Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Συνάντηση του Κ.Δ.Σ. στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Την Δευτέρα 16 / 7 / 2012, σε έκτακτη συνάντηση μετά από πρόσκληση του ιδιαίτερου γραφείου του κ. Υπουργού, ακολούθησε συνάντηση στο γραφείο του (Αριστοτέλους ), στο πλαίσιο επαφών, γνωριμίας και ενημέρωσής του για θέματα φορέων  της υγείας.
Στην ίδια συνάντηση είχαν κληθεί εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών, των βιοπαθολόγων, των ιατρικών εργαστηρίων και των κέντρων αποκατάστασης.
Ο ΠΣΦ εκπροσωπήθηκε από τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τους κ. Γεώργιο Μπάκα (Πρόεδρος  ΚΔΣ), κ. Τρύφωνα Παπάγεωργα  (μέλος ΚΔΣ) και κ. Αλέξανδρο Σιδέρη (Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων).
Ο υπουργός μας δέχτηκε σε πολύ καλό κλίμα και ακολούθησε συζήτηση. Τέθηκαν στο τραπέζι τα ζέοντα θέματα των οικονομικών προβλημάτων των παρόχων υγείας που προκύπτουν στη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ.
 Οι τοποθετήσεις του κ. Υπουργού στα θέματα που αφορούν τη φυσικοθεραπεία:

  •  Έχει εξασφαλιστεί  από το Υπουργείο Οικονομικών η  χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ  μέχρι τις 31/12/2012.
  •  Αναμένεται στις 22/8/2012 έμβασμα 6,3 δις ευρώ για την εφάπαξ κάλυψη (αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης) των παλαιών οφειλών προς τους προμηθευτές του Δημοσίου. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία επίσημη ενημέρωση για «κούρεμα» των συγκεκριμένων οφειλών.
  •  Σύντομα ο ΠΣΦ θα κληθεί σε κατ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Υπουργό, για να καταθέσει υπόμνημα με τα προβλήματα που αφορούν στον κλάδο αλλά και να εισηγηθεί προτάσεις  για την αντιμετώπισή τους.   

     ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου