Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κέρκυρα 07/06/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι Εργαστηριούχοι Φυσικοθεραπευτές Κερκύρας, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ τόσο σε τοπικό, όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο, σας παραθέτουμε τα προβλήματα που βιώνουμε και μας έχουν οδηγήσει σε τραγική οικονομική κατάσταση. 
1. Δεν μας έχουν καταβληθεί ακόμη οφειλές από φυσικοθεραπείες κάποιων ταμείων, από τον Απρίλιο του 2011.
2. Παρότι υπάρχει Νομοθετική ρύθμιση που ορίζει την υποχρέωση εξόφλησης των δαπανών εντός 45 ημερών, για τα μηνιαία παραπεμπτικά που θα κατατίθενται, οι πλειονότητα των συναδέλφων μας δεν έχει λάβει τα δεδουλευμένα του από 1/1/2012.
3. Παρόλη τη δέσμευση από τον κ. Βουδούρη, Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για εξόφληση των δαπανών του προηγούμενου έτους, εντός του Μαρτίου του 2012, δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια εκ μέρους τους, αντιθέτως μεταθέτουν την ημερομηνία εξόφλησης μετά την παραλαβή του 2ου πακέτου στήριξης του Δ.Ν.Τ.
4. Για τις δαπάνες των παραπεμπτικών του 2011 μας υποχρεώνουν σε «κούρεμα» το οποίο θα αποφασίσουν χωρίς τη δική μας συγκατάθεση.
5. Η σύμβαση που καλούμαστε να υπογράψουμε δίνει το δικαίωμα αλλαγής των όρων της από τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς τη συγκατάθεση μας.
Μέχρι το τέλος του 2012 ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει το 98% των ασφαλισμένων της χώρας. Αυτό καθιστά τον κλάδο μας άμεσα εξαρτώμενο από τον ΕΟΠΥΥ. Αν αυτός δεν εφαρμόσει τις δεσμεύσεις του, οι φυσικοθεραπευτές είμαστε καταδικασμένοι, αφού είναι πρακτικά αδύνατο κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας που δεν πληρώνεται για τις υπηρεσίες που παρέχει, να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Ήδη, συνάδελφός, εδώ στην Κέρκυρα, έκλεισε το γραφείο του.
Οι φυσικοθεραπευτές του Νομού Κερκύρας ΔΕΝ είμαστε αρνητικοί στο να συνάψουμε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Αντιθέτως, ευχόμαστε να το κάνουμε, εάν και εφόσον αρχίσει να λειτουργεί και να υλοποιεί τις δεσμεύσεις του.
Σε όλη την Ελλάδα οι φυσικοθεραπευτές ξεκινούν κινητοποιήσεις και διακόπτουν τις συμβάσεις τους, διεκδικώντας ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Έτσι και εμείς θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε τις συμβάσεις μας από 1/7/2012 μέχρι ο ΕΟΠΥΥ να μας πληρώσει τα δεδουλευμένα μας. Κατανοούμε απόλυτα την τραγική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, επηρεάζοντας όλους εμάς τους πολίτες και αντίστοιχα όλους τους ασφαλισμένους.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Κερκύρας στηρίζει την απόφαση αυτή των εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών που έχουν σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κρίνοντας ότι η οικονομική επιβίωση όλων των συναδέλφων έχει καταστεί αδύνατη, λόγω της αδυναμίας και απροθυμίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι μας, παρόλο που οι συμβασιούχοι φυσικοθεραπευτές εκπληρώνουν στο ακέραιο τις δικές τους υποχρεώσεις προς το ταμείο και προς τους ασφαλισμένους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου