Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Συνάντηση του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.


Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη, 28/5/2012, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλου με τον Πρόεδρο του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. κ. Γιώργο Μπάκα και τον Υπεύθυνο Εκδόσεων του Κ.Δ.Σ. κ. Σπύρο Ρουμελιώτη. Το θέμα της συζήτησης ήταν η πορεία των πληρωμών, ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών από ΕΟΠΥΥ προς τους φυσικοθεραπευτές.
Όπως μας πληροφόρησε ύπαρχει μια μικρή καθυστέρηση των ληξιπρόθεσμων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεπεραστεί. 
Όσον αφορά τις πληρωμές Δεκεμβρίου 2012 για τις περιοχές που δεν είχαν έγκαιρα οριστικοποιήσει οι ΥΠΑΔ έχει εκδοθεί τα εντάλμα και είναι στον Επίτροπο προς υπογραφή.
Για τους μήνες του 2013 αναμένεται αρχές Ιουνίου η πληρωμή του Ιανουαρίου και θα καταβληθεί προσπάθεια για την πληρωμή και του Φεβρουαρίου.

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ενημέρωση για την πληρωμή του Δεκεβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.


 Σας ενημερώνουμε, κατόπιν επικοινωνίας με την Οικονομική Υπηρεσία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ότι εντός των ημερών θα εκδοθεί ξεχωριστό ένταλμα για την πληρωμή του Δεκεμβρίου 2012, για όσους συναδέλφους ανήκουν σε ΥΠΑΔ που είχαν καθυστερήσει τις οριστικοποιήσεις.
Όσον αφορά τον Ιανουάριο 2013 δεν έχει εκδοθεί ακόμη το ένταλμα.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ


Είναι γνωστό ότι το ΚΡΑΤΟΣ οφείλει στους Φυσικοθεραπευτές ( και στους λοιπούς παρόχους Υγείας) δαπάνες για υπηρεσίες που προσφέρθηκαν σε ασφαλισμένους των Ταμείων από το 2010. 

Είναι επίσης γνωστό ότι οι ληξιπρόθεσμες αυτές οφειλές έπρεπε να αποδοθούν (Σύμφωνα με τον πρώτο Νόμο), 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012. 

Κατόπιν μάθαμε ότι λόγω του κωλύματος με την ΤΡΟΪΚΑ και της μετάθεσης του δανεισμού της ΧΩΡΑΣ θα αποπληρώνονταν αυτές οι οφειλές αμέσως μετά την έγκριση του ΔΑΝΕΙΟΥ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 2012). 

Γνώριζαν άπαντες ότι το ΚΡΑΤΟΣ χρωστάει και πρέπει να τα δώσει στους ιδιώτες. 

Οι πάροχοι Υγείας ( συμπεριλαμβανομένων των Φυσικοθεραπευτών) καταχώρησαν τα ποσά των οφειλών σε ειδική φόρμα στο Ε-ΔΑΠΥ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Ταμείων( Αρ. πρωτοκόλλου κλπ) . 

Κατόπιν θα ξεκινούσε η διαδικασία της εκκαθάρισης και της πληρωμής (31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013), έτσι είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τον πρώτο Νόμο. 

Κανένας όλο αυτό το διάστημα του ενός χρόνου δεν φρόντισε να κάνει την δουλειά του σωστά ,ΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, να ΄΄πέσει ζεστό χρήμα στην αγορά΄΄ κατά τα λεγόμενα των διοικούντων. 

Είμαστε 6 μήνες μετά την λήψη του Δανείου ,έχουμε υπερβεί σαν ΚΡΑΤΟΣ όλες τις ημερομηνίες και οι ΄΄αρμόδιοι΄΄ ακόμη ψάχνονται. 

Τώρα θα εκκαθαριστούν σταδιακά οι οφειλές ,πρώτα αυτές που είναι διαπιστωμένες μέχρι 30-9-2011 (τις ονόμασαν ληξιπρόθεσμες) και μετά οι μετά τις 1-10-2011 (τις οποίες ονόμασαν ,κάτσε να δεις πώς; Βεβαιωμένες) και μετά θα αναζητηθούν μέσα από τους μεγάλους σάκους όλες οι δαπάνες (εκείνοι που βρίσκονται στα σκοτεινά υπόγεια-αν δεν τις έχουν φάει τα ποντίκια), για να αποδοθεί και εκείνο το περίφημο υπολειπόμενο 10% που το κρατούσαν λόγω του ΄΄πρόχειρου λογιστικού ελέγχου ΄΄ που επινόησε ο άλλος ΄΄μεγάλος φωστήρας΄΄ της πολιτικής ,Υπουργός Υγείας και νύν αρχηγός κόμματος κ.κ Ανδρέας Λοβέρδος. 

Βέβαια οι κατακαημένοι πάροχοι πληρώνουν τόκους υπερημερίας σε factoring, σε δάνεια που έχουν συνάψει με Τράπεζες για να επιβιώσουν , ο υπογράφων δανειοδοτήθηκε με καταναλωτικό δάνειο ( 14% επιτόκιο). 

Από την άλλη εάν κάποιος πολίτης ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ή ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ το ΚΡΑΤΟΣ θα του κατασχέσει τα περιουσιακά του στοιχεία. 

Ποιός ευθύνεται για την αδυναμία και την ανικανότητα του ΚΡΑΤΟΥΣ; 

ΚΑΝΕΝΑΣ 

Εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα : Μα κανένας δεν ευθύνεται για όλη αυτή την κατάσταση; 

Δεν υπάρχουν Πολιτικές ευθύνες (τι είναι αυτό;) Διοικητικές ευθύνες ίσως (δεν νομίζω). 

ΜΑ ΕΔΩ ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ 10-15%) ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΖΗΤΑΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ. 

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ 

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ,για λόγους ισότητας ,για λόγους ισονομίας ,για λόγους απλής λογικής. 

Δεν είναι δυνατόν να μην ευθύνεται ΚΑΝΕΝΑΣ για όλη αυτή την κατάσταση, για όλο αυτό τον τραγέλαφο που ζούμε το τελευταίο διάστημα όσοι ζούμε σε αυτό το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. 

ΛΥΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Συνάντηση των Επαγγελματικών Υγειονομικών Ενώσεων στα γραφεία του Ι.Σ.Α. για τις οφειλές των Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.




Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. σας ενημερώνει ότι στις 15/5/2013 και ώρα 21:00, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Πατούλη Γεωργίου, έγινε συγκέντρωση των προεδρείων των επαγγελματικών Υγειονομικών ενώσεων, στην οποίασυμμετείχε ο Πρόεδρος του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. Γεώργιος Μπάκας, έχοντας ως θέμα την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων και την λειτουργία των φορέων Π.Φ.Υ.
Μετά από διεξοδική συζήτηση των παρευρισκομένων συναποφασίστηκαν ομόφωνα τα κάτωθι:
α) Να αποσταλεί επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τους Προέδρους των ασφαλιστικών ταμείων, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, που να τους ζητείται έως την Τετάρτη 22/5/2013, ενυπόγραφη δέσμευση χρονοδιαγράμματος της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων. Σε αντίθετη περίπτωση αποφασίστηκε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια κατά παντός υπευθύνου για την καθυστέρηση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών παρά τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις και τις ρητές διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας για την άμεση αποπληρωμή.
β) Σε περίπτωση περαιτέρω κωλυσιεργίας του ΕΟΠΥΥ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των Προεδρείων των επαγγελματικών ενώσεων, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, των φορέων των ιατρών και των συλλόγων, καθώς και των ασθενών στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ και συνάντηση με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ
γ) Απαίτηση για ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων Υγείας εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να πληρώνονται τον Φεβρουάριο του 2013 και οι Ιατροί ή τα εργαστήρια να είναι απλήρωτα από τον Νοέμβριο του 2012. Παράλληλα να υπάρξει διευθέτηση για την αποπληρωμή του 10% που έχει παρακρατηθεί από τον ΕΟΠΥΥ για τις δαπάνες από τον Ιανουάριο του 2012, αλλά και των οφειλομένων των ασφαλιστικών ταμείων που υπήχθησαν στον ΕΟΠΥΥ μετά την 1/1/2012 για το διάστημα από 1/1/2012 έως και την ένταξη τους στον ΕΟΠΥΥ. Πολλά από αυτά τα ταμεία ενώ έχουν εκκαθαρισμένες τις δαπάνες και έχουν τις πιστώσεις δεν τους επιτρέπεται από τον ΕΟΠΥΥ να πληρώσουν τους Ιατρούς-Εργαστήρια-Πολυιατρεία παρά τις τραγικές οικονομικές συνθήκες ανέχειας που βιώνουν.
 


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΦ


  • Καλούνται οι Συνάδελφοι, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ, να προσκομίσουν άμεσα στα κατά τόπους Υποκαταστήματα, την Υπεύθυνη Δήλωση και το Πιστωτικό Τιμολόγιο.




  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ "ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ".


Καλούμε τους Συναδέλφους που επιθυμούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα επιμόρφωσης "Τεχνικών Ασφαλείας", να μας το δηλώσουν μέχρι 31 Μαΐου 2013, μέσω μηνύματος στο e-mail της Ένωσης (info@peef.gr) ή στα τηλέφωνα: Γραμματεία ΠΕΕΦ 210-8815666, Ασημωτός Γιώργος 210-9845249, Γκουβάτσος Γιάννης 210-6458480, Γεωργιάδης Νίκος 210-4832803, Σάμιος Δημήτρης 210-7255667, Τσαγρής Γιώργος 210-6447800.

ΠΗΓΗ

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 26/05/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι Η Δ.Ε. του Π.Τ.Έβρου-Ροδόπης-Ξάνθης σύμφωνα με την Υ.Α. Υ7γ/ΓΠ του 107363/2010 . Καλεί τα μέλη σε ετήσια τακτική περιφερειακή συνέλευση την Κυριακή 26/05/2013  στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην έδρα του Π.Τ. (Αλεξ/πολη) στις 10 και 30 το πρωί.Η παρουσία των μελών είναι υποχρεωτική εφόσον είναι γραμμένα στο μητρώο και οικονομικά τακτοποιημένα. Θέματα συνέλευσης: Απολογισμός Δ.Ε., Οικονομικός απολογισμός, Θέσεις και προτάσεις για την Γ.Σ.Α. ,Προτάσεις και σχέδια Δ.Ε. για το επόμενο έτος. 

Η Δ.Ε. ΤΟΥ Π.Τ. Θράκης

Αποτελέσματα Ημερίδας Φυσικοθεραπείας Ειδικής Θεματολογίας, Δράμα 12/5/2013


ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ 
ΔΡΑΜΑ 12 ΜΑΪΟΥ 2013
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Δράμα, την Κυριακή 12 Μαΐου η επιστημονική ημερίδα φυσικοθεραπείας ειδικής θεματολογίας. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Π.Τ. Καβάλας- Δράμας και ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Δράμας και του Π.Σ.Φ.

Τα θέματα της ημερίδας αναπτύχθηκαν από έγκριτους ομιλητές από τον χώρο της ορθοπεδικής και φυσικοθεραπείας.  Παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην ορθοπεδική σχετικά με τις τεχνικές ελάχιστα παρεμβατικής αποκατάστασης περιφερικών αρθρώσεων καθώς και οι νέες αντιλήψεις σχετικά με την αποκατάσταση του νευρο-μυοσκελετικού που στηρίζονται στην ανάλυση της ανθρώπινης κίνησης. Στα συμπεράσματα της ημερίδας αναφέρθηκε η πρόοδος που υπάρχει στην οργάνωση και εκτέλεση ειδικών προγραμμάτων αποκατάστασης η οποία είναι απαραίτητη για την βελτίωση του αποτελέσματος της φυσικοθεραπευτικής προσέγγισης των νευρο-μυοσκελετικών προβλημάτων. Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 σύνεδροι που ήλθαν από αρκετά περιφερειακά τμήματα της βόρειας Ελλάδας καθώς και κοινό από την πόλη της Δράμας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος του Π.Σ.Φ. κος Μπάκας Γιώργος, ο αντιπρόεδρος του Π.Σ.Φ. και πρόεδρος του Π.Τ. Σερρών κος Λυμπερίδης Πέτρος καθώς και οι πρόεδροι των Π.Τ. Θεσσαλονίκης κος Αυτοσμίδης Δημήτρης, του Π.Τ. Φθιώτιδας κος Ρουμελιώτης Σπύρος και η πρόεδρος του Π.Τ. Θράκης κα Καμαργιάνη Τριανταφυλλιά.

Η οργανωτική και επιστημονική επιτροπή της ημερίδας ευχαριστεί τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους και ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη ημερίδα την οποία ήδη έχει αρχίσει να επεξεργάζεται.

φωτογραφία 1 = Πρόεδρος ΠΣΦ κος Μπάκας Γιώργος

φωτογραφία 2 = Προεδρείο ( Αυτοσμίδης Δημήτρης, Ψαλτόπουλος Σπύρος) και ομιλητές ( Παπαβασιλείου Αθανάσιος, Κεφαλάς Χρήστος ) της θεματικής ενότητας σχετικά με την μηροκοτυλιαία πρόσκρουση.

φωτογραφία 3 = Προεδρείο ( Αλμπανίδης Παντελής, Κιρτσίδου Ευτυχία ) και ομιλητές ( Σινωπίδης Χρήστος, Ρογδάκης Γιώργος ) της θεματικής ενότητας σχετικά με την αστάθεια ώμου.

φωτογραφία 4 = Προεδρείο (Λυμπερίδης Πέτρος, Νταλκίτση Σοφία ) και ομιλητές (Κουκουλιάς Νικόλαος, Πουλής Κωνσταντίνος ) της θεματικής ενότητας σχετικά με την αστάθεια επιγονατίδα

 






ΦΕΚ για τη διαδικασία χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίων φυσικοθεραπείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΕΚ ΕΔΩ

Ενημέρωση από την Τράπεζα Πειραιώς Factoring για τους φυσικοθεραπευτές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.




Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ., σε επικοινωνία με την Πειραιώς Factoring, ενόψει των οδηγιών που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη διαδικασία αποπληρωμής των οφειλομένων του ΟΠΑΔ πριν την 1/1/2012 και με δεδομένη τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι φυσικοθεραπευτές τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην εξόφληση των δεδουλευμένων,  ζήτησε την εκ μέρους της Τράπεζας ευνοϊκή μεταχείριση για τις οφειλές των φυσικοθεραπευτών.
Σας ενημερώνουμε για τις αποφάσεις της Πειραιώς Factoring:
  1. Έκπτωση 20% για τα ποσά έως 20.000 ευρώ τα οποία θα προκύψουν ως οφειλόμενα από τους φυσικοθεραπευτές στην Τράπεζα, σύμφωνα με τα συνολικά πιστωτικά τιμολόγια που θα εκδώσουν οι φυσικοθεραπευτές ύστερα από το κούρεμα όπως προβλέπεται με την αριθμ. οικ.18579 (ΦΕΚ 427 Β’ 25-2-2013).
  2. Έκπτωση 10% για τα ποσά άνω των 20.000 ευρώ.
  3. Συμψηφισμός των τιμολογίων που δεν έχουν αποδοθεί στους φυσικοθεραπευτές από την Τράπεζα με το υπόλοιπο της οφειλής.
  4. Οι τόκοι θα πρέπει να αποδοθούν χωρίς περαιτέρω προσαύξηση.
  5. Το υπόλοιπο της οφειλής προς την Τράπεζα θα αποπληρωθεί σε 6 δόσεις, με ευνοϊκό επιτόκιο 3,5%.

 


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Ενημέρωση 14/5/2013 σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΠΑΔ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.



 Το Κ.Δ.Σ. σας ενημερώνει για τα παρακάτω μετά από επικοινωνία με τον ΟΠΑΔ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Σύντομα θα είναι διαθέσιμη μέσα από το πρόγραμμα e-ΔΑΠΥ, μια νέα πλατφόρμα "Ληξιπρόθεσμες οφειλές ΟΠΑΔ" που θα αφορά την εκκαθάριση, την οριστικοποίηση και την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Από τη Δευτέρα 13/5/2013, θα προχωρήσει η οριστικοποίηση όσων καταχωρήσεων έχουν πραγματοποιηθεί.
Θα σας ενημερώσουμε για όποιες εξελίξεις υπάρξουν με νεώτερη ανακοίνωση.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Σχέδιο Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, έχει συσταθεί επιτροπή στο Υπουργείο με στόχο να επεξεργαστεί ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου για την οργάνωση όλου του φάσματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) στη χώρα.

Στα πλαίσια της ανοικτής διαβούλευσης και ακρόασης των ενδιαφερομένων φορέων, ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Παύλος Θεοδωράκης, κάλεσε και τον Π.Σ.Φ. να παρουσιασθεί ενώπιον της επιτροπής προκειμένου να καταθέσει τις απόψεις του, όσον αφορά τη θέση της Φυσικοθεραπείας στην Π.Φ.Υ. 

Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Κ.Δ.Σ. Γ. Μπάκας και το μέλος του ΚΔΣ Β. Τριγώνης.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με το σύνολο των μελών της επιτροπής να βρίσκουν πολύ χρήσιμες και ενδιαφέρουσες τις απόψεις του Π.Σ.Φ., που αφορούσαν όλο το εύρος της παρουσίας της φυσικοθεραπείας στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Εντός των προσεχών ημερών ο Π.Σ.Φ. θα καταθέσει ολοκληρωμένο γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις του για τη Π.Φ.Υ.

Όπως διευκρινίστηκε όποια σχέδια έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν αντανακλούν το έργο της επιτροπής που βρίσκεται σε φάση επεξεργασιών. 

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Ενημέρωση 9/5/2013 σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΠΑΔ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.



 Το Κ.Δ.Σ. σας ενημερώνει για τα παρακάτω μετά από επικοινωνία με τον ΟΠΑΔ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Σύντομα θα είναι διαθέσιμη μέσα από το πρόγραμμα e-ΔΑΠΥ, μια νέα πλατφόρμα "Ληξιπρόθεσμες οφειλές ΟΠΑΔ" που θα αφορά την εκκαθάριση, την οριστικοποίηση και την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Από τη Δευτέρα 13/5/2013, θα προχωρήσει η οριστικοποίηση όσων καταχωρήσεων έχουν πραγματοποιηθεί.
Θα σας ενημερώσουμε για όποιες εξελίξεις υπάρξουν με νεώτερη ανακοίνωση.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Αστική Ευθύνη Επαγγελματιών Υγείας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

Την Τρίτη 30 Απριλίου 2013, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών εκπροσωπήθηκε από το συν. Αλέξανδρο Σιδέρη, μετά από πρόσκληση του τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης & Νομοθετικής Εναρμόνισης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Υγείας, σε συνάντηση με θέμα: «Προτάσεις επαγγελματικών Συλλόγων των φορέων υγείας, σε σχέση με την Οδηγία 24/2011»

Η συγκεκριμένη οδηγία αφορά στην «Ηλεκτρονική Υγεία» και περιλαμβάνει μια σειρά δράσεις όπως η διασυνοριακή μετακίνηση ασθενών ανάμεσα στα κράτη – μέλη της Ε.Ε., ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς (“patient summary”) στον οποίο θα έχει πρόσβαση ο πιστοποιημένος επαγγελματίας υγείας και υποχρεωτική αστική ευθύνη όλων των επαγγελματιών υγείας που θα προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες.

Η υποχρέωση της Οδηγίας (άρθρο 4, παρ.2, δ) προβλέπει ένα σύστημα ασφάλισης για επαγγελματική ευθύνη που εφαρμόζεται για όλη την υγειονομική περίθαλψη που παρέχεται στο έδαφος του κράτους μέλους θεραπείας, είτε ιδιωτική είτε δημόσια, και ανεξαρτήτως εάν ο επαγγελματίας υγείας προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς που ζητούν και λαμβάνουν περίθαλψη διασυνοριακώς (ήτοι ασφαλισμένους εξωτερικού και μη μονίμους κατοίκους Ελλάδας) ή όχι.

Συμπερασματικά, η υποχρέωση εφαρμόζεται στους επαγγελματίες υγείας σε όλη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε Ευρωπαίους ασθενείς (Έλληνες ή μη) και δεν προβλέπεται η επιλογή άρνησης ασφάλισης, σε περίπτωση που ο επαγγελματίας δεν δύναται να προσφέρει θεραπεία σε ασθενή που αναζητεί διασυνοριακή περίθαλψη.
Ο Π.Σ.Φ. – Ν.Π.Δ.Δ., ως ο θεσμικός φορέας των Ελλήνων Φυσικοθεραπευτών, καλείται να ορίσει τις προϋποθέσεις και να αναζητήσει τους τρόπους κάλυψης των επαγγελματιών, μέσω προσφορών που θα ζητηθούν από ασφαλιστικές εταιρίες, κατά τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος. Η διαδικασία θέσπισης προϋποθέσεων αστικής ευθύνης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2013.

Σε ερώτηση του εκπροσώπου του ΠΣΦ για τους εργαζομένους στα νοσοκομεία, η απάντηση ήταν πως «για τους επαγγελματίες υγείας των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, θα υπάρξουν σχετικές αποφάσεις των διοικήσεων τους, καθώς –βάσει του νόμου- την αστική ευθύνη έχει το ελληνικό δημόσιο».


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ