Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή της ΠΕΕΦ για Οικονομικά


ΠΡΟΣ:                                                                                                                  Αρ. Πρωτ.: 01
·        Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών,
             κ. Χρήστο Σταϊκούρα
·        Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,
             κ. Γιάννη Βρούτση
·        Τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
       κ. Μάριο Σαλμά
·        Τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
             κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο

                                                                                                 
Αξιότιμε  Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή τη ψήφιση από τη Βουλή των νέων φορολογικών μέτρων, την έναρξη της νέας διαχειριστικής περιόδου χρηματοδότησης του τομέα Υγείας και του ΕΟΠΥΥ και ενόψει της εξόφλησης των παλιών οφειλών (2010-2011) από τα Ασφαλιστικά Ταμεία προς όλους τους Παρόχους Υγείας, σας αναφέρουμε τα παρακάτω:
1.       Ζητούμε άμεσα την έκδοση της προβλεπόμενης στο άρθρο 34 παρ. 4 του Ν. 4038/2012 (ΦΕΚ  Β΄/14/02.02.2012) ΚΥΑ, για την ταχεία  αποπληρωμή και χωρίς «κούρεμα» των παλιών οφειλών(2010-2011) των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τους Φυσικοθεραπευτές. Στη περίπτωση αδυναμίας ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης των λογαριασμών μας την άμεση αποπληρωμή του 90% και το 10% όπως προβλέπεται στην διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 24 του Ν. 3965/2011 με την τελική αποπληρωμή.
2.      Τήρηση του χρονοδιαγράμματος από τον ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση των οφειλών του 2012 και του παρακρατηθέντος 10% προς τους Φυσικοθεραπευτές σύμφωνα με τη συμβατική του υποχρέωση. Αν την ίδια αντισυμβατική συμπεριφορά σε καθυστέρηση πληρωμών είχε οποιοσδήποτε  Έλληνας φορολογούμενος, εκτός από τις προσαυξήσεις που προβλέπονται  θα είχε και τις ανάλογες ποινικές κυρώσεις.
3.      Έκτακτη επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση του συνόλου των οφειλών του 2012 από τους ενταγμένους κλάδους Υγείας στον Οργανισμό μεταγενέστερα. Η οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων Εργαστηρίων Φυσικοθεραπείας είναι πλέον δυσχερής, με κίνδυνο πολλά από αυτά να οδηγούνται σε οριστικό κλείσιμο. Προς το παρόν, για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους δανείζονται ή πολλαπλασιάζουν τα χρέη τους.
4.      Συμψηφισμός των Ασφαλιστικών μας εισφορών και των οφειλών στην  Εφορία με τα οφειλόμενα από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να μην υπάρχουν διώξεις και καταναγκαστικά μέτρα είσπραξης από τις Υπηρεσίες (Εφορία, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Τράπεζες). Ήδη ο ΟΑΕΕ ο Ασφαλιστικός φορέας των Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών, προειδοποιεί μέσω μηνύματος ότι στο εξής οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, σύμφωνα με τις διατάξεις Κ.Ε.Δ.Ε (ΝΔ 356/74), θα εισπράττονται εκβιαστικά μέσω ΔΟΥ. Εν τω μεταξύ χρωστά προς τους Φυσικοθεραπευτές σημαντικά ποσά. Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι όλες οι κανονιστικές διατάξεις και οι Νόμοι είναι προς όφελος του Κράτους και σε βάρος των ανίσχυρων πολιτών. Το κράτος προφανώς δεν υπάγεται σε συνταγματικές δεσμεύσεις και νομοθετικούς περιορισμούς και έτσι μπορεί να αυθαιρετεί σε βάρος των πολιτών του, έχοντας παράλληλα εξασφαλίσει και την ατιμωρησία για τη συμπεριφορά του από τη Δικαστική εξουσία.
  1. Δεδομένου ότι το εισόδημα της πλειονότητας των Φυσικοθεραπευτών έχει συρρικνωθεί και είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, να υπάρξουν ρυθμίσεις και ‘‘κουρέματα’’ στα δάνεια των Φυσικοθεραπευτών από τις Τράπεζες όπως και σε άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας, ύστερα μάλιστα από την ανακεφαλαιοποίησή τους.
6.      Φορολόγηση των Φυσικοθεραπευτών ανάλογα με το χρόνο της πλήρους εκκαθάρισης και είσπραξης των  αμοιβών τους.
7.      Αύξηση της επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ στο 1% του ΑΕΠ ώστε ο οργανισμός να καταστεί βιώσιμος. Δεν είναι δυνατόν η Υγεία και το Υπουργείο Υγείας να είναι όγδοο στη σειρά στον προϋπολογισμό των δαπανών του Κράτους.
8.      Την απευθείας επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
9.      Όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες ειδική φορολογία σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού για την επαρκή κάλυψη των δαπανών στον Τομέα της Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με τιμή

Για το ΚΔΣ
Της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών
Ο  Πρόεδρος                                                       Η  Γραμματέας

          Γεώργιος  Τσαγρής                                           Κωνσταντίνα  Σπηλιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου