Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Συνάντηση της Διοίκησης της ΠΕΕΦ με εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ


Μετά τη σημερινή συνάντηση της Διοίκησης της ΠΕΕΦ με το Γενικό Δ/ντή Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας  κ. Ν. Καρβουνά του ΕΟΠΥΥ, συνοπτικά σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και καλής συνεργασίας. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι και η συνάντηση των Συναδέλφων του ΠΣΦ με τους εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ ,όπως παρατήρησε και ο κ. Καρβουνάς, πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ καλό κλίμα και η συζήτησή τους υπήρξε διαφωτιστική και αρκετά εποικοδομητική.
Όσα αναφέρθηκαν στη χθεσινή συνάντηση των Συναδέλφων του ΠΣΦ με τους εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ, διαπιστώσαμε ότι συμπίπτουν και με τις δικές μας θέσεις και απόψεις, γεγονός που μας προκαλεί ιδιαίτερη ευχαρίστηση και δημιουργεί καλές  προυποθέσεις για μια μελλοντική αγαστή συνεργασία των δύο οργάνων. Ο κ. Καρβουνάς παραδέχτηκε  ότι η αφορμή για αυτές μας  τις συναντήσεις  στον ΕΟΠΥΥ ήταν οι υπέρογκοι κατά τη γνώμη τους λογαριασμοί κάποιων Συναδέλφων.
Εμείς υπερασπιζόμενοι τη θέση μας και το μέλλον του κλάδου επιμείναμε στις παρακάτω θέσεις:
 *Το ύψος της αμοιβής μας για τη Φυσικοθεραπευτική Συνεδρία και η ελεύθερη επιλογή Φυσικοθεραπευτή αποτελούν  για μας κόκκινες γραμμές και θέσεις αδιαπραγμάτευτες. Μας ζητήθηκε η Οικονομοτεχνική μας μελέτη της οποίας παραδώσαμε ένα αντίγραφο.
*Για πλαφόν ή κλιμακωτές εκπτώσεις επί του τζίρου, δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να γίνεται αναφορά, αφού  σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που εξασφαλίσαμε από τις Δ/νσεις Πληροφορικής και Οικονομικού του ΕΟΠΠΥ, η μέση τριμηνιαία δαπάνη για Φυσικοθεραπεία  για το πρώτο τρίμηνο του 2012  είναι αρκετά χαμηλή ( περίπου 4.600.000 Ευρώ). Ο κ. Καρβουνάς το αποδέχθηκε.
Τέλος για τα επόμενα θέματα (το 10% , ΔΠΥ με την εκκαθάριση, κατ΄ οίκον επισκέψεις, εμβιομηχανικές μετρήσεις  κλπ) θα σας ενημερώσουμε όταν στα ερωτήματά μας έχουμε  γραπτές απαντήσεις, Ο κ. Καρβουνάς μας υποσχέθηκε ότι θα είμαστε σε συνεχή επαφή και μια καλή συνεργασία για όλα τα θέματα και για τον ΕΚΠΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου