Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΦ

Εξαιτίας της καθυστέρησης πίστωσης των λογαριασμών των Φυσικοθεραπευτών για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο, για την επίλυση του θέματος επικοινωνήσαμε με τη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ. Τελικά, όπως ενημερωθήκαμε από την κα Περδίκη και τον κ. Μουζάκη, τα χρήματά μας αργά το μεσημέρι πιστώθηκαν στην Αγροτική Τράπεζα, τη Δευτέρα και στις υπόλοιπες Τράπεζες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΦ

Η εφαρμογή και το e-mail για την ηλεκτρονική υποβολή παλαιών οφειλών και υπολοίπων θα επαναλειτουργήσουν από 5-1-13 με τελική καταληκτική ημερομηνία 13-1-13. Περισσότερα στην ''Ενημέρωσή'' μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Π.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Δ.Σ. του Π.Τ. Κερκύρας σεβόμενο τις ανάγκες και την όποια αξιοπρέπεια έχει απομείνει στον κλάδο μας, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο θέατρο του παζαρέματος των δεδουλευμένων. Θεωρούμε ότι η αξιολόγηση των νόμιμων εργαστηρίων μας, θα αποτελέσει δούρειο ίππο για την εξασφάλιση των προνομίων των εκλεκτών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τον παραγκωνισμό των υπολοίπων.
Οι προθέσεις του Π.Τ. Κερκύρας έχουν γνωστοποιηθεί μετά τις τοπικές Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2012 και οι οποίες είναι:
1. Μη αποδοχή του τελευταίου ΕΚΠΥ
2. Άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων
3. Τη δυνατότητα έκδοσης ΑΠΥ στους ασφαλισμένους
4. Την απόδοση του ανθυγιεινού επιδόματος
5. Αύξηση της δαπάνης για την υγεία

Για τους παραπάνω λόγους αποφασίζουμε να μην συμμετάσχουμε στην συγκέντρωση για την συζήτηση των αιτημάτων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Θα συμμετάσχουμε μόνο σε συζήτηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων όπως αυτά εκφράστηκαν στην Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων.
Περιμένουμε πρόσκληση.

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε.

ΤΟΥ Π.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ   ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Πληρωμή των φυσικοθεραπευτών για τα δεδουλευμένα Ιουνίου και Ιουλίου 2012 από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.


Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. ενημερώθηκε σήμερα, 28/12/2012, από την Οικονομική Διευθύντρια κα Περδίκη, ότι λόγω κάποιου σφάλματος της Κεντρικής Οικονομικής Υπηρεσίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δεν έγινε μέχρι στιγμής η πληρωμή των δεδουλευμένων μας για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2012 και θα πραγματοποιηθεί σήμερα. 


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ για τις πληρωμές Ιουνίου και Ιουλίου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.


 Όπως ενημερωθήκαμε από τον ΕΟΠΥΥ, ξεκίνησε η διαδικασία για την ενταλματοποίηση των πληρωμών των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου, έτσι ώστε να πιστωθούν οι λογαριασμοί των φυσικοθεραπευτών μέσα στις γιορτές.

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ για λάθη στις υποβολές υπολοίπων στο e-ΔΑΠΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

 Όπως ενημερωθήκαμε από τον ΕΟΠΥΥ, όσοι συνάδελφοι έχουν κάνει λάθη κατά την οριστικοποίηση της υποβολής των υπολοίπων στο e-ΔΑΠΥ για τις παλιές οφειλές, θα πρέπει να στείλουν e-mail στον ΕΟΠΥΥ, όπου θα αναφέρεται το λάθος. Σύντομα θα βγει ανακοίνωση από τον ΕΟΠΥΥ, για τον έλεγχο όλων των e-mail που έχουν σταλεί , έτσι ώστε να μπορέσουν να υποβληθούν διορθώσεις έστω και εκπρόθεσμα.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΦ

Αύριο (21-12-12) η εντολή πληρωμής των Φυσικοθεραπευτών για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο. Μέσω του συστήματος ''Δίας'' με καθυστέρηση περίπου τριών ημερών η πίστωση των λογαριασμών μας μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΦ


Θέμα:  Υποβολή παραπεμπτικών Νοεμβρίου.

Ύστερα από επανειλημμένες συναντήσεις μας στον ΕΟΠΥΥ με τους αρμοδίους κ. Βαφειάδη, κ. Παπανικολάου και κ. Λεχουρίτη για την εξεύρεση λύσης  σχετικά  με την υποβολή των παραπεμπτικών  του Νοεμβρίου, θεωρήθηκε σωστό οι συνεδρίες Φυσικοθεραπείας να κοστολογηθούν με βάση την ημερομηνία που κάθε μία χωριστά εκτελέστηκε. Πριν τη δημοσίευση του νέου ΕΚΠΥ με 20 Ευρώ, μετά τη δημοσίευση με 15 Ευρώ. Ωστόσο, ο υπεύθυνος του e-ΔΑΠΥ κ. Παπανικολάου μας ενημέρωσε πως αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί, λόγω αδυναμίας του συστήματος να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση. Γι’ αυτό το λόγο και επιλέχτηκε ο συγκεκριμένος  τρόπος υποβολής, που έχουμε αναρτήσει στα ‘’Σύντομα νέα’’ μας με ημερομηνία 11-12-12.
 Στην αναζήτηση λύσης για τον περιορισμό της αδικίας προτείναμε στο Γενικό Δ/ντή Σχεδιασμού κ. Βαφειάδη και τον υπεύθυνο του e-ΔΑΠΥ κ. Παπανικολάου, ανεξάρτητα από την επιλογή του συστήματος όσον αφορά στον τρόπο κοστολόγησης των παραπεμπτικών του Νοεμβρίου, η οριστική κοστολόγηση των Φυσικοθεραπευτικών Συνεδριών, (με βάση την ημερομηνία εκτέλεσης της κάθε μίας χωριστά), να ολοκληρωθεί στην τελική εκκαθάριση των λογαριασμών μας από τους υπαλλήλους των αρμοδίων ΥΠΑΔ. Τελικά η πρότασή μας έγινε αποδεκτή από τον κ. Βαφειάδη και θα ακολουθήσουν οι σχετικές οδηγίες. Επίσης ο υπεύθυνος του e-ΔΑΠΥ κ. Παπανικολάου πρόσθεσε ότι θα μεριμνήσει  μέσω του συστήματος και, εφόσον είναι εφικτό, θα υπάρξει αυτόματη διόρθωση των υποβολών μας.
Με την ευκαιρία σας υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι υποχρεωτική με την υποβολή η έκδοση και καταχώριση του φορολογικού παραστατικού. Φορολογικές, Ασφαλιστικές Ενημερότητες και ΔΠΥ θα προσκομίζονται με την εκκαθάριση των λογαριασμών.

Όδηγίες για την περίπτωση μη έκδοσης του ΔΠΥ: Στο αντίστοιχο πεδίο αντί για τον αριθμό του ΔΠΥ μπαίνει παύλα (-), στην Ημερομηνία έκδοσης η  Ημερ. υποβολής και στο αιτούμενο ποσό το αντίστοιχο χρηματικό ποσό


                              Για το ΚΔΣ της ΠΕΕΦ


         Ο  Πρόεδρος                 Η  Γενική  Γραμματέας
       Γεώργιος  Τσαγρής       Κωνσταντίνα  Σπηλιοπούλου

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί


Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν από τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, γιατροί κλινικών και εργαστηρίων.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις- παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2011».
Παράλληλα, οι γιατροί εξηγούν ότι το σύνολο οφειλών του ΕΟΠΥΥ είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί, προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον οργανισμό μέχρι πλήρους αποπληρωμής του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έτσι όπως επιβάλλει η σύμβαση που έχουν υπογράψει».
Μάλιστα, τονίζουν ότι «η απόφασή μας αυτή δεν έχει σε καμία περίπτωση ως στόχο τους ασφαλισμένους, τους οποίους στηρίξαμε και στηρίζουμε. Έχει ως μοναδικό στόχο την οικονομική επιβίωση των ιατρείων και εργαστηρίων μας. Εάν συνεχίσουμε πλέον να παρέχουμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας προς τον ΕΟΠΥΥ, θα καταρρεύσουμε κι εμείς οικονομικά με τραγικές συνέπειες στο σύνολο του υγειονομικού συστήματος».

Τα 2 δις ευρώ που «τρώνε» τον ΕΟΠΥΥ! Γιατί καταρρέει λίγο πριν το νέο έτος


Η δόση των δανειστών μας ίσως να αποδειχθεί και σωτήρια για τον υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ ο οποίος χρωστά σε παρόχους και προμηθευτές κάθε είδους, κοντά στα 2 δις ευρώ. 
Πως θα λυθεί το πρόβλημα…

 Αν η δόση των δανειστών μας δεν χορηγηθεί άμεσα και προς την κατεύθυνση του ΕΟΠΥΥ, το μόνο βέβαιον είναι ότι οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι και το νέο έτος θα πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και δε θα μπορούν να επισκεφθούν γιατρό με πίστωση. 
Τα χρέη του Οργανισμού έχουν ξεφύγει πια από κάθε όριο καθώς εκτιμώνται ότι αγγίζουν πλέον κοντά στα 2 δις ευρώ. 

Η πιθανότητα να εισπράξει ο ΕΟΠΥΥ με τη δόση περίπου 1,5 δις ευρώ, με βάση τις δεσμεύσεις των κυβερνώντων, πιθανώς να δώσει μια ανάσα δε σημαίνει όμως ότι ο Οργανισμός θα σταματήσει να παράγει και νέα χρέη. 
Άλλωστε οι συνεχώς μειωμένες εισφορές στα Ταμεία αλλά και η μειωμένη δυνατότητα του ΕΟΠΥΥ να δημιουργήσει καλύτερα οικονομικά δεδομένα, τον αφήνου έκθετο και το επόμενο διάστημα. 

Ενδεικτικό είναι ότι οφείλει προς όλους τους παρόχους περιλαμβανομένων και των νοσοκομείων του ΕΣΥ,  1.130.653.718,20 ευρώ. Οι υποχρεώσεις του προς τους φαρμακοποιούς για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2012 ανέρχονται στα 383.083.310 ευρώ και προς τις φαρμακευτικές εταιρείες στα 445.874.969,09 ευρώ. Σύνολο μαύρης τρύπας δηλαδή 1.95 δις ευρώ.
Άλλωστε η υπόθεση φαινόταν από την αρχή προβληματική. 
Και αυτό διότι αρχικά τον Νοέμβριο του 2011, η διοίκηση του φορέα γνώριζε ότι είχε να ξοδέψει 7,8 δις ευρώ για τις ανάγκες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Μόλις όμως δύο μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2012, αποκαλύπτεται ότι τα 7,8 δις απλά ...δεν υπάρχουν. Τα χρήματα περιορίσθηκαν στα 5,8 δις ευρώ γεγονός που σήμαινε και την ελαχιστοποίηση της κάλυψης για τους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους. 

Όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν καθώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ακόμη και το 5,8 δις έγινε...4,6 δις όσα τελικά υπήρχαν για να ξοδευτούν στον ΕΟΠΥΥ το2012. 
Το 2013 τα κονδύλια αναμένεται να μειωθούν ακόμη περισσότερα με την περίθαλψη των ασθενών να είναι άγνωστο εάν θα βγει σε πέρας…

ΠΗΓΗ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για την καταχώρηση των παραπεμπτικών του Νοεμβρίου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

Παρά τις προσπάθειες του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. να κατατεθεί όλος ο Νοέμβριος με βάση ότι ίσχυε με τον παλιό ΕΚΠΥ, δηλαδή 20€ η συνεδρία, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποφάσισε να κοστολογηθούν τα παραπεμπτικά του Νοεμβρίου με την τιμή που ισχύει κατά την ημερομηνία της τελευταίας συνεδρίας (ότι έχει ολοκληρωθεί μέχρι πριν τις 18/11/2012, δηλαδή 20€).
Όποιο παραπεμπτικό τελειώνει μετά τις 18/11/2012, τιμολογείται με 15€ η συνεδρία,  έστω και αν πολλές συνεδρίες εκτελέστηκαν πριν τις 18/11/2012.
Ο Π.Σ.Φ. διαμαρτύρεται έντονα και θα αποστείλει έγγραφα προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Οικονομικών, στον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Διευθυντή Σχεδιασμού και τον Διευθυντή Πληροφορικής του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., καθώς και στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, τον Συνήγορο του Πολίτη και σε κάθε άλλη αρμόδια Αρχή. Σας αναφέρουμε το περιεχόμενο των σχετικών εγγράφων (συν.1).
Οι συνάδελφοι που θα καταθέσουν τα παραπεμπτικά στις κατά τόπους υγειονομικές υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., να καταθέτουν και δήλωση επιφύλαξης (συν.2).


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ



Διευκρινίσεις για τους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ. Υποβολή παραπεμπτικών ΤΑΥΤΕΚΩ-ΕΤΑΑ


Οι συμβεβλημένοι πάροχοι υγείας με τον ΕΟΠΥΥ που παρείχαν 
υπηρεσίες υγείας σε ασφαλισμένους των ταμείων που εντάχθηκαν στον 
ΕΟΠΥΥ  στις 12.11.2012 (οι υποτομείς του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, 
ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ) και  το ΕΤΑΑ), θα καταθέσουν τα 
παραστατικά δαπάνης που αφορούν τους ασφαλισμένους  των ανωτέρω 
ταμείων, για εκείνες τις δαπάνες που διενεργήθηκαν μέχρι 11.11.2012, 
στα εν λόγω ταμεία τους. 

Για τις δαπάνες εκείνες που διενεργήθηκαν από τις 12/11/2012 και μέχρι 
30.11.2012, θα υποβληθούν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του 
ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ). Εξυπακούεται ότι από 1.12.12 υποβάλλονται 
στον ΕΟΠΥΥ. 
Όσον αφορά στις αιμοκαθάρσεις και στην περίπτωση που δεν έχει γίνει 
ηλεκτρονική αναγγελία στον ΕΟΠΥΥ για την αιμοκάθαρση, θα 
υποβληθεί το  επικυρωμένο αντίγραφο παραστατικού που κατέθεσαν στο 
ενταχθέν στον ΕΟΠΥΥ ταμείο, ήτοι αντίγραφο του εντύπου που 
κατέθεσαν για τις δαπάνες  μέχρι και 11.11.2012.  
Για τις νοσηλείες που ξεκίνησαν πριν την ένταξη των ανωτέρω ταμείων 
στον ΕΟΠΥΥ και θα περατωθούν έως το τέλος του τρέχοντος έτους, θα 
εφαρμοσθούν οι σχετικές διατάξεις των ενταχθέντων ταμείων.  Οι 
σχετικοί λογαριασμοί θα υποβληθούν στον ΕΟΠΥΥ. Για νοσηλείες που 
ξεκίνησαν μετά την ημερομηνία ένταξης στον Οργανισμό, θα 
εφαρμοσθούν οι διατάξεις του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υπηρεσιών 
Υγείας του ΕΟΠΥΥ, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΛ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΗΓΗ

Ενημέρωση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. σε συνάντηση με την Οικονομική Υπηρεσία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ενημερώθηκε ότι δόθηκε επιχορήγηση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την πληρωμή παλιών οφειλών. Η όλη διαδικασία θα γίνει από ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία.
Όσον αφορά το e-dapy, το Τμήμα Πληροφορικής του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. επεξεργάζεται τον τρόπο καταχώρησης των παραπεμπτικών του Νοεμβρίου.
Όπως σας ενημερώσαμε με σχετικό έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. υπάρχει σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στην  εφαρμογή e-dapy και είναι εκτός λειτουργίας.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τέλος και οι δωρεάν γιατροί από τη Δευτέρα για ΕΟΠΥΥ!


Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν οι συμβεβλημένοι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί από τις 17/12/2012.

Οι γιατροί προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις καθώς και πάλι δεν έχουν εισπράξει τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ. Όπως επισημαίνει η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ: «Παρά το γεγονός ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής, ο ΕΟΠΥΥ απέτυχε να τιμήσει τις στοιχειώδεις οικονομικές του υποχρεώσεις τόσο στους κλινικούς ιατρούς όσο και στα συμβεβλημένα εργαστήρια. 

Στηρίξαμε και στηρίζουμε την Ελληνική Κοινωνία με πάνω από 1 δις ευρώ άτοκη χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια. Μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκ. ευρώ καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις – παρακλινικές – εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2012. Επίσης χρωστά στο ιατρικό σώμα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012 καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010.Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Η Ένωση καλεί όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς μέλη της να μη δέχονται με πίστωση τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως ότου καταβληθούν τα χρωστούμενα. 
Έτσι οι ασθενείς θα πρέπει από την ερχόμενη Δευτέρα να πληρώνουν και τις ιατρικές επισκέψεις με χρήματα από την τσέπη του και στη συνέχεια να τα διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ. 

ΠΗΓΗ 

Διευκρινίσεις για τους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ


Οι συμβεβλημένοι πάροχοι υγείας με τον ΕΟΠΥΥ που παρείχαν 
υπηρεσίες υγείας σε ασφαλισμένους των ταμείων που εντάχθηκαν στον 
ΕΟΠΥΥ  στις 12.11.2012 (οι υποτομείς του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, 
ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ) και  το ΕΤΑΑ), θα καταθέσουν τα 
παραστατικά δαπάνης που αφορούν τους ασφαλισμένους  των ανωτέρω 
ταμείων, για εκείνες τις δαπάνες που διενεργήθηκαν μέχρι 11.11.2012, 
στα εν λόγω ταμεία τους. 
Για τις δαπάνες εκείνες που διενεργήθηκαν από τις 12/11/2012 και μέχρι 
30.11.2012, θα υποβληθούν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του 
ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ). Εξυπακούεται ότι από 1.12.12 υποβάλλονται 
στον ΕΟΠΥΥ. 
Όσον αφορά στις αιμοκαθάρσεις και στην περίπτωση που δεν έχει γίνει 
ηλεκτρονική αναγγελία στον ΕΟΠΥΥ για την αιμοκάθαρση, θα 
υποβληθεί το  επικυρωμένο αντίγραφο παραστατικού που κατέθεσαν στο 
ενταχθέν στον ΕΟΠΥΥ ταμείο, ήτοι αντίγραφο του εντύπου που 
κατέθεσαν για τις δαπάνες  μέχρι και 11.11.2012.  
Για τις νοσηλείες που ξεκίνησαν πριν την ένταξη των ανωτέρω ταμείων 
στον ΕΟΠΥΥ και θα περατωθούν έως το τέλος του τρέχοντος έτους, θα 
εφαρμοσθούν οι σχετικές διατάξεις των ενταχθέντων ταμείων.  Οι 
σχετικοί λογαριασμοί θα υποβληθούν στον ΕΟΠΥΥ. Για νοσηλείες που 
ξεκίνησαν μετά την ημερομηνία ένταξης στον Οργανισμό, θα 
εφαρμοσθούν οι διατάξεις του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υπηρεσιών 
Υγείας του ΕΟΠΥΥ, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΦ

Από ΠΕΕΦ 11-12-12

Τελικά όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος του e-ΔΑΠΥ κ. Ν. Παπανικολάου τα παραπεμπτικά του Νοεμβρίου θα κοστολογηθούν με βάση την ''Ημερ. εκτέλεσης'' (πριν τη δημοσίευση του ΕΚΠΥ (18-11-12) με 20 Ευρώ, μετά τη δημοσίευση με 15 Ευρώ). Οι συνεδρίες παραμένουν 12.

Ανοιχτή Επιστολή του Αυτοσμίδη Δημήτρη (πρόερδος του π.τ. Θεσσαλονίκης)


Ανοιχτή Επιστολή του Αυτοσμίδη   Δημήτρη 
Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Π.Τ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς   & Χαλκιδικής

Με μεγάλη μου έκπληξη   διάβασα τη σημερινή ανακοίνωση του προεδρείου του Κ.Δ.Σ. για τη λήξη της   αναστολής των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ.
Για τυπικούς λόγους θα ήθελα να   μου απαντήσει το προεδρείο του ΚΔΣ με απόφαση ποιας συνεδρίασης   έγινε αυτό; Γιατί δε μας ανακοινώθηκε το Σάββατο στη συνάντηση των   προέδρων; και αφού η απόφαση της Γ.Σ. έλεγε για πληρωμή του Ιουνίου και όχι   ανταλλαγήe-mail και υποσχέσεις    πως πάρθηκε αυτή η απόφαση;
Τελευταία γινόμαστε   μάρτυρες διαφόρων δυσάρεστων καταστάσεων ενώ άλλα να λέγονται στα συλλογικά   όργανα τελικά άλλα να γίνονται πράξεις και κάποιοι να δρουν ανεξέλεγκτα και   μεταφράζοντας τις αποφάσεις των οργάνων κατά το δοκούν.  
Είμαστε υποχρεωμένοι   να υπακούσουμε στις αποφάσεις του προεδρείου του Κ.Δ.Σ. και να σταματήσουμε   την κινητοποίηση ενώ δεν έχουμε πληρωθεί ακόμη τον Ιούνιο, δρώντας ως μέλη του   Π.Σ.Φ. που σέβονται τις αποφάσεις των οργάνων.
Απλά τι το   διαφορετικό από την προηγούμενη Δευτέρα έως και σήμερα; Δεχόμαστε δηλ   περισσότερο αυτά που μας είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Νικολής, ο μοναδικός   παράγων του Υπουργείου Υγείας ή του ΕΟΠΥΥ που τόλμησε και εμφανίστηκε στη   τελετή έναρξης του συνεδρίου (μόνο ένας βουλευτής του Συνασπισμού ήρθε,   πλήρης απουσία όλων των κυβερνητικών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,   ΔΗΜΑΡ) και φυσικά των κυβερνητικών παραγόντων), σε σχέση με αυτά που μας είπε   ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλος τη προηγούμενη   Δευτέρα.
Διερωτώμαι γιατί τόση   βιασύνη και πρεμούρα για να σταματήσει η αναστολή, γιατί αντί να κληθούν σε   απολογία  τμήματα που αθέτησαν ή μετέθεσαν την απόφαση της   Γ.Σ. των αντιπροσώπων σε ερώτηση προς το νομικό σύμβουλο για τις κυρώσεις όσων   δεν εκτελούν τις αποφάσεις της Γ.Σ. μας είπε ότι είμαστε ούτε λίγο ούτε πολύ   Επιστημονική Εταιρεία.
Όταν κληθήκαμε σε   έκτακτη Γ.Σ. με θέμα τις σχέσεις μας με τον ΕΟΠΥΥ δεν γνώριζε το Κ.Δ.Σ. ότι   δεν«νομιμοποιούμαστε» να πάρουμε αποφάσεις για τέτοια ζητήματα αφού   δεν είναι μέσα στους σκοπούς του συλλόγου.
Όλα αυτά τα ερωτήματα   και άλλα περισσότερα δημιουργούνται καθημερινά παρατηρώντας τη στάση του   Κ.Δ.Σ. ως προς την εκτέλεση αποφάσεων. Τα συμπεράσματα δικά   σας.
Επί του πρακτέου από   σήμερα κατόπιν εντολής του Κ.Δ.Σ. (το έγγραφο δεν είναι από απόφαση   συνεδρίασης) σταματάμε την αναστολή και δεχόμαστε κανονικά και απλήρωτοι τα   παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ με 15 ευρώ ανά συνεδρία για 10 συνεδρίες μείον το   10% και φυσικά μείον το φόρο από έναν ΕΟΠΥΥ που δεν έχει   μία στα ταμεία του. Όταν τα πληρωθούμε αυτά θα συζητήσουμε   πότε θα τα πάρουμε και με ποια έκπτωση    όπως και του ΟΠΑΔ.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Παρουσία του Γ. Πατούλη, Πρόεδρου του ΙΣΑ στο 22ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας 2012

Στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Φυσικοθεραπευτών με θέμα «Φυσικοθεραπεία. Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές» παρέστη ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης. Ο κος Πατούλης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου κο Μπάκα, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κο Παπαγέωργα και την Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής κα Σακελλάρη Bασιλική για τα καίρια θέματα που αφορούν το χώρο της υγείας και τους παρόχους της, ενώ παράλληλα τους συνεχάρηγια τη διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου που προάγει την επιμόρφωση των φυσικοθεραπευτών με την παροχή σύγχρονων βασικών γνώσεων ευρέος κλινικού ενδιαφέροντος.
Το συνέδριο παρακολούθησε πλήθος κόσμου από τον φυσιοθεραπευτικό κλάδο καθώς και άλλοι επαγγελματίες υγείας με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στα συμπεράσματα του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ απέστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και ενωτικής αγωνιστικότητας σε όλους τους συνέδρους φυσικοθεραπευτές και επαγγελματίες υγείας, μέσα από το κοινό πανυγειονομικό μέτωπο που συγκρότησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με όλους τους φορείς και παρόχους υγείας της χώρας. Ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στην προ μηνός επιχειρούμενη τροποποίηση του Ενιαίου Κανονισμού του ΕΟΠΥΥ που βασίζεται σε οικονομίες κλίμακος, καταρρακώνοντας κάθε είδους «ισότιμης προσβασιμότητας» των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας.

«Στο κατώφλι του 2013 στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα στου συστήματος Υγείας, δεν έχει πρόσβαση σχεδόν το 35% του πληθυσμού μας. Διάγουμε μία περίοδο οικονομικής κρίσης που συνθλίβει τον πολίτη σε κάθε του διάσταση, ξεκινώντας τη σύνθλιψη από την ίδια του την υγεία. Η επικινδυνότητα της μετακύλισης της οικονομικής κρίσης σε ανθρωπιστική είναι τεράστια και αναμένεται να συμπαρασύρει πολλούς υγιείς προς την αρρώστια και πολλούς αρρώστους προς το θάνατο, επειδή δε μπορούν να πληρώσουν αυτά που απατούνται για την υγεία τους. Η συσπείρωση του υγειονομικού κόσμου, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε ένα Κοινό Πανυγειονομικό Μέτωπο όλων των παρόχων Υγείας έχει στόχο να αντισταθεί στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και να προσδιορίσει τις κόκκινες γραμμές για την προάσπιση της Δημόσιας υγείας: Γι αυτό χρειάζεται ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ και ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Όχι για το αύριο, αλλά για το σήμερα.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Κατά τη λήξη του συνεδρίου, ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που λειτουργεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη 6.500 ανασφάλιστων ασθενών με 246 εθελοντές γιατρούς και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών και όλους τους εθελοντές φυσικοθεραπευτές που είναι αρωγοί και υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας.


Για παραπάνω πληροφορίες, πατήστε εδώ

Νέο-Ενημέρωση για την πληρωμή δεδουλευμένων Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.


Στα πλαίσια της τελετής έναρξης του 22ου Ετήσιου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Φυσικοθεραπείας, εκτός των άλλων, παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Νικόλης. Αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν την συνεργασία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τους φυσικοθεραπευτές και επιβεβαίωσε την ενημέρωσή μας ότι έχει σταλεί e-mail στις περιφερειακές υγειονομικές υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την εκκαθάριση του Ιουνίου. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι εντός της εβδομάδας θα σταλεί e-mail για την εκκαθάριση του Ιουλίου και μέχρι το τέλος του μήνα Δεκεμβρίου ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα προχωρήσει στην εκκαθάριση και πληρωμή του Αυγούστου. Αυτές οι ανακοινώσεις έγιναν από το βήμα του Συνεδρίου και θεωρούμε ότι σύντομα θα επιβεβαιωθούν. Όλη η τελετή έναρξης θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα του Π.Σ.Φ. 
Κατόπιν ενημερώσης του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. από την Κεντρική Οικονομική Υπηρεσία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχει σταλεί e-mail στις Περιφερειακές του Υπηρεσιές για την εκκαθάριση και του Ιουλίου. 
Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να καταθέσουν μέσα στην εβδομάδα τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους ενημερότητες. Η πληρωμή των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Άρση της απόφασης της Γ.Σ.Αντιπροσώπων για αναστολή τως συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

 Μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων, στις 10 και 11/11/2012, για την αναστολή των συμβάσεων των φυσικοθεραπευτών με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και την υλοποίησή της από τα Π.Τ., με απόφαση του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. γίνεται άρση της αναστολής, δεδομένου ότι έχει γίνει η πληρωμή του μήνα Μαίου και έχει σταλεί e-mail για την εκκαθάριση και πληρωμή του μήνα Ιουνίου και επιπροσθέτως του μήνα Ιουλίου.
Όμως, το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. θεωρεί ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα η τροποποίηση του ΕΚΠΥ, η οποία θα είναι το αντικείμενο συζήτησης το αμέσως επόμενο διάστημα με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΦ

‎10-12-12

Ενημερωθήκαμε από τη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ ότι η ολοκλήρωση από τις ΥΠΑΔ του πρόχειρου λογιστικού ελέγχου παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη, 13-12-12 και θα περιλαμβάνει και τον Ιούλιο.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΦ


*Κατά τη σημερινή επίσκεψή μας στον ΕΟΠΥΥ, ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλο ότι θα πληρωθούμε άμεσα για το μήνα Ιούνιο.
*Δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις από τον Πρόεδρο και τις Συναρμόδιες Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (Σχεδιασμό, Πληροφορική), για τον τρόπο υποβολής, σχετικά με την τιμολόγησή τους, των παραπεμπτικών του Νοεμβρίου. Το πιθανότερο αύριο.
*Δεν είναι υποχρεωτικό με την υποβολή των λογαριασμών μας μέσω e-ΔΑΠΥ να εκδίδουμε-δηλώνουμε και το φορολογικό παραστατικό. Στη περίπτωση μη έκδοσης του ΔΠΥ, στα αντίστοιχα πεδία τοποθετούμε παύλα(-).
*Συνάδελφος που υπέβαλε λανθασμένα τις απαιτήσεις του  για τις παλιές οφειλές ή δε συμπεριέλαβε το σύνολο των απαιτήσεων, θα πρέπει να ζητήσει με e-mail στο edapy@eopyy.gov.gr την κατάργηση της  αρχικής υποβολής και να υποβάλει  εκ νέου όλες τις απαιτήσεις του. Επαναλαμβάνουμε ότι η καταγραφή των παλαιότερων απαιτήσεων στο e-ΔΑΠΥ από τους παρόχους γίνεται για λόγους διασταύρωσης με τα στοιχεία που διαθέτουν τα Ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και δεν έχει σχέση με τις συνολικές απαιτήσεις σχετικά με τις πληρωμές μας. Ακόμα και αν ο Φυσικοθεραπευτής δεν έχει συμπληρώσει επακριβώς τα στοιχεία, θα αποζημιωθεί με βάση τον τελικό έλεγχο που θα ακολουθήσει.
*Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

                                        Για το ΚΔΣ της ΠΕΕΦ
       Ο  Πρόεδρος                                                      Η  Γενική  Γραμματέας
   Γεώργιος  Τσαγρής                                              Κωνσταντίνα  Σπηλιοπούλου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΦ

Εστάλη σήμερα το πρωί από τον ΕΟΠΥΥ στις κατά τόπους ΥΠΑΔ, το email, για την ολοκλήρωση του πρόχειρου λογιστικού ελέγχου των λογαριασμών του Ιουνίου. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι επειγόντως μέχρι την Τρίτη, 11-12-2012, να προσκομίσουν στις ΥΠΑΔ φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΤ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΣΤΝ ΕΤ3 ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Τ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κος. ΑΥΤΟΣΜΙΔΗΣ. ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ κος. ΣΚΡΕΚΑΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ. ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ (ΣΤΟ 50' ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΥΡΙΟ ΣΚΡΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΤ 3


ΠΡΟΣ: Κύριο Σκρέκα Βουλευτή Τρικάλων


                 


Αξιότιμε Κύριε Σκρέκα


Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσφορία μας για τις δημόσιες δηλώσεις σας στην ΕΤ 3 που αφορούν τον κλάδο των Φυσικοθεραπευτών.

Υπηρετούμε το λειτούργημα μας με αγάπη στον συνάνθρωπό μας (τον Έλληνα ασθενή), δεν δεχόμαστε  να μας  ονομάζεται σαν βασικούς συντελεστές της χρεοκοπίας του ΕΟΠΥΥ (με δαπάνη μόλις το 1% του προϋπολογισμού), ισοπεδώνοντας τους πάντες και τα πάντα, φέροντας σαν παράδειγμα κάποιους παρόχους, περιλαμβάνοντας και τους Φυσικοθεραπευτές, που συνταγογραφούν εικονικά  , δηλώνοντας μάλιστα ότι από αυτούς έπεσαν έξω τα ταμεία.

ΚΥΡΙΕ ΣΚΡΕΚΑ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ,ΜΟΝΟΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.
 ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ( Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ)

Οι 2040  Έλληνες Φυσικοθεραπευτές συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ λαμβάνουν από τον οργανισμό 6 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως (μικτά)  (ΓΙΑΤΙ ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ)δηλαδή αντιστοιχούν 3.000 ευρώ μικτά κατά (2000 ΚΑΘΑΡΆ) ΚΑΤΑ μέσο όρο σε επαγγελματίες υγείας που πρέπει να διατηρούν αναγκαστικά επαγγελματικό χώρο 70 τ.μ ,εξοπλίζοντας τον υποχρεωτικά σύμφωνα με το Π.Δ 29/1987 ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΩΝ, όντας απλήρωτοι.

Να θυμίσουμε   ότι οι Φυσικοθεραπευτές έχουν εξοφληθεί μέχρι τον Μάϊο από τον ΕΟΠΥΥ, τους οφείλουν τα ταμεία δεδουλευμένα από το 2010 και οι περισσότεροι Φυσικοθεραπευτές βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Τα εργαστήρια Φυσικοθεραπείας κύριε Σκρέκα δεν είναι Ιατρεία, ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (ΣΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ με μεγάλα λειτουργικά έξοδα) και η απόφαση; της κυβέρνησης για περικοπές  40% (εύκολη λύση ), θα σημάνει το κλείσιμο των περισσοτέρων Εργαστηρίων Φυσικοθεραπείας.

Η συνολική δαπάνη φυσικοθεραπείας αντιστοιχεί στο 1% του συνολικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και η ετήσια δαπάνηφυσικοθεραπείας αντιστοιχεί στο 50% της ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ.

Την  Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου σε συνάντηση της Διοίκησης του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με τον Κύριο Λυκουρέντζο προτάθηκε από τον Υπουργό και έγινε αποδεκτή από τον κλάδο η σύσταση επιτροπής από κοινού με το Υπουργείο και τον ΕΟΠΥΥ, με σκοπό να εξετάσει προτάσεις εξορθολογισμού των δαπανών Φυσικοθεραπείας .


Γιατί δεν συνεδρίασε αυτή η επιτροπή για να καταλήξει σε μέτρα εξορθολογισμού ΡΩΤΉΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΕΎΘΥΝΟ Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Σαλμά που αντί να ελέγξει δια των υπηρεσιών του ο ΕΟΠΥΥ, την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, αρκέστηκε στην εύκολη λύση ,στην απαξίωση ενός κλάδου, στα μάτια του κόσμου την οποία ακολουθείτε και εσείς πιστά.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα θυμίζοντας ότι ο Έλληνας Φυσικοθεραπευτής προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 1950 και στην πιο απόμακρη γωνιά της Ελλάδος και έχει καταξιωθεί στην κοινωνία.
ΜΕ  ΤΙΜΗ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ                                      ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΕΡΡΩΝ 

Δικαστικός πόλεμος εναντίον του ΕΟΠΥΥ


Τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του ΕΟΠΥΥ -και ιδιαίτερα μετοχές εισηγμένων εταιρειών ή ομόλογα ασφαλιστικών ταμείων- «στοχεύουν» πλέον μαζικά φαρμακοποιοί και γιατροί με συγκροτημένες δικαστικές ενέργειες.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς ποσό 400 εκατομμυρίων για τις συνταγές Αυγούστου και Σεπτεμβρίου και πάνω από 300 εκατομμύρια για οφειλές έως το τέλος του 2011. Οι φαρμακοποιοί ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού των παραπάνω χρεών με τις οφειλές τους προς την εφορία.

Όπως σημειώνει ο νομικός Μιχάλης Μαρκουλάκος «πολλοί φαρμακοποιοί και ιατροί αρχίζουν πλέον και μας ζητούν, ολοένα και πιο συχνά, τη νομική αρωγή μας».

«Πλέον πολλοί δικηγόροι οργανώνουμε σύστημα μαζικού χειρισμού τέτοιου είδους δικαστικών ενεργειών. Σε πρώτη φάση γίνεται έκδοση διαταγής πληρωμής για το ποσό που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μην γίνει παραγραφή των αξιώσεων, σύμφωνα με τον νόμο. Για παράδειγμα, παραγράφηκαν πριν από λίγα 24ωρα όλες οι οφειλές του δημοσίου, μέχρι και τον Νοέμβριο του 2010. Σε δεύτερη φάση, εφόσον συνεχίζεται η παρελκυστική τακτική του ΕΟΠΥΥ, κινητοποιούμε τα ένδικα μέσα για την κατάσχεση μετοχών και ομολόγων του ασφαλιστικού φορέα, η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ», προσθέτει. 

Ενημέρωση από την συνάντηση του ΚΔΣ του ΠΣΦ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Πέμπτη, 6/12


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.


 Αθήνα, 6/12/2012

Το Κ.Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλο. 
Στην συνάντηση αυτή ενημερωθήκαμε ότι αύριο θα δοθεί εντολή εκκαθάρισης για τον μήνα Ιούνιο και την Δευτέρα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΠΥΥ θα υπογράψει την διαταγή πληρωμής.
Επίσης, μας ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιηθούν και πληρωμές δεδουλευμένων για τους επόμενους μήνες.
Όσον αφορά την καταχώρηση των παλιών οφειλών στο e-dapy και τα ενδεχόμενα λάθη που έχουν γίνει από συναδέλφους, μας πληροφόρησαν ότι θα πρέπει ο φυσικοθεραπευτής να στείλει e-mail στο edapy@eopyy.gov.gr για να καταργήσει την καταχώρηση και να στείλει καινούργια με τα νέα στοιχεία.

  

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Παραπομπή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε Φυσικοθεραπευτήρια.


Σχετ.: Τα υπ.αρ.οικ.20390/26.04.12, οικ. 38514/10.09.12 και  οικ. 40280/24.09.2012 
Γενικά έγγραφά μας
Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγγράφων επισημαίνουμε ότι έχουν 
παρατηρηθεί τα ακόλουθα:
1. Περιπτώσεις ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων από αδικαιολόγητη αναμονή
τους για την εκτέλεση των συνεδριών φυσικοθεραπείας αποκλειστικά στα 
εργαστήρια φυσικοθεραπείας του Οργανισμού. 
2. Περιπτώσεις στις οποίες ζητείται από τους ασφαλισμένους να προσκομίσουν 
στους ελεγκτές γιατρούς περαιτέρω εξετάσεις για την δικαιολόγηση των  
φυσικοθεραπειών προκειμένου να εγκρίνουν τις συνεδρίες, υποκαθιστώντας 
ουσιαστικά τό έργο των θεραπόντων γιατρών  που έχουν αποκλειστικά την 
ευθύνη της αντιμετώπισης του ιατρικού προβλήματος των ασφαλισμένων.
Για την αποφυγή των περιπτώσεων αυτών θα θέλαμε να τονίσουμε εκ νέου τα 
εξής:
1. Πρέπει να ληφθεί  μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε 
εύλογο χρονικό διάστημα σε συννενόηση με τους υπεύθυνους των 
φυσικοθεραπευτηρίων, ενώ τα επείγοντα περιστατικά πρέπει να 
εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα είτε στα φυσικοθεραπευτήρια των 
2. Δεν δικαιολογείται μεγάλη αναμονή των ασφαλισμένων για την εκτέλεση των 
συνεδριών, ούτε υποχρεωτική κατεύθυνσή τους στα φυσικοθεραπευτήρια του 
Οργανισμού ή σε συμβεβλημένους παρόχους.
3. Οι ελεγκτές γιατροί δεν μπορούν σε καμμία περίπτωση να υποκαταστήσουν
τους θεράποντες γιατρούς, αναζητώντας ή απαιτώντας περαιτέρω εξετάσεις, 
παρά μόνο να εξετάζουν αν  οι φυσικοθεραπείες αναγράφονται σύμφωνα με 
τον  ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ.
Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην εύρυθμη λειτουργία 
των Μονάδων μας με στόχο την ισότιμη, αποτελεσματική και ποιοτική 
παροχή υπηρεσιών Υγείας.
Παρακαλούμε για την σωστή εφαρμογή των ανωτέρω με άμεση ενημέρωση 
και των ελεγκτών γιατρών της Μονάδας σας έτσι ώστε να μην γινόμαστε 
δέκτες δικαιολογημένων παραπόνων και καταγγελιών των ασφαλισμένων μας.

                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 

                             ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ

ΠΗΓΗ