Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Συνάντηση ΑΔΕΔΥ με ΕΟΠΥΥ

 Συνάντηση ΑΔΕΔΥ με ΕΟΠΥΥ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ), καθώς και οι εργαζόμενοι σε αυτόν, έθεσε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Οργανισμού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το θέμα της υποχρηματοδότησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και την αδυναμίας του να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις αφενός απέναντι στους ασφαλισμένους και στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και αφετέρου απέναντι σε προμηθευτές και φαρμακοποιούς, ενώ τέθηκαν επίσης τα μεγάλα λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα τόσο η Κεντρική Υπηρεσία όσο και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις και Υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι οποίες, όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, λειτουργούν από την αρχή του έτους χωρίς σύστημα μηχανογράφησης και χωρίς επαρκές προσωπικό.
Επιπρόσθετα τονίστηκαν τα προβλήματα που αφορούν τους ασφαλισμένους τόσο εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί αρκετά σημεία του όσο και εξαιτίας της έλλειψης γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ σημειώνεται ότι ενώ απαιτούνται 22.000 γιατροί -σύμφωνα με τη Διοίκηση του Οργανισμού- αυτή τη στιγμή εργάζονται για τον ΕΟΠΥΥ μόνο 11.000 γιατροί. Η διοίκηση του Οργανισμού έδωσε τη διαβεβαίωση ότι έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των κενών, ισχυρίστηκε ότι αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί λόγω της μακράς προεκλογικής περιόδου και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί αμέσως μετά τις εκλογές.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ σχετικά με την ανάγκη άμεσης αποπληρωμής των δαπανών υγείας 1,5 εκατομμυρίου ασφαλισμένων (του Ο.Π.Α.Δ.), οι οποίοι, όπως υπογραμμίστηκε, δεν έχουν πληρωθεί έως σήμερα καμία από τις δαπάνες υγείας που έχουν υποβάλλει τα έτη 2011-2012 (σε πολλές περιπτώσεις και παλαιότερες). Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. υποστήριξε ότι το θέμα αυτό συνδέεται με τεχνικής φύσης προβλήματα του συστήματος μηχανογράφησης του Οργανισμού, εκφράζοντας τη δέσμευση ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου