Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Το κολύμπι είναι ιδανικό για όλες τις μυοσκελετικές παθήσεις


Όλοι οι γιατροί συνιστούν το κολύμπι στη θάλασσα για όλες τις μυοσκελετικές παθήσεις (αρθρίτιδα, οσφυαλγίες, αυχενικό σύνδρομο). Κι αυτό γιατί η θάλασσα προσφέρει ιδεώδεις συνθήκες λόγω της άνωσης, με αποτέλεσμα οι κινήσεις να γίνονται εύκολα και ευχάριστα. 

Είναι γνωστό ότι το κολύμπι θεωρείται ένας από τους καλύτερους τρόπους άσκησης, καθώς γυμνάζει όλο το σώμα αρμονικά και ομοιόμορφα, χωρίς να δίνεται έμφαση μόνο σε ένα μέρος του, όπως γίνεται με άλλα αθλήματα. Το γεγονός ότι η εκγύμναση γίνεται στο νερό και μάλιστα το θαλασσινό, έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα, το γεγονός ότι μειώνει τις έντονες καταπονήσεις του σώματος εξαιτίας της άνωσης. 
Γνωρίζατε όμως ότι το κολύμπι στη θάλασσα μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και θεραπευτικά για ορισμένες μυοσκελετικές παθήσεις που ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους; Αν ανήκετε κι εσείς σ’ αυτή την κατηγορία, μάθετε ποια τεχνική είναι η πιο κατάλληλη για σας, ανάλογα με την πάθησή σας. 

Τέσσερις είναι οι βασικές τεχνικές κολύμβησης: το ελεύθερο ή αλλιώς γνωστό ως κρόουλ, το ύπτιο, το πρόσθιο και η πεταλούδα. Πριν όμως αρχίσετε το κολύμπι, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε μία προετοιμασία του σώματός σας από τη στεριά, κάνοντας κάποιες ασκήσεις που θα διευκολύνουν την κολύμβηση και θα σας χαρίσουν αυτοπεποίθηση.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα είστε εντελώς αγύμναστοι όταν βουτήξετε στη θάλασσα και έτσι θα αποφύγετε μικροτραυματισμούς ή άλλα προβλήματα. Να έχετε επίσης υπόψη σας ότι δεν θα πρέπει να υπερβάλλετε ούτε στο χρόνο κολύμβησης ούτε στην ένταση του ρυθμού, για να μην καταπονήσετε το σώμα σας. Το ιδανικό είναι να αυξάνετε αργά και σταδιακά τόσο το ρυθμό όσο και τη χρονική διάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου