Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Φυσικοθεραπεία σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ – Συνάντηση της διοίκησης της ΠΕΕΦ με το Γενικό Διευθυντή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ κ. Ν. Καρβουνά.



ΠΡΟΣ:                                                                                                     Αθήνα,30 Ιουλίου 2012
Το  Γενικό Διευθυντή Σχεδιασμού και                                                                    Αρ. Πρωτ.: 12
Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ                      
κ. Νικόλαο Καρβουνά

ΚΟΙΝ:
Τη Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών
και Κατάρτισης Συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ
κα Φωτεινή Περδίκη


Θέμα: Φυσικοθεραπεία σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥΣυνάντηση της διοίκησης της ΠΕΕΦ με το Γενικό Διευθυντή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ κ. Ν. Καρβουνά.

Κύριε Διευθυντά,
Καταρχήν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση της 27-07-12. Σε ένα κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και καλής συνεργασίας μας δώσατε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις σε θέματα που αφορούν τη συνεργασία των μελών μας με τον ΕΟΠΥΥ.
Παρακάτω σας υποβάλλουμε εγγράφως τις απόψεις μας αλλά και τα ερωτήματά μας:
*H θεσμική κατοχύρωση της Συνεδρίας, η αμοιβή των 20 Ευρώ τη Συνεδρία για το Φυσικοθεραπευτή και η Ελεύθερη Επιλογή Φυσικοθεραπευτή για μας αποτελούν κόκκινες γραμμές και θέσεις αδιαπραγμάτευτες. Μάλιστα για την τεκμηρίωση του ύψους  τιμολόγησης της Συνεδρίας  σας έχουμε καταθέσει  και την οικονομοτεχνική μας μελέτη.
*Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία από τις Υπηρεσίες σας θεωρούμε ότι για  το 95% των Ασφαλισμένων της χώρας στον ΕΟΠΥΥ συμπεριλαμβανομένου και του ΟΓΑ, η δαπάνη για Φυσικοθεραπεία στα Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας το  πρώτο τρίμηνο δεν ήταν καθόλου υψηλή. Αδικαιολόγητες υπερβάσεις στους λογαριασμούς  κάποιων  Συναδέλφων ή οποιαδήποτε άλλη παραβατική συμπεριφορά  θα πρέπει να ελέγχονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες σας. Επίσης κατά τη γνώμη μας θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμη η διενέργεια γενικότερων ελέγχων σε όλους τους παρόχους Φυσικοθεραπευτικών Πράξεων (Κέντρα Αποκατάστασης, Κέντρα Διημέρευσης κλπ) για αδικαιολόγητες δαπάνες και κυρίως να εξετάσετε το νομικό καθεστώς λειτουργίας  τους.
*Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για θέματα που αφορούν τα Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας (ΕΚΠΥ, Συμβάσεις, λογαριασμοί κλπ) θα πρέπει να ενημερώνει τα Συλλογικά μας Όργανα και σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να αιφνιδιάζονται οι Φυσικοθεραπευτές  ή να αποφασίζουν άλλοι πλην Φυσικοθεραπευτών για το μέλλον του Εργαστηρίου.
*Όλοι οι πάροχοι θα πρέπει να αποζημιώνονται ταυτόχρονα για το ίδιο χρονικό διάστημα παροχής Υπηρεσιών Υγείας και όχι ανάλογα με τα μέτρα πίεσης που μπορεί να ασκήσει ο κάθε πάροχος στην πολιτεία και στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
*Η τιμολόγηση της κατ΄οίκον επίσκεψης δεν μπορεί να είναι μικρότερη του συν 50% της Φυσικοθεραπευτικής Συνεδρίας. Για λόγους που είναι κατανοητοί και δε χρήζουν επεξήγησης θα πρέπει να ισχύσει ότι ίσχυε πάντα  με τους ενταγμένους στον ΕΟΠΥΥ κλάδους.
Επίσης θα σας παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε και στα ακόλουθα:
*Πότε χρονικά θα μας αποδοθεί το 10% του υπολοίπου των λογαριασμών μας?
*Εάν τελικά θα πληρωνόμαστε εντός του χρονικού ορίου των 45 ημερών, όπως προβλέπεται από τις συμβάσεις μας και το επιβάλλουν οι λειτουργικές  και οι βιοποριστικές μας ανάγκες?
*Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι νέες αιτήσεις των Φυσικοθεραπευτών για σύναψη συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ?
*Με το υπ΄αρίθμ. Πρωτ.9/ 14-05-12 έγγραφό μας σας έχουμε υποβάλει όλα τα στοιχεία (νομοθεσία, γνωμοδοτήσεις από τις Σχολές Φυσικοθεραπείας) που αποδεικνύουν ότι οι εμβιομηχανικές μετρήσεις μπορούν να εκτελούνται και στα Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας. Αναμένουμε και για το συγκεκριμένο θέμα την απάντησή σας.
Τέλος μετά από αίτημα πολλών συναδέλφων  και κυρίως σε περιοχές που δε λειτουργούν συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους Φυσικοθεραπευτές  να εξετάσετε τη δυνατότητα αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ των ΔΠΥ απευθείας στους ασθενείς όπως συμβαίνει και με τις Ειδικές Αγωγές.
Αναμένουμε τις απαντήσεις σας και είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις.

Με ιδιαίτερη τιμή
Για το Κ.Δ.Σ. της Π.Ε.Ε.Φ.
Ο  Πρόεδρος                                                             Η  Γραμματέας


             Γεώργιος   Τσαγρής                                                   Κωνσταντίνα  Σπηλιοπούλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου