Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Διαμαρτυρία φυσικοθεραπευτών


Απάντηση σε δημοσίευμα της «Ε», που αναφερόταν στον κλάδο τους, μας απέστειλε η Πανελλήνια Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών, που υπογράφουν ο πρόεδρος Γ.Τσαγρής και η γραμματέας Κωνσταντίνα Σπηλιοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων τονίζει:
*Το δημοσίευμα της 4ης Απριλίου 2013 της δημοσιογράφου Δ. Ευθυμιάδου αντί να αναδεικνύει με δεοντολογικό τρόπο τα υπαρκτά προβλήματα του κλάδου των φυσικοθεραπευτών στη χώρα μας, δυστυχώς στιγματίζει απαξιωτικά και συλλήβδην τους 2.124 φυσικοθεραπευτές, που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Ο διασυρμός και η ηθική βλάβη που προκλήθηκαν στον κλάδο δεν είναι καθόλου αμελητέα.
Τα ποσά των 20.000 ευρώ μηνιαίας αμοιβής που αναφέρονται στο δημοσίευμα ότι τάχα αφορούν το μέσο όρο των φυσικοθεραπευτών είναι συκοφαντικά, ψευδή και ανυπόστατα και προφανώς δεν αφορούν τους φυσικοθεραπευτές.
Οι προσβλητικές και εντελώς απαράδεκτες εκφράσεις για το σύνολο των συναδέλφων "μασέρ πολυτελείας... οι φυσικοθεραπευτές", "φυσικοθεραπευτές... κροίσους", προσβάλλουν και αμαυρώνουν την εικόνα του κλάδου, του οποίου σε όλους είναι γνωστή η ιδιαίτερα αξιόλογη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Επιπλέον, αξίζει να επισημάνουμε ότι, παρόμοιας μορφής δημοσιεύματα, δεν είναι καθόλου απίθανο να καλλιεργήσουν κλίμα πρόσφορο για την επιβολή νέων οικονομικών και άλλων μέτρων εναντίον οποιουδήποτε παρόχου υπηρεσιών υγείας, με όλες τις γνωστές συνέπειες για τον ίδιο και τους ασφαλισμένους.
Είναι γεγονός ότι σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, ακόμα και στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, είναι πιθανόν να εκδηλώνονται παραβατικές συμπεριφορές. Η Ενωσή μας, από τις αρχές λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, για να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία του κλάδου μας και τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, είχε ζητήσει κατ' επανάληψη από τη διοίκηση τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων, όπου τυχόν υπήρχαν υποψίες για παραβατικές συμπεριφορές. Ωστόσο, υπήρξε αδράνεια εκ μέρους των ελεγκτικών μηχανισμών του Οργανισμού και το σημαντικότερο, με αφορμή τους υψηλούς λογαριασμούς ελάχιστων μεμονωμένων συναδέλφων, επιλέχτηκε η περικοπή δαπανών σε όλους ανεξαιρέτως με μια λογιστική λογική, χωρίς να ληφθούν καθόλου υπόψη στοιχειώδη επιστημονικά, οικονομικά αλλά και κοινωνικά δεδομένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου