Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αναστέλλουν από 1η Δεκεμβρίου την σύμβαση τους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ οι φυσικοθεραπευτές

Η ΠΑΤΡΙΔΑ

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποίησης, υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γ.Σ. των Αντιπροσώπων του στις 10 και 11/11/2012, για μεν την Περιφέρεια, με συγκέντρωση την Παρασκευή, 30/11/2012, στις κατά τόπους υγειονομικές υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τα Περιφερειακά Τμήματά του, και για την Αττική, την Δευτέρα, 3/12/2012 και ώρα 10.00 στα κεντρικά γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Κηφισίας 39, Μαρούσι.
Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:
 Τροποποίηση του ΕΚΠΥ (ΦΕΚ 3054/΄Β/18.11.2012), με τον οποίο ευνοούνται τα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης και προβλέπεται η μείωση της φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας από 20€ σε 15€
 Άμεση καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ από τον Ιούνιο και τήρηση του όρου της σύμβασης για εξόφληση εντός 45 ημερών
 Καταβολή της παρακράτησης του 10% μέχρι σήμερα και κατάργηση του μέτρου αυτού, αφού η εκκαθάριση των παραπεμπτικών φυσικοθεραπείας γίνεται άμεσα
 Απόδοση των παλαιών χρεών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία χωρίς «κούρεμα»
 Συμψηφισμός των οφειλομένων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία με τις οφειλές των μελών μας προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς
 Εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τον ΕΟΠΠΥ και τον ΕΚΠΥ για την ελεύθερη επιλογή φυσικοθεραπευτή από τον ασφαλισμένο
 Σύμβαση με όλους τους φυσικοθεραπευτές
Τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών θα προβούν σε αναστολή των συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., από 3/12/2012 και μέχρι την αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

Δελτίο Τύπου για πανελλαδική κινητοποίηση των φυσικοθεραπευτών- Αφίσα


Θέμα: «Κινητοποίηση των φυσικοθεραπευτών σε όλη την Ελλάδα».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών 
αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποίησης, υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γ.Σ. 
των Αντιπροσώπων του στις  10 και 11/11/2012,  για μεν την Περιφέρεια, με 
συγκέντρωση  την Παρασκευή, 30/11/2012, στις κατά τόπους 
υγειονομικές υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από  τα Περιφερειακά 
Τμήματά του, και για την Αττική, την Δευτέρα, 3/12/2012 και ώρα 
10.00 στα κεντρικά γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Κηφισίας 39, Μαρούσι.
Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:
 Τροποποίηση του ΕΚΠΥ  (ΦΕΚ 3054/΄Β/18.11.2012), με τον οποίο 
ευνοούνται τα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης και 
προβλέπεται η μείωση της φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας από 20€
σε 15€
 Άμεση καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ από τον Ιούνιο και 
τήρηση του όρου της σύμβασης για εξόφληση εντός 45 ημερών  Καταβολή της παρακράτησης του 10% μέχρι σήμερα και κατάργηση 
του μέτρου αυτού, αφού η εκκαθάριση των παραπεμπτικών 
φυσικοθεραπείας γίνεται άμεσα 
 Απόδοση των παλαιών χρεών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία χωρίς 
«κούρεμα» 
 Συμψηφισμός των οφειλομένων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία με τις 
οφειλές των μελών μας προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς 
Οργανισμούς 
 Εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τον ΕΟΠΠΥ και τον ΕΚΠΥ 
για την ελεύθερη επιλογή φυσικοθεραπευτή από τον ασφαλισμένο 
 Σύμβαση με όλους τους φυσικοθεραπευτές
Τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών θα προβούν 
σε αναστολή των συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., από 3/12/2012 και 
μέχρι την αποπληρωμή των δεδουλευμένων.
ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ



Ανακοίνωση – πρόσκληση σε κινητοποίηση

Πανελλαδική απεργία του κλάδου φυσικοθεραπευτών


Σε πανελλαδική απεργία κατέρχεται την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ο κλάδος των φυσικοθεραπευτών. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «οι φυσικοθεραπευτές της Ελλάδος αναλογιζόμενοι το λειτούργημα και την επιστήμη που υπηρετούν και στην προσπάθεια τους για συνεχή προάσπιση της υγείας των ασφαλισμένων ήταν από τους πρώτους κλάδους που υπέγραψαν την σύμβαση για τη συμμετοχή τους στον νέο οργανισμό (ΕΟΠΥΥ) που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012.
Δυστυχώς όμως οι όποιες προσδοκίες και ελπίδες μας διαψευστήκαν και τα προβλήματα ξεκίνησαν από πολύ νωρίς.

Τα οφειλόμενα των προηγούμενων ετών των υπό συγχώνευση στον ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικών ταμείων μας οφείλονται ακόμα και σήμερα και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα τα πληρωθούμε, πότε θα τα πληρωθούμε και πόσο «κουρεμένα» θα είναι. Αξίζει να σημειωθεί πως η καθυστέρηση στην αποπληρωμή αγγίζει πλέον τα 2 χρόνια με τον κίνδυνο της παραγραφής να είναι μπροστά μας στο τέλος του τρέχοντος έτους. Και φυσικά θεωρούμε εξωφρενικό να είμαστε στην ίδια κατηγορία με τους προμηθευτές και να συζητάμε για μειώσεις όταν οι δικές μας παροχές ήταν οι υπηρεσίες μας προς τους ασφαλισμένους και μάλιστα με το εξευτελιστικό κρατικό τιμολόγιο του 1991 ! Σε αυτά έρχονται να προστεθούν τώρα και οι οφειλές των τελευταίων 5 μηνών από των ΕΟΠΥΥ παρά τις όποιες υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας.

Αυτό που μας εξοργίζει όμως είναι η στάση του Υπουργείου που αντί να βρει την λύση στο πρόβλημα με την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και την επιστροφή των αποθεματικών στα ασφαλιστικά ταμεία έτσι ώστε να γίνει η εξόφληση των οφειλομένων, προχωρά σε νέα αλλαγή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), την δεύτερη μέσα στο έτος, με μεγάλες οριζόντιες περικοπές στις παροχές προς τους ασφαλισμένους και κατ επέκταση και σε εμάς με αποτέλεσμα τον επαπειλούμενο αφανισμό του Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας.

Η μέχρι σήμερα διαμορφωμένη κατάσταση με τις επαναλαμβανόμενα αθετημένες υποσχέσεις πληρωμής μας να πέφτουν βροχή και τη συνεχόμενη μετάθεση εξόφλησης των οφειλών για τον «επόμενο μήνα» μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να εξοφληθούμε πριν το τέλος του έτους και ότι και αυτές οι οφειλές θα καταλήξουν όπως και οι προηγούμενες για «κούρεμα» ενώ ταυτόχρονα θα μας καλέσουν όπως και πέρσι να κάνουμε μια νέα αρχή με την καινούρια χρονιά.
Αυτό για μας είναι απαράδεκτο!

Η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων από όλα τα περιφερειακά τμήματα του ΠΣΦ-ΝΠΔΔ αποφάσισε να κηρύξει πανελλαδική απεργία του κλάδου την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και να δημοσιοποιηθεί πως από την 1 Δεκεμβρίου οι φυσικοθεραπευτές πανελλαδικά δεν θα εκτελούν παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον μέχρι την εξόφληση των οφειλομένων και του Ιουνίου και την αποδοχή των προτάσεων μας για τον νέο ΕΚΠΥ.

Ζητούμε την κατανόηση των ασφαλισμένων για την όποια ταλαιπωρία θα υποστούν αλλά δεν ευθυνόμαστε εμείς. Προσπαθήσαμε πολλές φορές να έρθουμε σε μια συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ αλλά εκτός από τις αθετημένες υποσχέσεις που μας έδιναν τελευταία η στάση τους έχει γίνει εντελώς υποτιμητική απέναντι στον κλάδο μας και εξόφθαλμα προκλητική προς ικανοποίηση άλλων συμφερόντων.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τα αυτονόητα την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας, σύγχρονο και εναρμονισμένο με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων ΕΚΠΥ και στο κλείσιμο του Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας».

Π.Τ. ΘΡΑΚΗΣ : Φυσικοθεραπευτές-Αναστέλλουν από 1η Δεκεμβρίου την σύμβαση τους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ


Σε αναστολή της σύμβασης τους με το Ε.Ο.Π.Υ.Υ  προχωρούν από την 1η Δεκεμβρίου   οι Φυσικοθεραπευτές Έβρου, Ροδόπης ,Ξάνθης, ενώ  αύριο «κατεβάζουν» ρολά  και στα εργαστήρια τους διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση των οφειλών τους .  Στις 11π.μ  οι φυσικοθεραπευτές θα καταθέσουν έγγραφη διαμαρτυρία στις κατά τόπους  υπηρεσίες του   Ε.Ο.Π.Υ.Υ . Οι φυσικοθεραπευτές ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα μέχρι και τον Ιούνιο του 2012 και να διαμορφωθεί εκ νέου  ο  Ενιαίος Κανονισμός  Παροχών Υγείας .
 « Το υπουργείο αντί να βρει την λύση στο πρόβλημα με την επαρκή χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ από τον κρατικό προϋπολογισμό και την επιστροφή των αποθεματικών στα ασφαλιστικά ταμεία έτσι ώστε να γίνει η εξόφληση των οφειλομένων, προχώρησε σε νέα αλλαγή  του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) την δεύτερη μέσα στο έτος με μεγάλες  περικοπές στις παροχές προς τους ασφαλισμένους και κατά  επέκταση και σε εμάς, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των εργαστηρίων φυσικοθεραπείας», σχολίασε σε δηλώσεις της  στην Ε.Ρ.Α. Ορεστιάδας, η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Έβρου ,Ροδόπης Ξάνθης κ.Τριανταφυλλιά Καμαργιάννη, υπογραμμίζοντας ότι, « η συνεχής μετάθεση, της από μήνα σε μήνα πληρωμής μας πείθει ότι, είναι απίθανο να μας ξοφλήσουν μέσα στο 2012».
 
Σύνταξη: Όλγα Ορφανίδου (  ert.gr)

ΕΟΠΥΥ: Εμπάργκο και από τους φυσικοθεραπευτές


Από την τσέπη τους θα πληρώνουν - από τις 3 Δεκεμβρίου - τις φυσικοθεραπείες, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών αποφάσισε να αναστείλει την πίστωση προς τον μεγαλύτερο φορέα παροχής περίθαλψης, ο οποίος οφείλει στους φυσικοθεραπευτές δεδουλευμένα για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει τα έτη 2010 - 2011.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, ο κλάδος έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του, καθώς εργάζεται και μένει απλήρωτος από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και σήμερα. 

Επίσης, τα ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν δεδουλευμένα στους φυσικοθεραπευτές για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει σε ασφαλισμένους τους για τα έτη 2010-2011, χωρίς να γνωρίζουμε πότε και πως θα γίνουν οι πληρωμές και αν θα υπάρξει 'κούρεμα' και σε ποιο ποσοστό. 

Οι φυσικοθεραπευτές επισημαίνουν ότι - μέχρι σήμερα - οι ηγεσίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, αθετούν κατ’ εξακολούθηση τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις τους για πληρωμή των δεδουλευμένων του 2012.

Με μονομερή και αδιάλλακτη στάση, μεταβάλουν τους όρους εργασίας των συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών με τον Οργανισμό.

Τέλος οι δωρεάν φυσιοθεραπείες από Δευτέρα! Κι άλλο «μπλόκο» στον ΕΟΠΥΥ



Μετά τους φαρμακοποιούς που ανέστειλαν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, και οι φυσικοθεραπευτές προχωρούν στην ίδια κίνηση από τη Δευτέρα. 

Από τη Δευτέρα λοιπόν 3 Δεκεμβρίου έπειτα από απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που έχουν ανάγκη αποθεραπείας με φυσικοθεραπείες θα πρέπει να τις πληρώνουν από την τσέπη τους. Και αυτό επειδή οι φυσικοθεραπευτές σε όλη τη χώρα αποφάσισαν να αναστείλουν τη σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 
Θα εκτελούν κανονικά τα παραπεμπτικά των ασφαλισμένων αλλά θα εκδίδουν δελτίο παροχής υπηρεσιών στο όνομα του ασφαλισμένου.

Οι κινητοποιήσεις του κλάδου οφείλονται στο γεγονός ότι είναι απλήρωτοι οι φυσικοθεραπευτές από τον Ιούνιο ενώ τους οφείλονται και χρήματα από τα προηγούμενα δύο έτη.
Μάλιστα τη Δευτέρα οι φυσικοθεραπευτές θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από τα κεντρικά γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στις 10.00 το πρωί.  

iatropedia

Διευκρινίσεις από τη Διεύθυνση Πληροφορικής-Τμήμα Ανάπτυξης και Υποστήριξης Υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ


Σας ενημερώνουμε ότι:

-         η ανακοίνωση αφορά στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ Προμηθευτές Υγείας και πιστοποιημένους στην εφαρμογή eΔΑΠΥ. Για τους υπόλοιπους Προμηθευτές Υγείας θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.
-         πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στην εφαρμογή και πλέον σας δίνετε η δυνατότητα να καταχωρείτε οφειλές χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και χωρίς αριθμό απόδειξης.
-         η οριστικοποίηση γίνεται συνολικά, μία φορά στο τέλος για όλα τα ταμεία. Πριν οριστικοποιήσετε ελέγξτε τις αναλυτικές εγγραφές σας για τυχόν λάθη ή παραλείψεις καθώς μετά δεν υπάρχει δυνατότητα νέας εισαγωγής εγγραφής ή μεταβολής ήδη υπάρχουσας εγγραφής.
-
-         για την οριστικοποίηση δεν εκδίδεται αποδεικτικό υποβολής. Δεν καταθέτονται δικαιολογητικά σε κάποιο γραφείο του ΕΟΠΥΥ. Η δήλωσή σας είναι αποκλειστικά ηλεκτρονική
-         στην εφαρμογή υποβάλετε όλες τις οφειλές των εντασσομένων στον ΕΟΠΥΥ ταμείων που αφορούν υπηρεσίες σας έως και 31/12/2011 ασχέτως με την ημερομηνία που εκδόθηκε η απόδειξη.
-         αν δεν έχετε εκδώσει απόδειξη για υπηρεσίες σας που έχετε υποβάλει αυτή θα εκδοθεί όταν θα σας αποδοθούν οι οφειλές αυτές. Στην περίπτωση αυτή επιλέγετε το κουτί 'χωρίς έκδοση απόδειξης'.
-         ως Δ/νση Πληροφορικής δεν είμαστε σε θέση να σας γνωρίσουμε ποια κατηγορία δαπάνης οφείλετε να επιλέξετε ως Προμηθευτής Υγείας


-         οι οφειλές από το ΤΥΔΚΥ θα καταχωρηθούν ως οφειλές ΟΠΑΔ.
-         οι οφειλές από τα ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ θα καταχωρηθούν ως οφειλές ΤΑΥΤΕΚΩ.
-         οι οφειλές από τα ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΑΣ, ΤΠΔΑ, ΤΠΔΘ, ΤΥΔΠ, ΤΥΔΕ-ΤΠΔΕ θα καταχωρηθούν ως οφειλές ΕΤΑΑ.
-         η περίοδος υποβολής αφορά στο διάστημα που παρείχατε τις υπηρεσίες σας.
-         η ημερομηνία κατάθεσης είναι η ημερομηνία που υποβάλλατε τις δαπάνες σας στον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα.
-         Εφόσον δεν αποδίδετε ΦΠΑ, στο πεδίο 'ποσό χωρίς ΦΠΑ' καταχωρείτε το πλήρες ποσό της δαπάνης σας.
-         στην περίπτωση που δεν αποδίδετε ΦΠΑ αφήνετε το αντίστοιχο πεδίο (Αναλογούν ΦΠΑ) κενό.
-         στην περίπτωση που έχετε λάβει προκαταβολή και δεν αποδίδετε ΦΠΑ τότε δηλώνετε στο 'ποσό χωρίς ΦΠΑ' το πλήρες ποσό και στο 'ποσό προκαταβολής' το ποσό που εισπράξατε για την συγκεκριμένη οφειλή. Στο 'Υπόλοιπο ποσό' θα εμφανιστεί το τελικό ποσό που οφείλει το ταμείο προς εσάς. Στην περίπτωση που δεν έχετε εισπράξει προκαταβολή, αφήνετε το αντίστοιχο πεδίο κενό.
-         το ποσό περικοπής δεν αφορά το ποσό κρατήσεων και φόρων. Συμπληρώνεται μόνο στην περίπτωση που είχατε λάβει από τον ασφαλιστικό φορέα ενημέρωση για περικοπές με το ποσό που σας είχε κοινοποιηθεί. Κρατήσεις και φόροι δεν καταχωρούνται.
-         στην περίπτωση που σε έναν αριθμό πρωτοκόλλου αντιστοιχούν δύο αποδείξεις τότε καταχωρούνται δύο διαφορετικές εγγραφές, μία για κάθε απόδειξη.
-         η εκχώρηση και ο εκχωρητής συμπληρώνονται μόνο όταν έχετε παραχωρήσει το δικαίωμα της πληρωμής σας σε τρίτους.
-         τα πεδία 'παρατηρήσεις' συμπληρώνονται με δικά σας σχόλια που θέλετε να γνωστοποιήσετε στον ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον διευκρινήσεις θα αναρτούνται στο site του ΕΟΠΥΥ
--
Τμήμα Ανάπτυξης και Υποστήριξης Υπηρεσιών
Δ/νση Πληροφορικής ΕΟΠΥΥ


Πρόσκληση σε κινητοποίηση 3/12/2012


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
                   Π.Σ.Φ.
Αθήνα, 28/11/2012
Ταχ. Δ/νση :Λ. Αλεξάνδρας 34-Αθήνα
Ταχ. Κώδικας :11473
Τηλέφωνο :210-8213905/334
Fax :210-8213760
E-mail :ppta@otenet.gr
Website :www.psf.org.gr

ΠΡΟΣ
Ελεύθερους επαγγελματίες 
μέλη Π.Τ. Αττικής

Ανακοίνωση - πρόσκληση
Συνάδελφοι, 

Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής του Πανελλήνιου  Συλλόγου 
Φυσικοθεραπευτών λαμβάνοντας υπόψη: 
 Την από 10-11/11/2012 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων 
 Την από 27/11/2012 ανακοίνωση του Κ.Δ.Σ. 
 Την από 28/11/2012 πρόταση του Κ.Δ.Σ. προς το Π.Τ. Αττικής
μεταθέτει την προγραμματισμένη συγκέντρωση στα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. την Δευτέρα 
3/12/2012, ημέρα νέας συνάντησης του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. με τον Πρόεδρο του Ε..Ο.Π.Υ.Υ., 
και καλεί τα μέλη του: 
1. Σε δυναμική κινητοποίηση - διαμαρτυρία έξω από τα κεντρικά γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,
Λ. Κηφισίας 39, την Δευτέρα 3/12/2012 και ώρα 10.00.
2. Σε αναστολή της σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τις  3/12/2012. 
3. Να εκτελούν κανονικά τα παραπεμπτικά των ασφαλισμένων εκδίδοντας δελτίο παροχής 
υπηρεσιών στο όνομα του ασφαλισμένου. 
Το Κ.Δ.Σ θα κοινοποιήσει με εξώδικη δήλωση στη Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. την συγκεκριμένη 
απόφαση. Μέχρι σήμερα ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απέδειξε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις, που 
είχε αναλάβει απέναντι στους φυσικοθεραπευτές, οδηγώντας το μεγαλύτερο κομμάτι του 
κλάδου μας σε  εξαθλίωση.  Δεν είμαστε υπεύθυνοι ούτε για την κρίση της χώρας αλλά 
ούτε και για την ανικανότητα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ
Συνάδελφοι, 
Δεν πάει άλλο
Όλοι μαζί ενωμένοι της να στείλουμε ένα μήνυμα στην νέα Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Οι κόποι μας και η αξιοπρέπεια μας δεν είναι διαπραγματεύσιμα
Να μην λείψει κανείς, την Δευτέρα, 3/12 έξω από τα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  Ιδιαίτερα είναι 
αναγκαία η μαζική παρουσία μας στις 10.00 που θα γίνει  αποκλεισμός του ρεύματος 
καθόδου της Λεωφόρου Κηφισίας. 
ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε. ΤΟΥ Π.Τ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                       ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΟΠΥΥ (ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ)

53. Προγραμματισμός και budgeting απαραίτητων υπηρεσιών ανά γεωγραφική περιοχή με βάση τις υγειονομικές ανάγκες στην βάση δεικτών και μελέτης που έχει περιγραφεί σε προηγούμενη δράση. Προγραμματισμός και εκτίμηση αριθμού επισκέψεων (ιατρών) ανά ειδικότητα, εξετάσεων (εργαστηρίων), νοσηλειών (κλινικών), αποκατάστασης (κέντρων και φυσιοθεραπευτών) και παροχών σε είδος
54. Ανάπτυξη πλαισίου αξιολόγησης, κατάταξης και διαπίστευσης δημόσιων και ιδιωτικών εργαστηρίων, μονάδων και κλινικών. Η κατάταξη θα έχει ως στόχο τον προσδιορισμό των παραγωγών που διαθέτουν τις υποδομές και την οργάνωση για να συμβληθεί ο ΕΟΠΥΥ μαζί τους και τα επίπεδα ποιότητας παροχής υπηρεσιών
55. Αξιολόγηση και διαπίστευση παραγωγών υπηρεσιών υγείας (ιατρών, εργαστηρίων, κέντρων, κλινικών

, νοσοκομείων) ως προϋπόθεση για την σύναψη συμβάσεων και σύνδεση της διαβάθμισης ποιότητας με τις αποζημιώσεις
56. Κατάρτιση προτύπων σύναψης συμβάσεων με παραγωγούς υπηρεσιών. Οι νέες συμβάσεις θα ενσωματώνουν τα επίπεδα διαβάθμισης ποιότητας, θα συνδέουν την ποσότητα υπηρεσιών με εκπτώσεις και θα κάνουν εύκολη την επιβολή κυρώσεων και την διακοπή συνεργασίας σε περιπτώσεις πρακτικών που αποβαίνουν εις βάρος του οργανισμού και των ασφαλισμένων
57. Επανασχεδιασμός του συστήματος αποζημίωσης των ιατρών και των εργαστηρίων και των μονάδων με ανάπτυξη συστημάτων που α συνδυάζουν την αποζημίωση με βάση μοντέλα α.) pay on performance - β.) pay on volume - γ.) closed budgets
58. Επανασχεδιασμός του συστήματος και των τιμών αποζημίωσης υπηρεσιών σε είδος και ανάπτυξη μηχανισμού αξιολόγησης τιμών διαγνωστικών και εργαστηριακών πράξεων και υγειονομικού υλικού
60. Ανάπτυξη μηχανισμού συνεχούς αξιολόγησης και υλοποίησης διαπραγματεύσεων, συμφωνιών price volume και διαγωνισμών outsourcing για την αύξηση της αποδοτικότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΔΩ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. για κινητοποίηση του κλάδου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

 Ανακοίνωση

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ως ΝΠΔΔ και δια νόμου σύμβουλος της Ελληνικής Πολιτείας στα θέματα Φυσικοθεραπείας, προσπάθησε έως σήμερα, με διάθεση συνεργασίας προς το Υ.Υ.Κ.Α. και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., να λειτουργήσει προς όφελος των Ελλήνων ασφαλισμένων. Η διάθεσή μας αυτή προφανώς έχει εκληφθεί ως αδυναμία. Ο κλάδος των Φυσικοθεραπευτών έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του, καθώς το να εργάζεσαι και να μένεις 6 μήνες απλήρωτος δεν είναι απλώς αναξιοπρεπές αλλά μας οδηγεί ως λειτουργούς της υγείας στην εξαθλίωση.
Σύμφωνα με αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων στις 10-11/11/2012, το Κ.Δ.Σ. και τα Π.Τ. καλούνται να εφαρμόσουν τα ακόλουθα:
1) Να καλέσουν τα μέλη τους να αναστείλουν την σύμβαση τους με τον ΕΟΠΥΥ από 1ης Δεκεμβρίου 2012 και μέχρι την εξόφληση του μηνός Ιουνίου 2012.
2) Να εκτελούν κανονικά τα παραπεμπτικά των ασφαλισμένων εκδίδοντας δελτίο παροχής υπηρεσιών στο όνομα του ασφαλισμένου.
Το Κ.Δ..Σ θα κοινοποιήσει με εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία στη διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. την συγκεκριμένη απόφαση.
Περαιτέρω, το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. ενημερώνει, ότι επειδή η συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν απέδωσε τα επιδιωκόμενα, ενώ οι αλλαγές στον νέο ΕΚΠΥ ουδεμία σχέση είχαν με τις προτάσεις για έλεγχο των δαπανών που υποβάλλαμε στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και διαφαίνεται ότι για μια ακόμη φορά οι εργαστηριούχοι φυσικοθεραπευτές αγνοούνται από την Πολιτεία, καλούνται οι διοικήσεις των Π.Τ. να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους:
α) Με συγκέντρωση και κατάθεση γραπτής διαμαρτυρίας στις κατά τόπους υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012.
β) Με ενημέρωση στον τοπικό τύπο, δελτία τύπου, κοινοποίηση στους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους.
Οι εξελίξεις θα κρίνουν τις περαιτέρω κινήσεις μας.
Απαιτείται συσπείρωση προς τον Σύλλογο και ομοθυμία από το σύνολο των μελών μας.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Απάντηση από τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για συνάντηση με τον Π.Σ.Φ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.


Από το γραφείο του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μας ενημέρωσαν ότι ορίστηκε νέα συνάντηση με τον Π.Σ.Φ., κατόπιν του αιτήματός μας, για την Δευτέρα 3/12/2012.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Φ/ΤΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Π.Σ.Φ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αγρίνιο 26-11-2012 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Π/Τ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ: 27 Ταχ.Δ/νση :Δ.Βότση 11Β Αγρίνιο ΠΡΟΣ: ΜΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ Τ.Κ : 30 100 Τηλ: 26310 24905 26410 29644 Faχ: 26410 53041 E-maiI: ptaitoloakarnanias@psf.org.gr www.psf.org.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Για την έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών των Νομών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και έχοντας υπόψιν μας έγγραφες αναφορές – καταγγελίες ασφαλισμένων συμπολιτών μας στο ΕΟΠΥΥ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ Α) Τους Ελεγκτές και τον Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου, που με την επιδεικτική άρνησή τους να εφαρμόσουν ορθώς τους κανονισμούς και τις εγκυκλίους του ΕΟΠΥΥ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ τους ασθενείς – ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥΥ, που χρήζουν φυσιοθεραπείας σε συγκεκριμένο πάροχο και πιο συγκεκριμένα στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αγρινίου και τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, στερώντας τους κατ’ αυτόν τον τρόπο το αναφαίρετο δικαίωμά τους για ελεύθερη επιλογή του θεραπευτή τους και καθυστερώντας ανεπίτρεπτα τους ασφαλισμένους να λάβουν εγκαίρως την προβλεπόμενη θεραπεία τους, δημιουργώντας έτσι λίστες αναμονής, λόγω αδυναμίας του Φυσικοθεραπευτηρίου του ΕΟΠΥΥ (ένας φυσικοθεραπευτής και μόνο κατά τις πρωινές ώρες), να εξυπηρετήσει ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη θεραπείας. Με τον τρόπο αυτό, που αποτελεί «πανελλαδική πρωτοτυπία», καταργούνται στην πράξη οι συμβάσεις των ιδιωτών φυσικοθεραπευτών με τον ασφαλιστικό φορέα. Β) Τους Ελεγκτές Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, πού προκειμένου να θεωρήσουν τα παραπεμπτικά φυσικοθεραπείας, απαιτούν αυθαιρέτως από τους ασθενείς ακτινογραφίες, CT, MRI, ΗΜΓ, κ.ά εξετάσεις, την στιγμή κατά την οποία αποκλειστικά αρμόδιος να λάβει γνώση των εν λόγω εξετάσεων και νξα αποφανθεί επ’ αυτών, είναι ο θεράπων εξειδικευμένος Ιατρός, προκειμένου να διευκολυνθεί στην διάγνωση του και να καθορίσει την περαιτέρω θεραπεία εκάστου ασθενούς. Με τον τρόπο αυτό, οι ως άνω Ελεγκτές Ιατροί του ΕΟΠΥΥ ευθέως παρεμβαίνουν στο έργο του θεράποντα γιατρού, φθάνοντας στο σημείο, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, να αμφισβητούν ευθέως και να ακυρώνουν τις προτεινόμενες από τους θεράποντες Ιατρούς θεραπείες, αναγράφοντας μάλιστα στα βιβλιάρια ασθενών ότι δεν ενδείκνυται φυσικοθεραπεία για την εκάστοτε πάθηση….. Συνεπεία τούτων, ο ασθενής – ασφαλισμένος επιβαρύνεται με άσκοπες εξετάσεις – επιβλαβείς πολλές φορές για την υγεία του, όπως η άσκοπη ακτινοβόληση – ενώ παράλληλα επιβαρύνεται οικονομικά όχι μόνο ο ασθενής, αλλά και ο ίδιος ο ασφαλιστικός φορέας, τα συμφέροντα του οποίου οι ως άνω ελεγκτές υπηρετούν. Θεωρούμε αυτονόητο ότι σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, οι οποιεσδήποτε παροχές Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης ορίζονται από τους κανονισμούς των Ασφαλιστικών Οργανισμών και δεν παρέχονται παρεμπιπτόντως και σύμφωνα με την «καλή διάθεση» του Ελεγκτή Ιατρού ή την προσωπική σχέση του ασθενή με τον Ελεγκτή. Τέτοια φαινόμενα δημιουργούν ανισότητα στην παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μεταξύ των ασφαλισμένων ανά την Ελλάδα. Έτσι οι ασφαλισμένοι, που τυχαίνει να κατοικούν σε περιοχές, στις οποίες ο κανονισμός και οι εγκύκλιοι του ΕΟΠΥΥ εφαρμόζονται «κατά το δοκούν» και όχι «κατά το πρέπον», είναι κατάφορα αδικημένοι σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Επικράτειας. Απεναντίας, σε περιπτώσεις στις οποίες παρατηρούνται υπερβάσεις και καταστρατήγηση των συμβατικών όρων από μέλη μας, ο Π.Σ.Φ. έχει ζητήσει από τον ΕΟΠΥΥ, να ενεργοποιηθεί ο ηλεκτρονικός έλεγχος και να καταγγελθούν οι συμβάσεις τους. Δηλώνουμε όμως ρητώς ότι δεν θα ανεχθούμε εις το εξής την συνεχιζόμενη αυθαιρεσία των ελεγκτών Ιατρών και του Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας. ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε. ΤΟΥ Π.Τ. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ & ΛΕΥΚΑΔΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΜΜΑΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΙΤΣΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Δελτίο Τύπου 26-11-2012 του Π.Τ. Θεσσαλονίκης


Οι φυσικοθεραπευτές της Ελλάδος αναλογιζόμενοι το λειτούργημα και την επιστήμη που υπηρετούν και στην προσπάθεια τους για συνεχή προάσπιση της υγείας των ασφαλισμένων ήταν από τους πρώτους κλάδους που υπέγραψαν την σύμβαση για τη συμμετοχή τους στον νέο οργανισμό (ΕΟΠΥΥ) που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012.
Δυστυχώς όμως οι όποιες προσδοκίες και ελπίδες μας διαψευστήκαν και τα προβλήματα ξεκίνησαν από πολύ νωρίς.
Τα οφειλόμενα των προηγούμενων ετών των υπό συγχώνευση στον ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικών ταμείων μας οφείλονται ακόμα και σήμερα και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα τα πληρωθούμε, πότε θα τα πληρωθούμε και πόσο «κουρεμένα» θα είναι. Αξίζει να σημειωθεί πως η καθυστέρηση στην αποπληρωμή αγγίζει πλέον τα 2 χρόνια με τον κίνδυνο της παραγραφής να είναι μπροστά μας στο τέλος του τρέχοντος έτους. Και φυσικά θεωρούμε εξωφρενικό να είμαστε στην ίδια κατηγορία με τους προμηθευτές και να συζητάμε για μειώσεις όταν οι δικές μας παροχές ήταν οι υπηρεσίες μας προς τους ασφαλισμένους και μάλιστα με το εξευτελιστικό κρατικό τιμολόγιο του 1991 ! Σε αυτά έρχονται να προστεθούν τώρα και οι οφειλές των τελευταίων 5 μηνών από των ΕΟΠΥΥ παρά τις όποιες υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας.
Αυτό που μας εξοργίζει όμως είναι η στάση του Υπουργείου που αντί να βρει την λύση στο πρόβλημα με την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και την επιστροφή των αποθεματικών στα ασφαλιστικά ταμεία έτσι ώστε να γίνει η εξόφληση των οφειλομένων, προχωρά σε νέα αλλαγή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), την δεύτερη μέσα στο έτος, με μεγάλες οριζόντιες περικοπές στις παροχές προς τους ασφαλισμένους και κατ επέκταση και σε εμάς με αποτέλεσμα τον επαπειλούμενο αφανισμό του Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας.
Η μέχρι σήμερα διαμορφωμένη κατάσταση με τις επαναλαμβανόμενα αθετημένες υποσχέσεις πληρωμής μας να πέφτουν βροχή και τη συνεχόμενη μετάθεση εξόφλησης των οφειλών για τον «επόμενο μήνα» μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να εξοφληθούμε πριν το τέλος του έτους και ότι και αυτές οι οφειλές θα καταλήξουν όπως και οι προηγούμενες για «κούρεμα» ενώ ταυτόχρονα θα μας καλέσουν όπως και πέρσι να κάνουμε μια νέα αρχή με την καινούρια χρονιά.
Αυτό για μας είναι απαράδεκτο!
Η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων από όλα τα περιφερειακά τμήματα του ΠΣΦ-ΝΠΔΔ αποφάσισε να κηρύξει πανελλαδική απεργία του κλάδου την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και να δημοσιοποιηθεί πως από την 1 Δεκεμβρίου οι φυσικοθεραπευτές πανελλαδικά δεν θα εκτελούν παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον μέχρι την εξόφληση των οφειλομένων και του Ιουνίου και την αποδοχή των προτάσεων μας για τον νέο ΕΚΠΥ.
Ζητούμε την κατανόηση των ασφαλισμένων για την όποια ταλαιπωρία θα υποστούν αλλά δεν ευθυνόμαστε εμείς. Προσπαθήσαμε πολλές φορές να έρθουμε σε μια συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ αλλά εκτός από τις αθετημένες υποσχέσεις που μας έδιναν τελευταία η στάση τους έχει γίνει εντελώς υποτιμητική απέναντι στον κλάδο μας και εξόφθαλμα προκλητική προς ικανοποίηση άλλων συμφερόντων.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τα αυτονόητα :
  • Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας
  • Σύγχρονο και εναρμονισμένο με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων ΕΚΠΥ
  • ΟΧΙ στο κλείσιμο του Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τρόπος συμπλήρωσης των "πινάκων" χρεών στο e-dapy


Συνάδελφοι,
σας παραθέτω πληροφορίες σχετικά με τη συμπλήρωση της φόρμας "Πίνακας Υποβολών και Υπολοίπων" του e-dapy:
1. θα χρειαστεί να διαθέτετε καταστάσεις υπολοίπων ή καρτέλες δικαιούχων από τα ταμεία τα οποία σας οφείλουν.
2. με τους κωδικούς που διαθέτετε για την καταχώρηση των παραπεμπτικών του εοπυυ θα εισέλθετε από τις εφαρμογές ->εδαπυ-> πίνακας υποβολών & υπολοίπων 
3. με την είσοδο σε αυτή την εφαρμογή εμφανίζονται αριστερά κατηγορίες δαπάνης, διαχείριση δαπανών και ολοκλήρωση υποβολής. Πρώτα ορίζουμε την κατηγορία δαπάνης. Κάνοντας κλικ εμφανίζονται 3 επιλογές. Οι φυσικοθεραπευτές ανήκουν στους λοιπούς φορείς αφού το επιλέξετε πάτε με το ποντίκι πάνω αριστερά έχει ένα κουμπί σαν δισκέτα, το πατάτε και κάνει αποθήκευση.
4. στη συνέχεια, πάτε στη διαχείριση δαπανών εκεί εμφανίζεται ένας πίνακας στον οποίο θα πρέπει να εισάγεται όλα τα στοιχεία που ζητάει : ασφαλιστικό ταμείο (εμφανίζεται λίσταμε τα ταμεία - το ΤΥΔΚΥ μπαίνει ως ΟΠΑΔ), αριθμό απόδειξης (σε περίπτωση που δεν έχει κοπεί απόδειξη τσεκάρουμε το κουτάκι δεξιά που λέει χωρίς απόδειξη), αρ. πρωτοκόλλου (αναφέρεται στις αναλυτικές καταστάσεις, αν δεν τον έχουμε, τσεκάρουμε το αντίστοιχο κουτάκι), ημερομηνία (περίοδος που αφορά - μήνας και έτος πχ 02/2011 έως 03/2011), ποσό χωρίς ΦΠΑ (βάζουμε το συνολικό ποσό της απόδειξης-εμείς δεν έχουμε ΦΠΑ), αναλογούν ΦΠΑ (εδώ βάζουμε 0), ποσό προκαταβολής (γράφετε το ποσό που έχετε λάβει, αφορά συνήθως όπου πληρωθήκατε το 90% διαφορετικά σημειώνετε 0),ποσό περικοπής (αναφέρεται στις καταστάσεις, αλλιώς βάζετε 0), το υπόλοιπο ποσό συμπληρώνεται αυτόματα, κατηγορία δαπάνης έχει ένα ερωτηματικό το πατάτε και έχει επιλογές (εμείς είμαστε στην 8 κατηγορία). Αν έχετε Factoring, επιλέγετε το ναι για την επιλογή εκχώρηση και δίπλα γράφετε την τράπεζα factoring. Παρατήρηση εδώ γράφουμε σχόλια και το λόγο που πιθανών δεν έχουμε απόδειξη και τέλος κάνουμε αποθήκευση πάνω αριστερά (το δεύτερο κουμπί). Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για όλα τα υπόλοιπα και για όλα τα ταμεία και αφού ελέγξουμε ότι τα έχουμε περάσει σωστά κάνουμε και την οριστικοποίηση.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια, επικοινωνήστε με τη γραμματεία.

Γενική συνέλευση του Π.Τ. Λέσβου , Χίου & Σάμου του Νομού Λέσβου


Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η δεύτερη Γενική συνέλευση του Π.Τ. Λέσβου , Χίου  & Σάμου  του Νομού Λέσβου . Κατ αρχή θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους για την συμμέτοχη τους η οποία ήταν ικανοποιητική και κυρίως από τους συναδέλφους των απομακρυσμένων περιοχών  του νησιού .
Θα σταθώ σε δυο βασικές αποφάσεις που πάρθηκαν χτες , για τα υπόλοιπα θέματα θα υπάρξει ανάρτηση στην σελίδα του Π.Τ στην ιστοσελίδα του Π.Σ.Φ.
Έγινε ενημέρωση για την πορεία των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ πανελλαδικά και τέθηκε σε ψηφοφορία η περαιτέρω στάση μας ως προς το θέμα σύμβαση η μη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ . Το αποτέλεσμα ήταν παμψηφεί στην μη αποδοχή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ .Συνεχίζουμε  δηλαδή την στάση που έχουμε από την αρχή του έτους να μην προχωρήσουμε σε συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ .Συντασσόμαστε με  την απόφαση της Γενικής συνέλευσης των αντιπρόσωπων για την απ ευθείας εξόφληση των ασθενών με της ΑΠΥ που θα εκδίδουμε .Πρόταση που καταθέσαμε ως Π.Τ στην Γενική συνέλευση των αντιπροσώπων και ψηφίστηκε .Αναμένουμε τα αποτελέσματα της διεκδίκησης αυτού του θέματος από το ΚΔΣ .Θα επανεξετάσουμε την στάση μας ανάλογα με της όποιες εξελίξεις θα υπάρξουν στο θέμα αυτό στο άμεσο  μέλλον .
Είχαμε αποφασίσει στο Δ.Σ. του Π.Τ στις 13/6/12 για την δημιουργία τράπεζας αίματος στο Π.Τ. μας .Αναλύοντας επί της πρακτικής υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν λίγα τα μέλη που έχουν την δυνατότητα να συμβάλουν ως αιμοδότες στην προσπάθεια αυτή . Αποφασίσαμε λοιπών να απευθυνθούμε προς το ΚΔΣ να είναι ο φορέας υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας όπως είχαμε προτείνει και με της προτάσεις μας προς το ΚΔΣ. Κάνουμε λοιπών εισήγηση προς το ΚΔΣ να δημιουργήσει της προϋποθέσεις ώστε να συμβάλουν όλοι οι συνάδελφοι από όλα τα Π.Τ της χώρας στην δημιουργία και χειρισμού μιας κεντρικής τράπεζας αίματος .

Συμπληρωματικές οδηγίες για υποβολές από παροχους υγείας- Ανακοίνωση προς τους συμβεβλημένους παρόχους υγείας ΕΟΠΥΥ για παλιές οφειλές

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για την συνάντηση του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.


Την Πέμπτη, 22/11/2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Κ.Δ.Σ. με τον νέο Πρόεδρο τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλο.
Προσήλθαμε στη συνάντηση με διάθεση να θέσουμε τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, και να ενημερώσουμε για τις θέσεις μας όπως αυτές προέκυψαν από τη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων. Η συνάντηση αυτή, δυστυχώς, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, απεναντίας άφησε κακή εντύπωση στο σύνολό της.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος παρέστη για 10 λεπτά, δίνοντας μας την εντύπωση ότι χρειάζεται ακόμα χρόνο για να ενημερωθεί για το αντικείμενό του. Το μόνο που είπε ήταν ότι με δική του υπογραφή πληρωθήκαμε τον μήνα Μάιο και «δεσμεύεται» (ο ίδιος κατόπιν αναίρεσε την έκφραση του θεωρώντας την ως άστοχη) ότι θα πληρωθούμε και τον μήνα Ιούνιο πριν τα Χριστούγεννα.
Για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν στον νέο ΕΚΠΥ και άλλα διαδικαστικά προβλήματα, μας παρέπεμψε στον Γενικό πλέον Διευθυντή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Βαφειάδη. Η στάση του κ. Βαφειάδη κρίθηκε συνολικά προσβλητική για τον φυσικοθεραπευτικό κλάδο, καθώς αρνήθηκε ή απέφυγε να μας αιτιολογήσει τους λόγους που στοιχειοθέτησαν τις αλλαγές που αφορούν στη φυσικοθεραπεία στον νέο ΕΚΠΥ. Έδωσε δε, προφανέστατα, την εντύπωση ότι συνομιλητές και σύμβουλοί του ήταν ο φυσιατρικός κλάδος ως «…ο καθ’ ύλην αρμόδιος για θέματα αποκατάστασης…» γεγονός που δημιούργησε ένταση και αντίδραση εκ μέρους του Κ.Δ.Σ.
Το Κ.Δ.Σ. καταγγέλλει αυτή την αντιμετώπιση ως ανάρμοστη προς τον ρόλο και την συμβολή της φυσικοθεραπείας στη δημόσια υγεία. Θεωρούμε πλέον αιτία πολέμου τη στάση των υπευθύνων σχεδιασμού της πολιτικής του ΕΟΠΥΥ.
Προσβλέπουμε σε νέα συνάντηση, αφού ενημερωθεί ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Θα ανακοινώσουμε άμεσα τις νομικές και συνδικαλιστικές δράσεις μας.
Ζητούμε τη συσπείρωση των συναδέλφων και την εγρήγορση τους.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΦ


  • Ενημερωθήκαμε από τη Δ/νση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ ότι ο νέος τροποποιημένος ΕΚΠΥ ισχύει από την ημέρα της δημοσίευσής του και μετά.
  • Ζητήσαμε προφορικά και εγγράφως από τη Δ/νση Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, διευκρινίσεις σχετικά με την αποτύπωση-καταχώρηση των απαιτήσεων των Φυσικοθεραπευτών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία πρίν την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ. Σύντομα  θα εκδοθεί διευκρινιστική Εγκύκλιος.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Έγγραφο του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. για διευκρινήσεις επί της ανακοίνωσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


ΘΕΜΑ: «Διευκρινήσεις επί της ανακοίνωσης προς τους πιστοποιημένους 
παρόχους υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.».

Κύριε Πρόεδρε,

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών 
επί της ανακοίνωσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στις 16/11/2012, προς όλους τους 
πιστοποιημένους παρόχους υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για την αποτύπωση-καταχώρηση 
όλων των απαιτήσεων πριν την ίδρυσή του, θα ήθελε τις εξής διευκρινήσεις:
Πως θα γίνει η καταχώρηση:
α) των απαιτήσεων, αφού δεν έχουν εκδοθεί αποδείξεις σε κάποια ασφαλιστικά 
ταμεία π.χ. ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ, ΟΠΑΔ κ.α. 
β) κάποιων συναδέλφων που για διάφορους λόγους σήμερα δεν έχουν σύμβαση με 
τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και έτσι δεν έχουν κωδικούς στο e-dapyγ) των συναδέλφων φυσικοθεραπευτών που συνταξιοδοτήθηκαν αλλά έχουν να 
λαμβάνουν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία τα προηγούμενα έτη
δ) σε ενδεχόμενη απώλεια του αριθμού πρωτοκόλλου από κάποιο ασφαλιστικό 
ταμείο ή κάποιων άλλων στοιχείων
ε) των απαιτήσεων από τα ταμεία που σταδιακά εντάχτηκαν στον ΕΟΠΥΥ το 2012 
π.χ. ΤΑΥΤΕΚΩ, ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, κ.α. και οφείλουν στους 
παρόχους υγείας

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΕΟΣ ΕΚΠΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΦΕΚ 3054 ΤΕΥΧΟΣ Β 18/11/2012


ΑΡΘΡΟ 14
Φυσικοθεραπείες – λογοθεραπείες –εργοθεραπείες −
ψυχοθεραπείες
Α. Οι φυσικοθεραπείες διενεργούνται στα εργαστήρια
φυσικοθεραπείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., των Κρατικών Νοσοκο−
μείων, σε συμβεβλημένα εργαστήρια φυσικοθεραπείας,
εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, σε
εργαστήρια ιδιωτικών κλινικών, κατόπιν παραπεμπτικού
θεράποντος ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας.
Οι φυσικοθεραπευτικές πράξεις εκτελούνται μόνο
από πτυχιούχους φυσικοθεραπευτές σύμφωνα με τις
διατάξεις του Ν. 3329/2005.
Στη φυσικοθεραπεία καθιερώνεται αποζημίωση ανά
συνεδρία εντός της οποίας εκτελούνται όσες φυσικοθε−
ραπευτικές πράξεις κρίνονται αναγκαίες. Σε ασφαλισμέ−
νους που χρήζουν φυσικοθεραπευτικές πράξεις, εκδίδε−
ται ένα παραπεμπτικό ανά μήνα για την ίδια πάθηση, με
αναγραφή των απαιτούμενων πράξεων ανά συνεδρία.
Έκδοση νέου παραπεμπτικού φυσικοθεραπείας για την
ίδια πάθηση, επιτρέπεται μόνο μετά την ολοκλήρωση
της θεραπείας.
Τα παραπεμπτικά εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικά και
σε περίπτωση αδυναμίας του συστήματος, εκδίδονται
χειρόγραφα. Aπαιτείται θεώρηση αυτών εντός δέκα (10)
ημερών από την ημερομηνία έκδοσής τους και εκτέλεση
αυτών εντός εξήντα (60) ημερών.
Δικαιολογούνται έως δέκα (10) συνεδρίες δύο φορές
το χρόνο και η αποζημίωση ανά συνεδρία, ορίζεται σε
δέκα πέντε (15) ευρώ.
Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δύναται να διαμορφώνει τις
συμβάσεις με τους φυσικοθεραπευτές σύμφωνα με τις
διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 3863/2010,
με τρόπο ώστε η προκαλούμενη δαπάνη στον Οργανι−
σμό να μην επηρεάζεται, χρησιμοποιώντας μέτρα όπως
πλαφόν, κλιμακούμενη επιστροφή, μεταβολή της τιμής
αποζημίωσης ανά συνεδρία μέχρι του ποσού των 18 €,
λαμβάνοντας υπόψη και την δυναμικότητα ενός εκάστου
παρόχου.
α. Σε ασφαλισμένους που έχουν υποστεί πρόσφατα
(εντός τριμήνου από την εμφάνιση του προβλήματος)
αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και δεν έχουν νοσηλευ−
θεί σε κλινική αποκατάστασης Νοσοκομείου ή Κ.Α.Α. ή
Φ.Ι.ΑΠ. και δεν έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα απο−
κατάστασης ως εξωτερικοί ασθενείς σε Κ.Α.Α. ή Φ.Ι.ΑΠ.,
δύναται να χορηγούνται δώδεκα (12) συνεδρίες φυσικο−
θεραπείας το μήνα, σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση
Νοσοκομείου ή κλινικής, η οποία θα επισυνάπτεται στο
παραπεμπτικό και μέχρι έξι (6) μήνες.
β. Σε σοβαρά κινητικά προβλήματα απότοκα πρόσφα−
των (εντός τριμήνου από την εμφάνιση του προβλήμα−
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 46373
τος) κακώσεων νωτιαίου μυελού και κρανιοεγκεφαλικών
κακώσεων, σκλήρυνση κατά πλάκας, πολυριζονευρίτιδα
GUILLAIN BARRE, σοβαρών νόσων του Κ.Ν.Σ. που δεν
έχουν νοσηλευθεί σε κλινική αποκατάστασης Νοσοκο−
μείου ή Κ.Α.Α. ή Φ.Ι.ΑΠ. και δεν έχουν παρακολουθήσει
πρόγραμμα αποκατάστασης ως εξωτερικοί ασθενείς
σε Κ.Α.Α. ή Φ.Ι.ΑΠ., δύναται να χορηγούνται δώδεκα (12)
συνεδρίες φυσικοθεραπείας του μήνα, σύμφωνα με ια−
τρική γνωμάτευση Νοσοκομείου ή κλινικής, η οποία θα
επισυνάπτεται στο παραπεμπτικό και μέχρι έξι (6) μήνες.
γ. Σε πολυκαταγματίες ασφαλισμένους και σε όσους
έχουν υποστεί πρόσφατα (εντός τριμήνου από την εμ−
φάνιση του προβλήματος) σοβαρά κατάγματα, συγκάμ−
ψεις και έκτοπη οστεοποίηση, δεν έχουν νοσηλευθεί σε
κλινική αποκατάστασης Νοσοκομείου ή Κ.Α.Α. ή Φ.Ι.ΑΠ.
και δεν παρακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης
ως εξωτερικοί ασθενείς σε Κ.Α.Α. ή Φ.Ι.ΑΠ., χορηγούνται
δώδεκα (12) συνεδρίες το μήνα, σύμφωνα με ιατρική
γνωμάτευση Νοσοκομείου ή κλινικής, η οποία θα επι−
συνάπτεται στο παραπεμπτικό και μέχρι δύο (2) μήνες
το ανώτερο.
Για τους ασθενείς των περιπτώσεων α, β και γ που
έχουν νοσηλευθεί σε κλινική αποκατάστασης Νοσοκο−
μείου ή Κ.Α.Α. ή Φ.Ι.ΑΠ. ή έχουν παρακολουθήσει πρό−
γραμμα αποκατάστασης ως εξωτερικοί ασθενείς στα
ανωτέρω, δεν αποζημιώνονται.
Στις ανωτέρω περιπτώσεις α, β και γ δικαιολογείται η
εκτέλεση των φυσικοθεραπευτικών πράξεων κατ’ οίκον
δώδεκα (12) συνεδρίες το μήνα και μέχρι έξι (6) μήνες με
αποζημίωση δώδεκα (12) ευρώ τη συνεδρία, με τις προ−
ϋποθέσεις και τη διαδικασία ως αναφέρεται ανωτέρω.
Β. α) Σε ασφαλισμένους που έχουν υποστεί πρόσφατο
(ως ορίζεται ανωτέρω) αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο,
κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, δυσκαταποσία επί εδά−
φους τραχειοστομίας, ή πάσχουν από Νόσο Parkinson,
που δεν έχουν νοσηλευθεί σε κλινική αποκατάστασης
Νοσοκομείου ή Κ.Α.Α. ή Φ.Ι.ΑΠ. και δεν έχουν παρακο−
λουθήσει πρόγραμμα αποκατάστασης ως εξωτερικοί
ασθενείς σε Κ.Α.Α. ή Φ.Ι.ΑΠ., χορηγούνται οκτώ (8) συνε−
δρίες λογοθεραπείας μηνιαία και για χρονικό διάστημα
μέχρι τρείς (3) μήνες το ανώτερο.
β) Σε ασφαλισμένους που έχουν υποστεί πρόσφατα
(ως ορίζεται ανωτέρω) κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις,
βλάβες νωτιαίου μυελού ή πάσχουν από Νόσο Parkinson
ή σκλήρυνση κατά πλάκας, δεν έχουν νοσηλευθεί σε
κλινική Νοσοκομείου ή Κ.Α.Α. ή Φ.Ι.ΑΠ. και δεν έχουν
παρακολουθήσει πρόγραμμα αποκατάστασης ως εξω−
τερικοί ασθενείς σε Κ.Α.Α. ή Φ.Ι.ΑΠ., χορηγούνται οκτώ
(8) συνεδρίες εργοθεραπείας μηνιαία και για χρονικό
διάστημα μέχρι (3) μήνες το ανώτερο.
γ) Σε ασφαλισμένους που έχουν νοσηλευθεί στο πα−
ρελθόν σε πάσης φύσεως μονάδες ψυχικής υγείας, δεν
παρακολουθούν ή δεν έχουν ενταχθεί εκ παραλλήλου
σε πρόγραμμα ψυχικής υγείας και χρήζουν ψυχοθερα−
πείες, δύναται να χορηγούνται μέχρι τέσσερις (4) συ−
νεδρίες ψυχοθεραπείας μηνιαία.
Οι πράξεις που αναφέρονται στην παράγραφο Β του
παρόντος άρθρου, δύναται να αποζημιώνονται απευ−
θείας σε ασφαλισμένους κατά το μεταβατικό και μέχρι
την υπογραφή σχετικών συμβάσεων χρόνο, με την προ−
σκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, όπως αυτά
ορίζονται μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ (τσεκάρετε τευχος Β και απο 3054 εως 3054, πατατε αναζήτηση)