Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Συνεδρίαση του ΚΔΣ και της ΔΕ του Τμήματος Αττικής της ΠΕΕΦ στις 09-01-13



Στη  κοινή συνεδρίαση του ΚΔΣ  και της ΔΕ του Τμήματος Αττικής της ΠΕΕΦ στις 09-01-13, πέραν των άλλων θεμάτων αποφασίσαμε και τα εξής:

  1. Υποστηρίζουμε την ολοκληρωμένη νομική διερεύνηση του θέματος από τη νομική Υπηρεσία του ΠΣΦ,  σχετικά με την αναδρομική περικοπή (rebate) για ήδη παρασχεθείσες υπηρεσίες, από τους  Φυσικοθεραπευτές προς τους Ασφαλισμένους  του ΕΟΠΥΥ και των ενταγμένων στον ΕΟΠΥΥ κλάδων υγείας.
  2. Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με την απόσυρση του όρου 7 από τις συμβάσεις των Φυσικοθεραπευτών με τον EOΠYY. Άλλωστε με αυτή τη θέση, η οποία μάλιστα έχει εκφραστεί δημοσίως στη συνάντησή μας με το Διοικητή του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλο και στη Διοίκηση του ΠΣΦ, η ΠΕΕΦ ταυτίζεται απολύτως.
  3. Όσον αφορά στην πρόταση για την αποζημίωση της ΑΠΥ από τον ΕΟΠΥΥ απευθείας προς τους Ασφαλισμένους του, θεωρούμε ότι για γνωστούς λόγους είναι μη ρεαλιστική και ως εκ τούτου διατηρούμε επιφυλάξεις. Βεβαίως είμαστε πάντα υπέρ της Ελεύθερης Επιλογής Φυσικοθεραπευτή.
  4. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνει αποδεκτή μια δεύτερη αξιολόγηση των Εργαστηρίων μας από τις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Όλα τα Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας σύμφωνα με το ΠΔ 29/87 έχουν αξιολογηθεί από τις κατά τόπους Νομαρχίες, με τη συμμετοχή μάλιστα εκπροσώπου από τον ΠΣΦ-ΝΠΔΔ, κατά την πρώτη έκδοση της αδείας λειτουργίας τους. Παρόλα αυτά, θεωρούμε επιβεβλημένη την αξιολόγηση των Εργαστηρίων σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, με σκοπό τον έλεγχο των δαπανών, στην περίπτωση που αποδεδειγμένα σε κάποια Εργαστήρια παρατηρούνται αδικαιολόγητα αυξημένες δαπάνες.
  5. Καταλήξαμε ότι όλα τα αιτήματά μας θα πρέπει να τεκμηριώνονται με βάση επιστημονικές μελέτες, οικονομοτεχνικά στοιχεία και αν είναι απαραίτητο να υποστηρίζονται νομικά.
  6. Διοργάνωση Ημερήσιας Εκδρομής στις 26 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Σάββατο, στο Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας μας στις 24 Φεβρουαρίου 2013 Κυριακή μεσημέρι, στο Κέντρο διασκέδασης ‘’TS (Stage)’’, με τους Δημ. Μπάση, Μελ. Ασλανίδου και Χαρ. Γαργανουράκη.
  7. Αποφασίστηκε για όλα τα μέλη μας η έκδοση ‘’Κάρτα μέλους’’. Στόχος μας είναι, σύντομα η  συγκεκριμένη κάρτα να χρησιμοποιηθεί και ως εκπτωτική σε μια σειρά επιχειρήσεων και υπηρεσιών.

Για το  ΚΔΣ της ΠΕΕΦ
       Ο  Πρόεδρος                                                                                            Η  Γενική  Γραμματέας
         Γεώργιος  Τσαγρής                                                                                 Κωνσταντίνα  Σπηλιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου