για Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011 και των ενταλματοποιημένων και μη καταβληθέντων από το 2011 ως σήμερα πιστώσεων.

- Ενεργοποίηση της διαδικασίας υποβολής παραπεμπτικών για παρακλινικές εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ με οποιοδήποτε κατάλληλο λογισμικό ή και με χειρόγραφες καταστάσεις.

- Εκδοση απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για τη μη φορολόγηση των εργαστηριακών γιατρών για μη εισπραχθέντα χρήματα μέσα στο οικονομικό έτος 2010 - 2011.

- Καταβολή όλων των οφειλομένων από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ως και 31-10-2011 χωρίς «κούρεμα».
 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ help desk ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ : «Γραφείο Εξυπηρέτησης (help desk) για την πιστοποίηση προμηθευτών, αναγγελία αιμοκαθάρσεων, ηλεκτρονική συνταγογράφηση και υποβολή eΔΑΠΥ»

Σας ενημερώνουμε ότι τα νέα τηλέφωνα του Γραφείου Εξυπηρέτησης των Προμηθευτών Υγείας (help desk) σχετικά με τις ηλεκτρονικές εφαρμογές υποβολής eΔΑΠΥ, πιστοποίησης προμηθευτών, και αναγγελίας αιμοκαθάρσεων, καθώς και θέματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ιατρών ΕΟΠΥΥ είναι τα ακόλουθα

2103891247 - 2103891259 - 2103891252 και 2103891243
Ώρες Λειτουργίας 08:00 - 14:00

Τα τηλέφωνα 210 3891229, 230, 231, 232, 233, 260 δεν ισχύουν πλέον


Αθήνα, 29/03/2012




ΠΗΓΗ : ΠΣΦ

Εκκαθάριση παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων, εξετάσεων και φυσικοθεραπειών που έχουν εκδοθεί πριν την 01/01/2012 και έχουν εκτελεστεί μετά την 01/01/2012


 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΘΕΜΑ: “ Εκκαθάριση παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων, εξετάσεων και φυσικοθεραπειών που έχουν εκδοθεί πριν την 01/01/2012 και έχουν εκτελεστεί μετά την 01/01/2012”

 
Σχετικά με τα παραπεμπτικά για διενέργεια ιατρικών πράξεων, εξετάσεων και φυσικοθεραπειών που έχουν εκδοθεί πριν την 01/01/2012 (δηλ. μέχρι και 31/12/2011) αλλά έχουν εκτελεστεί μετά την 01/01/2012, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
Προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα μηχανογραφικής εκκαθάρισης και πληρωμής των συγκεκριμένων παραπεμπτικών που είχαν εκδοθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα των φορέων έκδοσής τους, θα πρέπει να εξαιρεθούν από την παρούσα φάση της εκκαθάρισης και να υποβληθούν σε μεταγενέστερο χρόνο με νεώτερες οδηγίες για την διαδικασία και τον τρόπο υποβολής τους.
Για τον λόγο αυτό στην μηχανογραφική εφαρμογή υποβολής στο Σύστημα e-DAPY θα πρέπει να καταχωρηθούν, προς το παρόν, μόνο τα στοιχεία των παραπεμπτικών εξετάσεων, ιατρικών πράξεων και φυσικοθεραπειών που έχουν εκδοθεί από την 01/01/2012 και μετά.


                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
 
                                      ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

ΠΗΓΗ: ΠΕΕΦ

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


Σας ενημερώνουμε ότι από την 1-4-2012 ο Οίκος Ναύτου εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ. Για τις παροχές υγείας στους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου ισχύουν όσα προβλέπονται από τον ενιαίο
κανονισμό παροχών (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ ) και όσες τροποποιήσεις έχουν γίνει.


ΠΗΓΗ : ΕΟΠΥΥ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Έγγραφο του ΠΣΦ για την κατάθεση των παραπεμπτικών και τις αποδείξεις του ΕΟΠΥΥ




27/3/2012
                                                                                                                                                586

τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ      κ. Γεράσιμο Βουδούρη

«Κατάθεση παραπεμπτικών».

 
Κύριε Πρόεδρε,
Στο έγγραφο του ΕΟΠΥΥ 10155/13/3/2012 προς τις Περιφερειακές Υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ), όσον αφορά για την υποβολή και πληρωμή παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων συμβεβλημένων παρόχων υγείας, αναφέρεται ότι οι φυσικοθεραπευτές με την κατάθεση των παραπεμπτικών φυσικοθεραπείας πρέπει να καταθέτουν και την απόδειξη παροχής υπηρεσιών (παρ. 6).
Αυτή η διαδικασία, είναι αντίθετη με τον Νόμο 3842-23/4/2010, ΦΕΚ Α’ αριθμ. 58 περί αποκατάστασης φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις, και συγκεκριμένα το άρθρο 6, «Φορολογία εμπορικών επιχειρήσεων», παρ. 9 «Κατ’ εξαίρεση, για τους ελεύθερους επαγγελματίες που αποκτούν εισόδημα από παροχή υπηρεσιών στο Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, χρόνος κτήσης τους εισοδήματός τους θεωρείται ο χρόνος είσπραξής του». Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 92, η έναρξη ισχύος της παραπάνω παραγράφου αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά.

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλούμε οι φυσικοθεραπευτές, με την έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης των παραπεμπτικών, να μην καταθέτουν τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΖΙΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                                        ΚΑΖΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ