Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για την συνάντηση του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.


Την Πέμπτη, 22/11/2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Κ.Δ.Σ. με τον νέο Πρόεδρο τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλο.
Προσήλθαμε στη συνάντηση με διάθεση να θέσουμε τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, και να ενημερώσουμε για τις θέσεις μας όπως αυτές προέκυψαν από τη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων. Η συνάντηση αυτή, δυστυχώς, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, απεναντίας άφησε κακή εντύπωση στο σύνολό της.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος παρέστη για 10 λεπτά, δίνοντας μας την εντύπωση ότι χρειάζεται ακόμα χρόνο για να ενημερωθεί για το αντικείμενό του. Το μόνο που είπε ήταν ότι με δική του υπογραφή πληρωθήκαμε τον μήνα Μάιο και «δεσμεύεται» (ο ίδιος κατόπιν αναίρεσε την έκφραση του θεωρώντας την ως άστοχη) ότι θα πληρωθούμε και τον μήνα Ιούνιο πριν τα Χριστούγεννα.
Για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν στον νέο ΕΚΠΥ και άλλα διαδικαστικά προβλήματα, μας παρέπεμψε στον Γενικό πλέον Διευθυντή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Βαφειάδη. Η στάση του κ. Βαφειάδη κρίθηκε συνολικά προσβλητική για τον φυσικοθεραπευτικό κλάδο, καθώς αρνήθηκε ή απέφυγε να μας αιτιολογήσει τους λόγους που στοιχειοθέτησαν τις αλλαγές που αφορούν στη φυσικοθεραπεία στον νέο ΕΚΠΥ. Έδωσε δε, προφανέστατα, την εντύπωση ότι συνομιλητές και σύμβουλοί του ήταν ο φυσιατρικός κλάδος ως «…ο καθ’ ύλην αρμόδιος για θέματα αποκατάστασης…» γεγονός που δημιούργησε ένταση και αντίδραση εκ μέρους του Κ.Δ.Σ.
Το Κ.Δ.Σ. καταγγέλλει αυτή την αντιμετώπιση ως ανάρμοστη προς τον ρόλο και την συμβολή της φυσικοθεραπείας στη δημόσια υγεία. Θεωρούμε πλέον αιτία πολέμου τη στάση των υπευθύνων σχεδιασμού της πολιτικής του ΕΟΠΥΥ.
Προσβλέπουμε σε νέα συνάντηση, αφού ενημερωθεί ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Θα ανακοινώσουμε άμεσα τις νομικές και συνδικαλιστικές δράσεις μας.
Ζητούμε τη συσπείρωση των συναδέλφων και την εγρήγορση τους.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΈΣ ΟΔΗΓΙΕΣ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ), ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΤΟ Ε-ΔΑΠΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.

    http://greekdoctors.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή