Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗ.ΚΙ. ΦΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό των Ολυμπιακών ΕγκαταστάσεωνTaekwondo 28-30 Ιουνίου, μέλη της ΔΗ.ΚΙ Φυσικοθεραπευτών  είχαν σειρά επαφών με στελέχη του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, επειδή θεωρήσαμε ότι το συνέδριο ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να ενημερώσουμε την νέα ηγεσία για την κατάσταση στον κλάδο.

Συμμετείχαν μέλη από την Αθήνα και μέλη από την περιφέρεια.

Συγκεκριμένα υπήρξε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας και αρμόδιο για θέματα ΕΟΠΥΥ κ. Αντώνη Μπέζα.

Η συνάντηση είχε σαν στόχο την ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ για θέματα ΕΟΠΥΥ κλπ. , ο Υφυπουργός άκουσε με προσοχή τα στοιχεία που του παρουσιάσαμε και αφορούν όλο το φάσμα των δαπανών του ΕΟΠΥΥ που άπτονται της Φυσικοθεραπείας.

Ο Υφυπουργός επισήμανε ότι τα μέτρα που αφορούν τον περιορισμό των δαπανών έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα και για αυτό το λόγο υπήρξε επαφή με τον Νέο υπουργό Υγείας κ. ¨Άδωνη Γεωργιάδη και η απαίτηση για ΑΜΕΣΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.

 Ο κύριος Υπουργός δέχτηκε αντιπροσωπεία μελών της παράταξης στο Υπουργείο Υγείας.

Ο Υπουργός παρουσίασε την δέσμη μέτρων που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα, αυτή η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει την επιβολή CLAW BACK στις δαπάνες.

Αφού αναλύθηκε ,παρουσία του Γεν. Γραμματέα του υπουργείου κ. Καλλίρη , η δαπάνη της Φυσικοθεραπείας και οι παράμετροι αυτής, καθώς επίσης αφού κατέστη σαφές το μέγεθος των περικοπών στην δαπάνη Φυσικοθεραπείας με τον τελευταίο ΕΚΠΥ, έγινε η ανάλυση των μεγεθών του κωδικού φυσικοθεραπεία που περιλαμβάνεται μέσα στον γενικό κωδικό Διαγνωστικά-παρακλινικές-Φυσικοθεραπεία.

Ο Κύριος Καλλίρης δέχτηκε ότι η δαπάνη Φυσικοθεραπείας που αποτελεί το 1,2% της συνολικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥείναι πραγματικά πολύ μικρή. 

Επίσης τέθηκε στον κ. Καλλίρη το θέμα του επικινδύνου και ανθυγιεινού επιδόματος του οποίου η μη καταβολή στους Φυσικοθεραπευτές αποτελεί ΄΄σκάνδαλο΄΄ ,λαμβάνοντας υπόψη του μικρού αριθμού των δικαιούχων Φυσικοθεραπευτών υποσχέθηκε ότι θα εξεταστεί από την αρχή. 

Απαιτήσαμε από τον Υπουργό και τον κ.Καλλίρη, τον διαχωρισμό και την κατηγοριοποίηση του CLΑW BACKμε την τρέχουσα δαπάνη του υποκωδικού φυσικοθεραπεία.
 
Ο Υπουργός δέχτηκε το δίκαιο αίτημα για την κατηγοριοποίηση των δαπανών που περιλαμβάνονται στην γενική κατηγορία, επίσης του εξηγήσαμε  ότι η Φυσικοθεραπεία είναι από τις λίγες παροχές που έχει ΠΛΑΦΟΝ ΑΝΑ ΑΣΘΕΝΗ.

Ζητήθηκε από τους αρμοδίους να ενταθούν οι έλεγχοι για τον περιορισμό της προκλητής ζήτησης.

Θέσαμε στον Υπουργό το θέμα του 10%, της απόδοσης του και της κατάργησης του Νόμου περί πρόχειρου λογιστικού ελέγχου.

Ο Κύριος Γεωργιάδης θεωρεί ότι η καθυστέρηση της πληρωμής είναι ανεπίτρεπτη και υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει για την άμεση καταβολή των ληξιπρόθεσμων.

Επίσης  υπενθυμίσαμε  τον Κύριο Γεωργιάδη για την πρόσκληση που του έχουμε αποστείλει για να παραβρεθεί στην  συνεδρίαση του Κ.Δ.Σ  του Π.Σ.Φ στις 13 και 14 Ιουλίου,  λαμβάνοντας την υπόσχεσή του ότι θα παραβρεθεί.

Θεωρούμε ότι οι συναντήσεις με την νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν εποικοδομητικές ,διαπιστώσαμε πνεύμα συνεργασίας και ευελπιστούμε ότι   αυτό θα συνεχιστεί. Ένα κεφάλαιο έκλεισε και μια νέα προοπτική ανοίγεται .

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας  αφού θυμίσουμε το αρχαίο ρητό   ΄΄Ακούσας νόει ΄΄.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου