Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΠΣΦ ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση απόδοσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς και των δεδουλευμένων από τον ΕΟΠΥΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Π.Σ.Φ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΕΡΡΩΝ 

Ταχ. Δ/νση 
Ταχ.Κώδικας 
Πληροφορίες 
Τηλέφωνο 
FAX 
E-mail 
Website 

Τσαλοπούλου 14- Σέρρες 
62100 
Α. Συμεωνίδης 
23210 56525 
23210 56525 

physioserres@yahoo.gr 
http://physioserres.blogspot.com 



Είναι γνωστό ότι με την δημιουργία του ΕΟΠΥΥ εκφράστηκαν πολλές επιφυλάξεις όσον αφορά την βιωσιμότητα του μεγάλου οργανισμού.

Φαίνεται ότι οι απαισιόδοξες προβλέψεις των ΄΄ κακοπροαίρετων ΄΄ επιβεβαιώνονται πλήρως γιατί:

1) Ο μεγάλος οργανισμός δεν έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ από το 10% που παρακράτησε παρανόμως έναν ολόκληρο χρόνο από όλους τους παρόχους λόγω του Νόμου Λοβέρδου ΄΄περί πρόχειρου λογιστικού ελέγχου ΄΄ ο οποίος ψηφίστηκε για να αποδίδονται οι οφειλές τάχιστα.

Σε κανέναν οργανισμό όμως δεν επιτρέπεται να παρακρατεί αυτό το 10% εσαεί, έχουν περάσει 18 μήνες από την 1-1-1012 και η εκκρεμότητα παραμένει.

2) Ο μεγάλος οργανισμός παρόλο που είναι υποχρεωμένος να αποδίδει σε 60 μέρες ( Ευρωπαϊκή οδηγία που ενσωματώθηκε στο Ελληνικό δίκαιο) τις οφειλές του, δεν έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ για το 2013 καθώς βαδίζουμε αισίως προς τον Ιούλιο.

3) Ο μεγάλος οργανισμός δεν έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες και κουρεμένες οφειλές των προηγουμένων 3 (τριών ) ετών ,επικαλούμενος νομικές διαφωνίες τού Ελεγκτικού Συνεδρίου και εδώ προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα κανένας δεν μπορεί να ρυθμίσει Νομοθετικά μια τέτοια μεγάλη εκκρεμότητα που αφορά χιλιάδες πολίτες ; Μήπως δεν θέλει; 

Από την άλλη όμως οι προθεσμίες που αφορούν τις υποχρεώσεις των πολιτών –στην προκειμένη περίπτωση των παρόχων ΄΄τρέχουν΄΄, προθεσμίες προς τα ασφαλιστικά ταμεία, προς την εφορίες ,τις τράπεζες κλπ, εκεί δεν παρεμβαίνει κανένας επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ,κανένας εισαγγελέας, κανένας Υπουργός για να επισημάνει ότι όλοι αυτοί οι χιλιάδες ΄΄κακόμοιροι΄΄ είναι απλήρωτοι από τους φορείς του δημοσίου και δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί (Κ.Σαλμάς) διαβεβαιώνουν ότι ΄΄όλα βαίνουν καλώς΄΄ ,έτσι δήλωσε περιχαρής ο αρμόδιος Αναπληρωτής και ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές στις αμοιβές του ΕΟΠΥΥ, οι Φυσικοθεραπευτές έχουν υποστεί 35% μείωση στις αμοιβές τους ,τα Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι συνάδελφοι αναζητούν τις τύχες τους σε χώρες μακρινές.

Αυτή είναι η σημερινή ΄΄μαύρη΄΄ πραγματικότητα και δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί κανείς από του κυβερνώντες το μέγεθός της αλλά και δεν φαίνεται να έχει σκοπό να την αντιμετωπίσει και να αντιμετωπίσει συνολικά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε χιλιάδες παρόχους και εκατομμύρια ασφαλισμένους στον χώρο της Υγείας.

Το πώς θα βρεθεί τρόπος για να χρηματοδοτηθεί η Υγεία είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και ευχόμαστε στον επικείμενο ανασχηματισμό να επιλεγούν τα κατάλληλα πρόσωπα που θα αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα την κατάσταση και θα μπορούν να κοιτάζουν στα μάτια τον Έλληνα ασφαλισμένο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ   ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου