Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Νέες απειλητικές δηλώσεις από τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά


Αντί κλίματος συνεργασίας και συναίνεσης αντιμετωπίζουμε από τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό κ. Μ. Σαλμά αδιαλαξία και απειλές, ενδεικτικά παραθέτουμε πρόσφατη δήλωση του κ. Σαλμά στον ΕΤ της Κυριακής 26/9/12, που ως επίσημο κράτος νομιμοποιεί την στάση πληρωμών καλώντας παρανόμως εργαστηριακούς – κλινικούς να αποδεχθούμε τα παλαιά και νέα «φέσια» ως μέρος της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, λέει ο κ. Σαλμάς: «Δεν παρακαλέσμαμε κανέναν. Και όποιος θέλει μπορεί αύριο να έρθει να κάνει αίτηση να διακόψει την σύμβασή του. Όποιος δεν έρθει σημαίνει ότι αποδέχεται την δυσκολία εξόφλησης των τιμολογίων» !!!
Η τακτική αυτή του κ. Μ. Σαλμά εκτός από παράνομη είναι απαξιωτική τόσο για τους ιατρούς όσο και για τους ασφαλισμένους και οδηγεί σε συγκρουσιακές καταστάσεις στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.
Το ερώτημα που μπαίνει σε όλους εμάς ιατρούς – συνδικαλιστές – φορείς, είναι αν θα τα αποδεχθούμε όλα αυτά ή θα αντιδράσουμε συντονισμένα και αποτελεσματικά, έτσι όπως έχουμε καθήκον να κάνουμε απέναντι στους εαυτούς μας, τους ασφαλισμένους και τους συναδέλφους μας.
Καλούμε όλους τους φορείς των ιατρών αλλά και των ασφαλισμένων να πάρουν θέση απέναντι σε αυτές τις προκλητικές και άνευ προηγουμένου δηλώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου