Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Π.Τ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Δνση: Χατζηαργύρη 59, 38333, Βόλος
Τηλ: 2421031818, 33035
Πληροφορίες: Καραγκούνης Νικόλαος
Βόλος:
Αρ. Πρωτ.:
Προς: Κο Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης
Κοιν: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Συμβούλιο της Ευρώπης
Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών
Αναρτητέο στο Διαδίκτυο
Θέμα: Οφειλές Ασφαλιστικών Ταμείων προς Εργαστηριούχους
Φυσικοθεραπευτές
Κε Επιθεωρητά, οι εργαστηριούχοι Φυσικοθεραπευτές σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τα ασφαλιστικά ταμεία, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ και πρόσφατα με τον ΕΟΠΥΥ παρέχουν τις υπηρεσίες τους νομότυπα προσπαθώντας για την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών με ζήλο, επαγγελματική και επιστημονική ευσυνειδησία. Σύμφωνα με τις επιταγές, ανάγκες και φορολογικούς νόμους του Κράτους συνεισφέρουν με την ετήσια φορολόγηση τους, τις έκτακτες εισφορές, το τέλος επιτηδεύματος, τις περαιώσεις στην ενίσχυση των Οικονομικών στοιχείων του Κράτους και την προσπάθεια για οικονομική ανόρθωση. Επίσης καταβάλλουν ανά δίμηνο ασφαλιστικές στον ΟΑΕΕ με πρόστιμο σε περίπτωση καθυστέρησης έστω και μίας ημέρας. Όπως γνωρίζεται ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί πλέον ένα φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας με 9.500.000 ασφαλισμένους και συνεχώς αυξανόμενη τάση, με αποτέλεσμα οι εργαστηριούχοι Φυσικοθεραπευτές πλέον να είναι ουσιαστικά δέσμιοι της φερεγγυότητας του ΕΟΠΥΥ για την πληρωμή τους για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Δυστυχώς τα ασφαλιστικά ταμεία από τον Ιούλιο του 2010 ( ΟΠΑΔ ) και Οκτώβριο του 2010 ( ΟΑΕΕ ) παρέχουν υπηρεσίες υγείας χωρίς να προβαίνουν στην πληρωμή – αποζημίωση μας, με αποτέλεσμα η οικονομική κατάσταση μας να έχει φτάσει στα όρια κατάρρευσης, θέτοντας μας στον κίνδυνο κλεισίματος των εργαστηρίων Φυσικοθεραπείας, απόλυση υπαλλήλων, ανικανότητα εκπλήρωσης παρά την θέληση μας οικονομικών υποχρεώσεων, δανείων, ασφαλιστικών εισφορών τινάζοντας στον αέρα όσα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε προσφέροντας τις υπηρεσίες μας. Αυτή τη στιγμή ο κλάδος έχει περιέλθει σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ.
Ο λόγος που επικοινωνούμε μαζί σας είναι γιατί κάποιος επιτέλους θα πρέπει να προστατέψει τον πολίτη από τις αυθαιρεσίες και την καταπάτηση των Νόμων του Κράτους, και την ανικανότητα του να αντιδράσει σ’ αυτό λόγω του υπάρχοντος συστήματος. Όταν το ίδιο το Κράτος και οι φορείς του αυθαιρετούν, κάποιος πρέπει να επέμβει.
Το ταμείο του ΟΠΑΔ καταπατώντας το νόμο 3965 – 18/5/2011 άρθρο 24 παράγραφος 2 δεν προχωρά στην πληρωμή με πρόχειρη εκκαθάριση του 90% του ποσού της δαπάνης, όπως επίσης καταπατά την Ευρωπαϊκή οδηγία 2011/7/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου της 16ης Φεβρουαρίου 2011 για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο εδάφιο (25) για τους παρόχους υγείας. Επίσης η σύμβαση η οποία έχουμε υπογράψει με τον ΟΠΑΔ αναφέρει στο εδάφιο Αρ. 6 ότι ο ΟΠΑΔ καταβάλει στον Φυσικοθεραπευτή τη νόμιμη αμοιβή όπως ορίζεται από τα Προεδρικά Διατάγματα. Παρ’ όλα αυτά καταστρατηγώντας τα, θέλει να προχωρήσουμε εκβιαστικά σε συμβιβασμό παρέχοντας έκπτωση. Υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι χρησιμοποιούν την PEIRAIUS FACTORING συνεργαζόμενη με το Δημόσιο τράπεζα προεισπράττοντας την αμοιβή τους έναντι χρέωσης τόκων, στους οποίους με την έκπτωση που τυχόν ζητηθεί εκμηδενίζονται οι κόποι τους, δουλεύοντας ουσιαστικά δωρεάν.
Ο ΟΑΕΕ ο οποίος μας οφείλει χρήματα από τον Οκτώβριο του 2010, δεν δέχεται συμψηφισμό οφειλών παρά την έκδοση της ΠΟΛ υπ’ αρ. 1022, 24 Ιανουαρίου 2012 που δίνει οδηγίες για συμψηφισμό χρεών με απαιτήσεις κατά του Δημοσίου. Επίσης όντας ασφαλισμένοι οι ίδιοι στον ΟΑΕΕ πληρώνουμε κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές μας κάθε δίμηνο, με την επιβολή προστίμου από την 1η ημέρα καθυστέρησης. Γιατί λοιπόν να μην υποχρεωθούν τα ταμεία να μας αποζημιώσουν εντόκως;
Ο καινούργιος ασφαλιστικός φορέας, ο ΕΟΠΥΥ δια στόματος Υπουργού Υγείας κου Λοβέρδου και των Πρόεδρου κου Βουδούρη και Αντιπροέδρου κου Σουλιώτη βαρύγδουπα μιλούσαν για τα καλά του ΕΟΠΥΥ και κάλεσαν τους Φυσικοθεραπευτές να μπουν στο ταμείο και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, δεσμευόμενοι για την γρήγορη εντός 45 ημερών πληρωμή του 90% του ποσού σύμφωνα με την παράγραφο 16, εδάφιο iii. Έχουν περάσει 120 ημέρες και ακόμη περιμένουμε.
Παρόμοια προβλήματα αλλά μικρότερης έκτασης υπάρχουν με το ΤΥΔΚΥ, το Λιμενικό κλπ.
Η απαίτηση πληρωμής είναι πλέον θέμα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ για τους 5.500 περίπου Φυσικοθεραπευτές.
Κε Επιθεωρητά, επειδή και σε παλιότερη καταγγελία μας η παρέμβαση η δική σας και της υπηρεσίας σας ήταν άμεση και το πρόβλημα μας επιλύθηκε γρήγορα, σας καλούμε μέσα από τη σκοπιά του Νόμου να δείτε αυτό το σημαντικό πρόβλημα του κλάδου των Φυσικοθεραπευτών.
Επισυνάπτουμε αντίγραφα:
1. Ν. 3965 – 2011
2. Κοινοτική Οδηγία 2011/7/ΕΕ
3. ΠΟΛ υπ’ αρ. 1022, 24 Ιανουαρίου 2012
4. Σύμβαση με ΟΠΑΔ
5. Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Καραγκούνης Νικόλαος Σιουμουρέκης Στυλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου