Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Εκτίμηση της ΔΕ του Π.Τ. Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής για της αποφάσεις της Γ.Σ. των αντιπροσώπων


Εκτίμηση της ΔΕ του Π.Τ. Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής για της αποφάσεις της Γ.Σ. των αντιπροσώπων.
Η Δ.Ε. του Π.Τ. συνεδρίασε την Τρίτη 13/11/2012 για να εκτιμήσει τις αποφάσεις της έκτακτης Γ.Σ. των αντιπροσώπων. Τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη της Δ.Ε.. Από τις τοποθετήσεις των μελών συμπεραίνονται τα εξής:
Α)Για ότι αφορά τις παλιές οφειλές συμφωνήσαμε ότι μας εκφράζουν με το καλύτερο τρόπο η δικαστική διεκδίκηση και φυσικά δε θα πρέπει να εφησυχάσουμε αλλά να συνεχίζουμε τις πιέσεις και φυσικά να μην δεχτούμε και κούρεμα.
Β) Συμφωνήσαμε και πρέπει να συμμετέχουμε με τον δυναμικότερο τρόπο στην κινητοποίηση που έχει αποφασιστεί για τις 30 Νοέμβρη άσχετα από την πληρωμή του Μαΐου.
Γ) Να περιφρουρήσουμε με κάθε έννομο μέσο τη μη εκτέλεση παραπεμπτικών που αποφασίστηκε για το μήνα Δεκέμβριο και μέχρις ότου γινει η εξόφληση του Ιούνη.
Δ) Για την πρόταση ως προς τον νέο ΕΚΠΥ κατ’ αρχήν τα μέλη της Δ.Ε. εξέφρασαν την θετική τους άποψη για την μη παραχώρηση από τα κεκτημένα (κόστος θεραπείας 20 €, αριθμό συνεδριών 12€ κλπ). Θεωρούμε επιβεβλημένη την αύξηση της κατ οίκον θεραπείας και φυσικά ότι πρέπει να μην δεχτούμε τις παραγράφους ΑΒΓ του άρθρου 14 όπου αναφέρει (στο προσχέδιο) ότι δεν δικαιούνται φυσικοθεραπείες οι χρόνιοι πάσχοντες αν προηγουμένως έχουν νοσηλευτεί σε Κ.Α.Α. κ.λ.π.
Τέλος εξέφρασαν όλοι τον σκεπτικισμό τους στο μικτό τρόπο της συμβάσεως δηλαδή: κάποιοι να έχουν κλειστή σύμβαση και κάποιοι άλλοι να είναι πιστοποιημένοι και ο ΕΟΠΥΥ να δέχεται τις αποδείξεις τους. Ο σκεπτικισμός οφείλεται κυρίως στην αφερεγγυότητα του ΕΟΠΥΥ που μπορεί πολύ εύκολα να βγάλει εκτός συστήματος τους πιστοποιημένους και να μην δέχεται τα ΑΠΥ σε όποιο χρονικό διάστημα θελήσει να κάνει οικονομία και φυσικά δεν αλλάζει τίποτα για την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση ούτε βάζει φραγμό στην συλλογή και επιπλέον παραπεμπτικών.
Όσο αφορά τους μισθωτούς θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να μην είμαστε ικανοποιημένοι μιας και υπερψηφίστηκαν οι αποφάσεις της Γ.Σ. του Π.Τ. Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής.
Θεωρούμε ότι για πρώτη έκτακτη Γ.Σ. των αντιπροσώπων του νέου οργάνου τα πήγαμε καλά όλοι οι αντιπρόσωποι και ακούστηκαν όλες οι απόψεις που σημειωτέων απείχαν αρκετά μεταξύ τους πράγμα που καταδεικνύει και τον τρόπο που αναλαμβάνεται ο κάθε συνάδελφος την φυσικοθεραπεία. Σε αυτό όμως που καταλήξαμε είναι ότι χρειάζεται καλύτερη προετοιμασία για την τακτική Γ.Σ. στην οποία θα πρέπει να θίξουμε και ζητήματα γενικότερα για την θέση της Φυσικοθεραπείας ως λειτούργημα αλλά και ως επιστήμη.
http://www.physiothes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου