Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Συνάντηση των Επαγγελματικών Υγειονομικών Ενώσεων στα γραφεία του Ι.Σ.Α. για τις οφειλές των Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.




Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. σας ενημερώνει ότι στις 15/5/2013 και ώρα 21:00, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Πατούλη Γεωργίου, έγινε συγκέντρωση των προεδρείων των επαγγελματικών Υγειονομικών ενώσεων, στην οποίασυμμετείχε ο Πρόεδρος του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. Γεώργιος Μπάκας, έχοντας ως θέμα την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων και την λειτουργία των φορέων Π.Φ.Υ.
Μετά από διεξοδική συζήτηση των παρευρισκομένων συναποφασίστηκαν ομόφωνα τα κάτωθι:
α) Να αποσταλεί επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τους Προέδρους των ασφαλιστικών ταμείων, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, που να τους ζητείται έως την Τετάρτη 22/5/2013, ενυπόγραφη δέσμευση χρονοδιαγράμματος της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων. Σε αντίθετη περίπτωση αποφασίστηκε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια κατά παντός υπευθύνου για την καθυστέρηση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών παρά τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις και τις ρητές διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας για την άμεση αποπληρωμή.
β) Σε περίπτωση περαιτέρω κωλυσιεργίας του ΕΟΠΥΥ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των Προεδρείων των επαγγελματικών ενώσεων, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, των φορέων των ιατρών και των συλλόγων, καθώς και των ασθενών στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ και συνάντηση με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ
γ) Απαίτηση για ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων Υγείας εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να πληρώνονται τον Φεβρουάριο του 2013 και οι Ιατροί ή τα εργαστήρια να είναι απλήρωτα από τον Νοέμβριο του 2012. Παράλληλα να υπάρξει διευθέτηση για την αποπληρωμή του 10% που έχει παρακρατηθεί από τον ΕΟΠΥΥ για τις δαπάνες από τον Ιανουάριο του 2012, αλλά και των οφειλομένων των ασφαλιστικών ταμείων που υπήχθησαν στον ΕΟΠΥΥ μετά την 1/1/2012 για το διάστημα από 1/1/2012 έως και την ένταξη τους στον ΕΟΠΥΥ. Πολλά από αυτά τα ταμεία ενώ έχουν εκκαθαρισμένες τις δαπάνες και έχουν τις πιστώσεις δεν τους επιτρέπεται από τον ΕΟΠΥΥ να πληρώσουν τους Ιατρούς-Εργαστήρια-Πολυιατρεία παρά τις τραγικές οικονομικές συνθήκες ανέχειας που βιώνουν.
 


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου