Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Π.Τ. ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Π.Σ.Φ.

Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών
Περιφερειακό Τμήμα Θράκης
Αλεξ/πολη

Προς τη:
Διοικούσα Επιτροπή
Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών. Αθήνα
Κοινοποίηση:
- Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Αθήνα
- Τοπικά Περιφερειακά Τμήματα. Έδρες τους

Θέμα: «Ενστάσεις για την προκήρυξη – διενέργεια των εκλογών και την ευθύνη και το ρόλο της Π.Δ.Ε.»

Αξιότιμα μέλη,
Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. στις 16/02/2012, αποφασίσατε την λειτουργία των Π.Τ., τα οποία λειτουργούσαν «παράτυπα» για όλο αυτό το χρονικό διάστημα που δεν είχαν ορισθεί εκλογές.
Όμως ποτέ δεν δώσατε την πραγματική δυνατότητα κινήσεων νόμιμων στα μέλη των προσωρινών διοικουσών επιτροπών, κι αυτό αποδεικνύεται από την έλλειψη επικοινωνίας με αυτά και την αρμοδιότητα στις εκλογές που ανήκει καθαρά στην Αθήνα.
Στο θέμα που προέκυψε με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το Π.Τ. Θράκης και η Π.Δ.Ε. κινήθηκε άμεσα με συνελεύσεις των μελών του και με πλήρη ενημέρωση και συμφωνία κατά πλειοψηφία των μελών που ανήκουν σε αυτό και στους τρεις νομούς.
Κινήσεις έγιναν και όσον αφορά την τακτοποίηση των εγγράφων προς Π.Σ.Φ. αλλά και με την απίστευτη συνεργασία των υπαλλήλων στις κατά τόπους ΥΠΑΔ ώστε σαν αποτέλεσμα να έχουμε πληρωμένους όλους τους συναδέλφους έως και Απρίλιο σε ορισμένες περιπτώσεις.
Εστάλη e-mail στη γραμματεία που δήλωνε το προσωπικό μου e-mail (Καμαργιάννη Τριανταφυλλιά) έτσι ώστε να επικοινωνεί ο σύλλογος μαζί μας.
Μια φορά δεχτήκαμε μια ενημέρωση περί εκλογών!
Κάθε φορά η επικοινωνία έπρεπε να γίνει τηλεφωνικώς. Όσο για το site του συλλόγου η πλειοψηφία των συν/φων δεν χρησιμοποιούσαν computer και έτσι η πληροφόρηση τους γινόταν από εμάς τηλεφωνικώς και με γενικές συνελεύσεις .
Σύμφωνα με την απόφαση της Π.Δ.Ε. του Π.Σ.Φ. καθορίστηκε η δεύτερη ημερομηνία των εκλογών. Τα πρακτικά ζητήματα που προέκυψαν δεν λύθηκαν έως σήμερα.
Εν αρχή της διεξαγωγής των εκλογών αναλαμβάνει η εφορευτική επιτροπή που η θέση τους είναι καθαρά εθελοντική και πιθανώς να μην ξαναμπήκαν σε αυτή τη θέση ώστε να φοβούνται να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση με το φόβο ότι δεν είναι νόμιμη. 
Η επιστολική ψήφος για την ηπειρωτική χώρα ανακοινώθηκε στις 30/04/2012.
Οι δύο νομοί εκτός έδρας Π.Τ. στείλανε καταλόγους αυτών που επιθυμούν 03/05 και 04/05 παραλήφθησαν δε με e-mail που δόθηκε στην εφορευτική επιτροπή.
Ποτέ δεν δεχτήκαμε οδηγίες τόσο η εφορευτική επιτροπή όσο και η Π.Δ.Ε. για το τι έπρεπε να γίνει πλην της ανάγνωσης από το site του Π.Σ.Φ. του φεκ περί εκλογών. Η τηλεφωνική απάντηση στην εφ.επ. ήταν εν καιρώ θα δοθούν. 
Έτσι οι κατάλογοι μείνανε στην εφορευτική επιτροπή και όταν στάλθηκαν με e-mail στην γραμματεία θεωρήθηκαν εκπρόθεσμες.
Οι εκ. κατάλογοι έκλεισαν στις 10/05/2012 απόφαση που πάρθηκε από συνέλευση ? της Κ.Δ.Ε. ή Κ.Ε.Ε. που δεν είχαν άμεση σχέση με την επ. ψήφο γιατί αφορά τα ταμιακώς εντάξει μέλη.
Καμία συνέλευση δεν νομιμοποιείται όταν υπάρχει Υ.Α. που ορίζει καταλυτικές ημερομηνίες (20 ημέρες πριν τις εκλογές δηλώνετε η επιθυμία επ. ψήφου).
Όσο παράνομη είναι η ημερομηνία 10/05 τόσο παράνομη ήταν η εκπρόθεσμη δική μας αποστολή καταλόγου πρόθεσης επιστολικής ψήφου.
Ζητήθηκε λοιπόν από την γραμματεία και την Κ.Ε.Ε. (δυο άτομα που την απαρτίζουν με τηλ. επαφή)
1. να σταλούν ομαδικά ψηφοδέλτια στους αντιπροσώπους των δύο νομών Ροδόπης και Ξάνθης με courier 
2. να τα μοιράσουνε οι ίδιοι 
3. να σταλούν στην Αλεξανδρούπολη ατομικά δια των αντιπροσώπων Τετάρτη 16/05 ώστε να είναι εμπρόθεσμη η ψήφος.

Oι μεν Κ.Ε.Ε. συναίνεσε ,η δε γραμματεία έως τις 15/05 δεν σήκωνε τα τηλέφωνα και στη συνέχεια δεν δέχτηκε λόγω φόρτου εργασίας.
Ως εκ τούτου η ταλαιπωρία των συναδέλφων είναι δεδομένη κυρίως οικονομική.
Σήμερα 16/05/2012 δεν έχουν φτάσει ούτε ψηφοδέλτια ούτε εκλογικοί κατάλογοι.
Δεν έχουν συνταχθεί πρωτόκολλα ανάληψης καθηκόντων και διεξαγωγής εκλογών.
Η δε εφορευτική επιτροπή ζήτησε να είναι παρούσα μέλη της Π.Δ.Ε. στην έναρξη των εκλογών.
Η οικονομική απομόνωση που επιβάλατε στα Π.Τ. μας έκανε πιο αδύναμους. Η έλλειψη επικοινωνίας με τα κεντρικά επίσης και κυρίως το γεγονός ότι τα Π.Τ. δεν εγγράφουν τα μέλη και δεν ανανεώνουν τις οφειλές τους μας έκανε να χάνουμε την επαφή με τα μέλη μας. Για την ενημέρωση μας χρησιμοποιούσαμε τις επαφές που αναπτύξαμε με άλλα Π.Τ. 
Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όλα αυτά γίνονται χάρη στη διάθεση, αγωνιστικότητα και την προσωπική και οικονομική επιβάρυνση όλων των συναδέλφων που ανήκουν στην πρώην Π.Δ.Ε και εφ.επ. που είναι όλοι ελ. επαγγελματίες. 
Τα ζητήματα που έχουν προκύψει είναι πολλά και πρέπει να έρθουν στη επιφάνεια ,να προβληθούν και να λυθούν ελπίζουμε με το νέο διοικητικό συμβούλιο.
Που στις προτεραιότητες του θα είναι να δώσει αξία , αρμοδιότητες και οικονομική ανεξαρτησία στα περιφερειακά τμήματα έτσι ώστε να μην έχουμε μια διοίκηση καθαρά Αθηνοκεντρική 

Μετά τιμής 
Καμαργιάννη Τριανταφυλλιά
Μαυρίδης Βασίλης 
Πετρίδης Ανδρέας 

Εφορευτική επιτροπή 
Χαλκίας Βασίλης 
Παππαδόπουλος Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου