Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Συναντήσεις της Διοίκησης της ΠΕΕΦ στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ

Α. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ  (3 & 25 Ιουλίου 2013).
Στις προγραμματισμένες συναντήσεις της Διοίκησης της ΠΕΕΦ, α) με τον κ. Διονύση Δαβουρλή, Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Υγείας  κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στις 3 & 25 Ιουλίου 2013, β) με τον κ. Aλέξανδρο Πρωτόπαπα, Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού κ. Αντώνη Μπέζα, στις 25 Ιουλίου 2013, καθώς και με Ειδικούς Συμβούλους του Υπουργού και Υφυπουργού, υπήρξε πολύ καλή συνεργασία και κατανόηση των θέσεών μας. Στην τρίωρη παραμονή μας στο Υπουργείο Υγείας στις 25 -07-13, είχαμε την ευκαιρία και όλο το χρόνο να ενημερώσουμε και να αναπτύξουμε αναλυτικά όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στο υπόμνημά μας, σχετικά με τον ΕΚΠΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τις δαπάνες των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτών. 
Επιμείναμε, στην αναγκαιότητα τροποποίησης του ΕΚΠΥ για τις περιπτώσεις α, β & γ του άρθρου 14, την αύξηση της κοστολόγησης των συνεδριών,  στην αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων πληρωμής, τη συντόμευση εξόφλησης των ληξιπροθέσμων και των οφειλών του 2012 από τους ενταγμένους μεταγενέστερα στον ΕΟΠΥΥ κλάδους υγείας, την απόδοση του παρακρατηθέντος 10% από τον ΕΟΠΥΥ, την καθιέρωση ξεχωριστού ΚΑΕ για τους Φυσικοθεραπευτές και ζητήσαμε η πιθανότητα εφαρμογής του μέτρου, για κλιμακωτά rebate - claw back πάνω από ορισμένο ποσό (μαξιλάρι) στις υπερβάλλουσες δαπάνες των Φυσικοθεραπευτών, να εξεταστεί σε ετήσια βάση.
Καταθέσαμε σχετικό υπόμνημα και λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία.
Β. ΕΟΠΥΥ (26 Ιουλίου 2013).
Κατά την επίσκεψή μας στις 26 Ιουλίου 2013,  στην προγραμματισμένη συνάντηση γνωριμίας με τον τρίτο κατά σειρά Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, αφού του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του,  αναφερθήκαμε εν συντομία σε όλα τα παραπάνω θέματα και ζητήσαμε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων πληρωμής των Φυσικοθεραπευτών. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να οδηγούμαστε στα όριά μας και να εξαθλιωνόμαστε οικονομικά. Ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι είναι πιθανή νέα τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΟΠΥΥ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για μία καλύτερη ροή στις 



πληρωμές μας το δεύτερο εξάμηνο του 2013, αλλά και την αγωνία του σχετικά με τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού στον ΕΟΠΥΥ και στις περιφερειακές υπηρεσίες του  ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ). Από πληροφορίες οι ανάγκες σε προσωπικό για όλες τις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ είναι πάνω από 1000 άτομα. 
Τελειώνοντας καταθέσαμε το υπόμνημά μας  για την καλύτερη ενημέρωσή του και ο Πρόεδρος μας διαβεβαίωσε για τις καλές του προθέσεις και τη διάθεσή του για αγαστή συνεργασία με όλους τους παρόχους. 

              Για το ΚΔΣ Της Πανελλήνιας Ένωσης                    Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών
                   Ο  Πρόεδρος                Η  Γραμματέας

              Γεώργιος  Τσαγρής    Κωνσταντίνα  Σπηλιοπούλου



                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου