Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΕΦ

Αθήνα, 22-09-13
                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όπως είναι γνωστό, το ΚΔΣ της ΠΕΕΦ στη συνεδρίασή του, στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ της απόφασης για την επιβολή των αντισυνταγματικών και άδικων μέτρων rebate και claw-back.
Παρότι με το πρόσχημα του δημοσίου συμφέροντος τέτοιου είδους αποφάσεις στο παρελθόν δεν είχαν άμεσα αποτελέσματα, θεωρούμε αναγκαία την προσφυγή στο ΣτΕ ως μέτρο πίεσης και για δημοσιοποίηση της σε βάρος μας αδικίας.  Προς την ίδια κατεύθυνση και  μέσω του ίδιου δικηγορικού γραφείου που  η Διοίκηση της ΠΕΕΦ επέλεξε ενεργούν και οι υπόλοιπες Ενώσεις-Πάροχοι υπηρεσιών Υγείας που θίγονται άμεσα από τα μέτρα.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι και η Διοίκηση του ΠΣΦ, κάτω από το βάρος των εξελίξεων και των νέων δεδομένων, αποφάσισε να πράξει ανάλογα.
Ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη, η Διοίκηση της ΠΕΕΦ  και κατόπιν συνεννόησης με το Νομικό μας Σύμβουλο ανέστειλε την οποιαδήποτε ενέργειά της.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας και όσους συναδέλφους μη μέλη μας προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν την Ένωση να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις της παραπάνω προσφυγής στο ΣτΕ.
Όλοι οι Ελευθεροεπαγγελματίες Φυσικοθεραπευτές  θεωρούμε αναγκαίο, όσο ποτέ άλλοτε, να στηρίξουμε οικονομικά το μοναδικό αμιγώς συνδικαλιστικό μας όργανο, για να δρα άμεσα και έγκαιρα και να μην αναγκάζεται να ζητά οικονομική βοήθεια.
Σε μια κρίσιμη περίοδο που τα θέματα του Εργαστηρίου είναι καθημερινά, είναι πλέον απαραίτητο όλοι οι Ελευθεροεπαγγελματίες Φυσικοθεραπευτές να ενώσουμε τις δυνάμεις μας κάτω από ένα φορέα που θα ασχολείται κυρίως με τα προβλήματα τα δικά μας. Η Διοίκηση της Π.Ε.Ε.Φ. έμαθε να αγωνίζεται, γνωρίζει τα θέματα και καθημερινά αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον της για το μέλλον του Εργαστηρίου και το καλό των Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών. Θα πρέπει όμως να συνεχίσει να έχει την εμπιστοσύνη , την ηθική στήριξη και προπάντων η Ένωση  να έχει εξασφαλισμένη την οικονομική της αυτάρκεια.
Με την ευκαιρία στα μέσα του Οκτώβρη έχουμε καλέσει το νομικό μας σύμβουλο κ. Βαγγέλη Κατσίκη, με μεγάλη εμπειρία και γνώση στα θέματα υγείας και του ΕΟΠΥΥ,  να ενημερώσει τα μέλη μας για όλα τα θέματα που απασχολούν τους Ελευθεροεπαγγελματίες           Φυσικοθεραπευτές (θεσμικό πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ, τι σημαίνει η μετεξέλιξη του ΕΟΠΥΥ σε αμιγώς Ασφαλιστικό Οργανισμό, σύγκριση με το Γερμανικό μοντέλο, κοινοπραξίες, εργατικά ζητήματα κ.α.). Για τις λεπτομέρειες θα ενημερώσουμε εγκαίρως.
                                           Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
                                                              Για το ΚΔΣ
   Της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών
                       Ο Πρόεδρος                                                  Η Γραμματέας


                 Γεώργιος    Τσαγρής                                 Κωνσταντίνα  Σπηλιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου