Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Προγράμματα ΕΣΠΑ


ΠΡΟΣ:                                                                                                   Αρ. Πρωτ.: 02
Τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,
Μεταφορών & Δικτύων,
κ. Κωστή Χατζηδάκη

Κύριε Υπουργέ,
Ενημερωθήκαμε για τα νέα προγράμματα ενίσχυσης μικρομεσαίων και νέων επιχειρήσεων εμπορίας, μεταποίησης, τουρισμού και παροχής Υπηρεσιών, μέσα από επιδοτήσεις του προγράμματος του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 456 εκατ. Ευρώ. Όμως μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι το Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας και οι Ελευθεροεπαγγελματίες Φυσικοθεραπευτές, όπως και άλλοι πάροχοι Υγείας, δε συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους. Παρόλα αυτά συμπεριλαμβάνονται επιχειρήσεις μικρότερης αξίας και ζωτικής σημασίας για την Ελληνική Οικονομία.
Είναι γνωστό ότι, η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και η ποιοτική αναβάθμιση των Υπηρεσιών υγείας με τη ταχεία εξέλιξη των επιστημών στον τομέα της Υγείας είναι πλέον απαραίτητη.
Να σημειώσουμε ότι, η παρούσα οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε δυσκολεύει  ή καθιστά αδύνατη τη διάθεση ακόμη και ενός μικρού χρηματικού κεφαλαίου για την ποιοτική αναβάθμιση ή τον εξοπλισμό  νέων Εργαστηρίων, με αποτέλεσμα  να υποβαθμίζονται σταδιακά οι Υπηρεσίες μας και πολλοί Φυσικοθεραπευτές να παραμένουν άνεργοι.
Επειδή γνωρίζουμε την ευαισθησία σας σε θέματα Υγείας και επειδή θεωρούμε ότι εκ παραδρομής δε συμπεριληφθήκαμε, παρακαλούμε να αποκαταστήσετε αυτή την αδικία, όπως άλλωστε ορίζει και η Ε.Ε. σχετικά με τη χρηματοδότηση των εν λόγω προγραμμάτων.

Με τιμή

Για το ΚΔΣ
Της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών
Ο  Πρόεδρος                                                          Η  Γραμματέας
Γεώργιος  Τσαγρής                                           Κωνσταντίνα  Σπηλιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου