Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΟΠΥΥ


Ορίστηκαν οι ελεγκτες γιατροί σε όλους τους νομούς.
Κέντρο Υγείας Ορεστιάδος κ.Μπαδιανούδη Δήμητρα, αναπλ. κ.Θεοχάρη Αλκμήνη
Κέντρο Υγείας Δικαίων κ.Χαλιαμπάλιας,αναπλ. κ. Αλεξιάδου
Νοσοκομείο Διδυμότείχου κ.Βουδούρης Ευάγγελος ,
αναπλ.κ.Κόνσολας Σουχαήλ
Κέντρο Υγείας Σουφλίου κ.Ελευθεριάδης.
Κεντρο Υγείας Σαππών κ.Κιουρτζίδου Βενέρα
Κέντρο Υγείας Ιάσμου κ.Μανώλης Απόστολος
Νοσοκομείο Κομοτηνής κ.Βασιλακάκη Νίκη,αναπλ.Χαρίτος Γεώργιος.
Νοσοκομείο Ξάνθης κ.Βαμβακερού Μαγδαληνή (επείδη η Ξάνθη δεν είχε για αρκετό διάστημα ελεγκτή πιθανόν να υπάρχουν καθηστερήσεις λόγω φόρτου).
Για την Αλεξ/πολη πληροφορίες σε προηγούμενη ανάρτηση.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΦ

Θέμα: Πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ στις 19 Φεβρουαρίου 2014.

Μετά την απογοητευτική σε μέγεθος Πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ και την πολύωρη συνάντηση των εκπροσώπων του Μετώπου Υγείας με τους δύο Αντιπροέδρους, σας μεταφέρουμε ως πληροφόρηση τα παρακάτω:

Αποφασίστηκε την εκκαθάριση των λογαριασμών των παρόχων υγείας, έτους 2012, να αναλάβουν οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ. Χρονοδιάγραμμα δε δόθηκε.

Ο προυπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για κάθε πάροχο θα είναι αυστηρά κλειστός. Με τη ολοκλήρωση των όρων των νέων συμβάσεων θα κληθούν όλοι οι πάροχοι, ο καθένας ξεχωριστά, να προτείνουν τον τρόπο πως επιθυμούν να διαχειριστούν το ποσό που τους αναλογεί. Επικρατεί η σκέψη να μπει πλαφόν κατά περίπτωση.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους ελεγκτές σταδιακά επιλύεται.

Ο Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 100,3

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2013 ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΦΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ REBATE ΚΑΙ ΤΟ CLAW BACK.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Βεβαίωση αποδοχών από τον ΕΟΠΥΥ για το 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

 Σας ενημερώνουμε ότι οι φυσικοθεραπευτές μπορούν να παραλαμβάνουν τις βεβαίωσεις αποδοχών για το 2013 για τις φορολογικές τους δηλώσεις από τις κατά τόπους ΔΙοικητικές Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Νόμος 4238 (ΦΕΚ 38/Α/17/2/2014) για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), αλλαγή σκοπού ΕΟΠΥΥ και λοιπές διατάξεις

Δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ για τη διακοπή της λειτουργίας των τηλεφωνικών ραντεβού και την απελευθέρωση στο όριο συνταγογράφησης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τετάρτη, 19/2/2014 ώρα 13.00, έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ Κηφισίας 39, Μαρούσι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

Με απόφαση του Πανυγειονομικού Μετώπου Υγείας, την Τετάρτη, 19/2/2014 και ώρα 13.00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, Κηφισίας 39, Μαρούσι.

Είμαστε αντίθετοι στις ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες και στο πλαφόν της συνταγογράφησης.

Ζητάμε χρονοδιάγραμμα πληρωμών, άμεση πληρωμή του 10%, των υφιστάμενων και ληξιπρόθεσμων οφειλών.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα των υπαλλήλων των Υγειονομικών του Μονάδων

Ανακοίνωση του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τις ΙΕΕ

Εντάλματα για τους φυσικοθεραπευτές της Κεφαλλονιάς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.


 Τα εντάλματα για τους φυσικοθεραπευτές της Κεφαλλονιάς για Αύγουστο-Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2013 έχουν υπογραφεί από τον Επίτροπο και θα σταλεί το αρχείο στο σύστημα ΔΙΑΣ προς πληρωμή.

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Νέο-Εγγραφο του ΚΔΣ του ΠΣΦ προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπ. Υγείας και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για τη θεώρηση των παραπεμπτικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

Κατόπιν του εγγράφου του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. ενημερωθήκαμε από την Διεύθυνση Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ ότι αναμένεται εντός της ημέρας απόφαση της Διεύθυνσης σχετικά με τη θεώρηση των παραπεμπτικών φυσικοθεραπείας και το θέμα των ελεγκτών ιατρών.
Όπως πληροφορηθήκαμε από την Διεύθυνση Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ έχει υπογραφεί η απόφαση για την τοποθέτηση ελεγκτών για την θεώρηση των παραπεμπτικών στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη και θα δημοσιευθεί εντός των επόμενων ημερών.
Επίσης, για την Επαρχία ο ΕΟΠΥΥ προσανατολίζεται η θεώρηση των παραπεμπτικών να γίνεται από τον θεράποντα ιατρό, όπως έχουμε ζητήσει με το έγγραφο του Π.Σ.Φ.
Μας ενημέρωσαν ακόμη ότι με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος στον ΕΟΠΥΥ η θεώρηση θα γίνεται ηλεκτρονικά για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων και των παρόχων υγείας.
Σε κάθε περίπτωση, μέχρι στιγμής, από μας ενημέρωσαν, η θεώρηση των παραπεμπτικών σε όλη τη χώρα μπορεί να γίνεται από τους ελεγκτές των Δημοσίων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, όπου υπάρχουν.



ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Παιχνίδι εκατομμυρίων στον ΕΟΠΥΥ με τα παλιά χρέη! Καταγγελίες σοκ από τους εργαζόμενους


Σε σοβαρές καταγγελίες για το ρόλο της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ αλλά και των αρμοδίων του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αποπληρωμή των οφειλών του παρελθόντος προχωρούν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ειδικότερα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ προχωρά σε εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες καθώς ουσιαστικά κατηγορεί τους αρμοδίους ότι σκοπίμως καθυστερούν να αποπληρώσουν τους παρόχους, δηλαδή γιατρούς, εργαστηριακούς, φυσιοθεραπευτές, διαγνωστικά κέντρα κ.α., προφασιζόμενοι ότι οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ δεν μπορούν να κάνουν άμεσα τις εκκαθαρίσεις των λογαριασμών, ενώ επί της ουσίας στόχος ήταν να μπουν στο παιχνίδι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.

Εταιρείες οι οποίες όπως καταγγέλλουν, και γνώση του αντικειμένου δεν έχουν και στους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ θα στηριχτούν, οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες για τα έτη 2012 και 2013!

Πρόκειται για μία από τις σοβαρότερες καταγγελίες καθώς ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ εξηγεί χαρακτηριστικά: «Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 έχουν κινηθεί τάχιστα οι διαδικασίες από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με την θέσπιση δύο διατάξεων νόμου και την  έκδοση αρκετών υπουργικών αποφάσεων, ώστε να «ανοίξει  ο δρόμος για τις ελεγκτικές εταιρείες».
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι όλη η διαδικασία που τηρείται είναι έωλη, ασαφής, αόριστη και εγκυμονεί κινδύνους για τον ΕΟΠΥΥ, τους εργαζόμενους αλλά και τους παρόχους.
Υπάρχουν κενά στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ανάθεση» τονίζουν χαρακτηριστικά. 

Ενδεικτικά αναφέρουν: 
« είναι αδιανόητο οι υπουργικές αποφάσεις να τροποποιούν ή να υποκαθιστούν  Νόμο
είναι αδιανόητο να μην διασφαλίζεται η εφαρμογή του δημοσίου λογιστικού
είναι αδιανόητο  ο ελεγχόμενος να αμείβει τον ελέγχοντα
είναι αδιανόητο οι Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ.) να οριστικοποιούν δαπάνες που δεν έχουν ελέγξει οι αρμόδιοι υπάλληλοι. Άραγε το ελεγκτικό συνέδριο θα εγκρίνει τα σχετικά χρηματικά εντάλματα;».

Να σημειωθεί πάντως ότι γιατροί, φυσιοθεραπευτές, διαγνωστικά κέντρα καθώς και άλλοι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες προκειμένου εκείνες να βγάλουν τους λογαριασμούς του παρελθόντος και να μπορέσουν να εισπράξουν όσα τους χρωστά ο Οργανισμός. 

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ καταλήγει μεταξύ άλλων: «Συμπερασματικά οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θα κάνουν τη δουλειά και οι εταιρείες θα παίρνουν απλά την αμοιβή.

Σημειωτέον ότι η καθυστέρηση εξόφλησης είναι «πλασματική» και θεωρούμε ανεπίτρεπτο να χρεώνουν αδυναμία και ευθύνες στους εργαζόμενους, δεδομένου ότι ενώ  η πλειοψηφία των ΠΕ.ΔΙ. έχουν τελειώσει την πλήρη εκκαθάριση των ληξιπροθέσμων οφειλών και έχουν προχωρήσει και στην εκκαθάριση των ετών 2012-2013, δεν  μπορούν  ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της εκκαθάρισης λόγω έλλειψης εφαρμογής!» 

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή της υποστηρίζει δεόντως την επιλογή της να αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες των έλεγχο των παλαιών χρεών αλλά και τον κλινικό έλεγχο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: "Το θεσμικό πλαίσιο διασφαλίζει πλήρως την νομιμότητα της λειτουργίας των ελεγκτικών εταιρειών και πρέπει να σταματήσουν οι φωνές που προσπαθούν να εμποδίσουν τον έλεγχο της νομιμότητας, των υπερχρεώσεων αλλά και τις κάθε μορφής παραβατικότητες".

Αναφέρει επίσης: "Να θυμίσουμε επιπλέον στους συντάκτες των εμπρηστικών ανακοινώσεων ότι δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι περιμένουν εξόφληση δαπανών υγείας που έχουν καταβάλλει οι ίδιοι. Επομένως η μερική ελάφρυνση εργασίας από την δουλειά που προσφέρουν οι ελεγκτικές εταιρείες θα δώσει την δυνατότητα στις υπηρεσίες μας να καταβάλλουν επιτέλους νοσήλια ασφαλισμένων που περιμένουν 4 και 5 χρόνια".

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές αλλά και τους εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων, οι ιδιωτικές εταιρείες θα εισπράξουν για το έργο αυτό το ποσό των 18 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν οι ίδιοι οι πάροχοι τους οποίους χρωστά χιλιάδες ευρώ ο ΕΟΠΥΥ από παλαιες οφειλές.   

Να σταματήσει ο ΕΟΠΥΥ τους εκβιασμούς με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και συμπληρώνει: "Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εμμένει στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να μην αποδέχεται το μέτρο των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών, τη στιγμή που οι Περιφερειακές Διευθύνσεις ΥΠΑΔ έχουν όλη την δυνατότητα του ελέγχου και των εκκαθαρίσεων.

Σε μια χρονική περίοδο που τα μικρά και μεσαία ιδιωτικά ιατρεία κλείνουν, λόγω των περιοριστικών μέτρων  και της μεγάλης ύφεσης, είναι αδιανόητο να επιβάλλονται μεγάλες επιβαρύνσεις στους ιατρούς - παρόχους, οι οποίοι θα κληθούν ήδη να πληρώσουν το έργο των ελεγκτικών εταιρειών".

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) καλεί από την πλευρά της τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να "αφήσει τα παιχνίδια με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, να δώσει εντολή στους υαπλλήλους να ολοκληρώσουν την εκκαθάριση" και επίσης καλεί τους γιατρούς να μη συνάψει κανείς σύμβαση με ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία. 

ΠΗΓΗ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. επί του Δελτίου Τύπου του ΕΟΠΥΥ για τη σύμβαση με τις Ι.Ε.Ε.-Εγγραφο προς Πολιτική Ηγεσία Υπ. Υγείας και ΕΟΠΥΥ


ΘΕΜΑ: «Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ζητά να ανακληθεί άμεσα το εκβιαστικό Δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ για τη σύμβαση μας με τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες».
Χθες, 10-2-2014, ο ΕΟΠΥΥ απέστειλε Δελτίο Τύπου σε όλους τους παρόχους υγείας, στο οποίο επισημαίνει την υποχρέωση που προκύπτει από το Νόμο 4172/2013 και την Υ.Α. Υ9/οικ.85507/2013, της υπογραφής σύμβασης με τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες, εκβιαστικά μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, για να προχωρήσουν οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ για τον Αύγουστο του 2013!
Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι: «Ήδη δόθηκε εντολή να αποπληρωθεί ο μήνας Αύγουστος του 2013 μόνο για τις ιδιωτικές κλινικές που έχουν ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ ότι έχουν υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία. Οι υπόλοιποι πάροχοι υπηρεσιών υγείας θα πληρωθούν τον Αύγουστο με εντολή του Υπουργού Υγείας μόνο και αφού ενημερώσουν τον Οργανισμό ότι έχουν υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία».
Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται από τον ΕΟΠΥΥ, δεν συμβάλουν στη διατήρηση της ομαλής σχέσης μεταξύ των παρόχων υγείας και του ΕΟΠΥΥ.
- Να θυμίσουμε ότι η πληρωμή των δαπανών και των προσφερόμενων υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ δεν αποτελεί «χάρη», αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Οργανισμού, που απορρέει εκ του νόμου, η οποία θα πρέπει να γίνεται σε 60 ημέρες από την κατάθεση της δαπάνης του εκάστοτε παρόχου (ΟΔΗΓΙΑ 2011/7 ΤΗΣ 16/2/2011 που ενσωματώθηκε στο
Ελληνικό δίκαιο), άρα ευλόγως αυτό που διαφαίνεται είναι η επιλεκτική
εφαρμογή των Νόμων.
- Να θυμίσουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει το 10% του 2012 και το 10% του
2013.
- Δεν γίνεται καμιά αναφορά στους υπόλοιπους (4) μήνες του 2013 που
οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμής τους,
καθώς με εντολή του ΕΟΠΥΥ οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν εκκαθαρίσει
μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013 και οι περισσότερες έχουν εκκαθαρίσει
μέχρι το τέλος του 2013. Επισημαίνουμε ότι, πολλές υπηρεσίες του
ΕΟΠΥΥ πανελλαδικά έχουν εγγράφως δηλώσει ότι είναι σε θέση να
ελέγξουν τα παραπεμπτικά των φυσικοθεραπευτών.
- Σας γνωρίζουμε, ότι οι όροι των συμβάσεων με τις ΙΕΕ, ανακοινώθηκαν
στις 17/1/2014 και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τρείς (3) συναντήσεις με το
Πανυγειονομικό Μέτωπο για τη διαπραγμάτευση αυτών των όρων, που μέχρι
στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες.
- Ο Π.Σ.Φ. έχει ήδη θέσει τις αντιρρήσεις του επί των όρων της σύμβασης των
ΙΕΕ, από τις 27/1/2014, στην Επιτροπή-Ομάδα Εργασίας που έχει
συγκροτηθεί στον ΕΟΠΥΥ, με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας, η οποία
συμφώνησε ότι είναι δίκαιες και θα τεθούν στην Επιτροπή Βέλτιστης
Πρακτικής του ΕΟΠΥΥ προς επεξεργασία, σε συνδυασμό με τους όρους της
σύμβασης των φυσικοθεραπευτών και τον ΕΚΠΥ. Άμεσα θα μας ενημέρωνε
για τις αποφάσεις της, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει.
Σήμερα οι πάροχοι βρίσκονται σε ένα λεπτό στάδιο διαπραγμάτευσης με τις Ι.Ε.Ε., οι
οποίες είναι γνωστό ότι «εναρμονισμένα» απαιτούν 2-2,5% + Φ.Π.Α και 30%
προκαταβολή, σε ήδη θεωρημένα από τους ελεγκτές ιατρούς του ΕΟΠΠΥ
παραπεμπτικά, και ο ΕΟΠΥΥ «νίπτει τας χείρας του», αφού δεν καθόρισε στην
απόφασή του τιμή αμοιβής ανά μονάδα (παραπεμπτικό) και η αμοιβή των Ι.Ε.Ε
έμεινε στην διακριτική ευχέρεια των εν λόγω (4) τεσσάρων Εταιρειών.
Πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες (καταληκτική ημερομηνία) μειώνουν την
διαπραγματευτική ικανότητα των παρόχων έναντι των εταιρειών (Ι.Ε.Ε) και
διασπείρουν τον πανικό σε μεγάλη μερίδα συναδέλφων.
Έχουμε καλέσει τους συναδέλφους μας να μην προβούν σε καμιά μεμονωμένη
κίνηση υπογραφής της σύμβασης με τις Ι.Ε.Ε μέχρι να καταλήξουν, οι από
κοινού με τους άλλους παρόχους, διαπραγματεύσεις.
Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, αντιλαμβανόμενοι την άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουν τα χιλιάδες εργαστήρια φυσικοθεραπείας σ’ όλη τη χώρα, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ.

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Οριστικοποίηση του μήνα Αυγούστου 2013 για όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

 Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. ενημερώθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ ότι μέχρι την Παρασκευή 7/2/2014 καλούνται οι Περιφερειακές Υπηρεσίες του να οριστικοποιήσουν τη δαπάνη για τον μήνα Αύγουστο 2013 για τους φυσικοθεραπευτές και για όλους τους παρόχους. Οι φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες σας πρέπει να ισχύουν μέχρι τις 28/2/2014.



ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Εγγραφο του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. για τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τη φυσικοθεραπεία-Προϋπολογισμός ΕΟΠΥΥ έτους 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

 Όπως ενημερώθηκε το Κ.ΔΣ. του Π.Σ.Φ. από την Οικονομική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, αναμένεται, σήμερα το πιό πιθανό, να αναρτηθεί σε ΑΔΑ η απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ με τους επιμέρους προϋπολογισμούς του έτους 2014 ανά κωδικό, όπου θα αναφέρεται και η δαπάνη της φυσικοθεραπείας.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ


ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΟΠΥΥ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΣΦ

Ενημέρωση για την προσφυγή του Π.Σ.Φ. για το ανθυγιεινό επίδομα-διετής παραγραφή

Τροποποιήσεις στον ΚΦΑΣ


Τροποποιήσεις στον Κ.Φ.Α.Σ. (Κώδικας Απεικόνισης Φορολογικών Συναλλαγών)

  • Από 1.1.2014, καταργείται η θεώρηση των φορολογικών βιβλίων και στοιχείων. [ΠΟΛ. 1023/20.1.2014]
«…Από 1.1.2014, οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. δεν θεωρούν οποιοδήποτε φορολογικό βιβλίο και στοιχείο που προβλέπεται από τις διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ. και των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί κατ' εξουσιοδότηση αυτού ή του προϊσχύσαντος Κ.Β.Σ. (Π.Δ. 186/1992), καθώς και του ν. 1809/1988, περί φορολογικών μηχανισμών…»
  • Τα θεωρημένα βιβλία και στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι εξαντλήσεώς τους.
«…Σημειώνεται ότι, τυχόν αποθέματα θεωρημένων και μη χρησιμοποιηθέντων φορολογικών βιβλίων και στοιχείων μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι της εξαντλήσεως αυτών…»
  • Κατηγορίες υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών που εξαιρούνται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ταμειακών μηχανών του ν. 1809/1988 (ΦΕΚ 222 Α΄) [ΠΟΛ.1001/2.1.2014]
«…Οι παρακάτω κατηγορίες υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών δύνανται να μη χρησιμοποιούν φορολογική ταμειακή μηχανή του ν. 1809/1988 (ΦΕΚ 222 Α΄), για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, ανεξάρτητα από την κατηγορία των βιβλίων που τηρούν και την μορφή του φορέα τους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα): …δ) Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών που ασκεί το επάγγελμα του κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, συμβολαιογράφου, άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού, εμπειρογνώμονα, ομοιοπαθητικού, εναλλακτικής θεραπείας, ψυχοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, λογοπαθολόγου και λογοπεδικού, με εξαίρεση τις ανώνυμες εταιρείες, τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες....»
  • Οι φυσικοθεραπευτές εξακολουθούν να εκδίδουν τιμολόγια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ με την είσπραξή και όχι με το τέλος της παρεχόμενης υπηρεσίας.
«…5. Τα πρόσωπα, των οποίων το εισόδημα χαρακτηριζόταν, βάσει των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 48 του ν. 2238/1994, ως εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα, εξακολουθούν και από 1.1.2014, να εκδίδουν τιμολόγια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με κάθε επαγγελματική τους είσπραξη (άρθρο 7 παράγραφος 4 περίπτωση β' του Κ.Φ.Α.Σ., εγκύκλιος ΠΟΛ.1036/22.2.2013)…»
  • Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από 1/1/2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών ανά μήνα. ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΦΑΣΗ.
«…3. Κάθε φυσικό πρόσωπο με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, κάθε νομικό πρόσωπο και νομική οντότητα, καθώς και οι αγρότες που υπάγονται στο άρθρο 41 του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν. 2859/2000), υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων, προμηθευτών και πελατών, για τα εκδοθέντα και ληφθέντα φορολογικά στοιχεία αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών, ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης αυτών (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα). Οι καταστάσεις του προηγούμενου εδαφίου αφορούν φορολογικά στοιχεία που σχετίζονται αποκλειστικά με την επαγγελματική εξυπηρέτηση, καθώς και την εκπλήρωση του σκοπού των προσώπων του προηγούμενου εδαφίου. Για τις λιανικές συναλλαγές υποβάλλονται συγκεντρωτικά δεδομένα…»
1. Όλες οι συναλλαγές ανεξαρτήτως αξίας πρέπει να υποβάλλονται, ΔΕΝ υπάρχει πλέον το όριο των 300?.
2. Η υποχρέωση υποβολής για τα έσοδα είναι μέχρι την 18η του επόμενου μηνός. Για τα έξοδα δεν υπάρχει προθεσμία, αλλά πρέπει να υποβληθούν προ της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ στην οποία θα δηλωθούν.
3. Όσον αφορά τα έξοδα που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις από ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ που έχουν εκδοθεί σε όνομα τρίτου (ιδιοκτήτη του ακινήτου), θα συμπεριλαμβάνονται συγκεντρωτικά ανά μήνα ή ανά τρίμηνο για τα απλογραφικά σε μία εγγραφή δαπανών.
4. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής ή εκπρόθεσμης τροποποίησης στις εγγραφές των εσόδων προβλέπονται πρόστιμα.
5. Θα υπάρχουν διάφοροι τρόποι υποβολής πάντα όμως ηλεκτρονικά μέσω συστήματος TAXIS.
Σε όλα τα παραπάνω, θα σας ενημερώσουμε για επιπλέον διευκρινήσεις σύμφωνα με νέες εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών.
 

Ίδρυση "Τμήματος Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας-Αποκατάστασης"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

Σας ενημερώνουμε για την ίδρυση, στα πλαίσια του Π.Σ.Φ., Τμήματος Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας-Αποκατάστασης, το οποίο θα συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιο-αναπνευστικών νοσημάτων αλλά και στην επιστημονική και επαγγελματική πρόοδο των φυσικοθεραπευτών που ασχολούνται με το αντικείμενο.
Το συνημμένο κείμενο περιέχει Εισαγωγή-Σκοπό-Περίγραμμα.
Με νεώτερη ανακοίνωση θα προσδιοριστεί ο χρόνος των εκλογών για την εκλογή διοίκησης, καθώς και οι στόχοι υλοποίησης του Τμήματος.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ


ΚΕΙΜΕΝΟ

Δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. με την Επιτροπή-Ομάδα Εργασίας για τα θέματα των φυσικοθεραπευτών