Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνει μόνο τις αμαρτίες του...


Τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Κακοί υπολογισμοί έχουν 'στεγνώσει' τα ταμεία του μεγαλύτερου φορέα παροχής περίθαλψης σε 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού συναντάται το μεσημέρι της Τρίτης με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο των χρεών.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς της χώρας 250 εκατομμύρια ευρώ για συνταγές του περασμένου Μαρτίου και 250 εκατομμύρια για συνταγές από το 2011.

Στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, οι φαρμακοποιοί θα αποφασίσουν την Τετάρτη αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Χάος

Ενδεικτικό της κατάστασης στον ΕΟΠΥΥ, είναι ότι ο ΟΓΑ δεν αποδίδει χρήματα στον Οργανισμό για φαρμακευτική κάλυψη, από την ημερομηνία ένταξής του, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου.

Κραυγαλέα είναι και η περίπτωση του ΙΚΑ: Η διοίκηση του Ταμείου ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών για να πληρώσει συντάξεις 350 εκατομμύρια αντί για 480 που χρειαζόταν.

Το έλλειμμα που προέκυψε, οδήγησε τον κλάδο συντάξεων να δεσμεύσει 130 εκατομμύρια από το κονδύλι που προοριζόταν για τις πληρωμές των φαρμακείων!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου