Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. για κινητοποίηση του κλάδου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

 Ανακοίνωση

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ως ΝΠΔΔ και δια νόμου σύμβουλος της Ελληνικής Πολιτείας στα θέματα Φυσικοθεραπείας, προσπάθησε έως σήμερα, με διάθεση συνεργασίας προς το Υ.Υ.Κ.Α. και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., να λειτουργήσει προς όφελος των Ελλήνων ασφαλισμένων. Η διάθεσή μας αυτή προφανώς έχει εκληφθεί ως αδυναμία. Ο κλάδος των Φυσικοθεραπευτών έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του, καθώς το να εργάζεσαι και να μένεις 6 μήνες απλήρωτος δεν είναι απλώς αναξιοπρεπές αλλά μας οδηγεί ως λειτουργούς της υγείας στην εξαθλίωση.
Σύμφωνα με αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων στις 10-11/11/2012, το Κ.Δ.Σ. και τα Π.Τ. καλούνται να εφαρμόσουν τα ακόλουθα:
1) Να καλέσουν τα μέλη τους να αναστείλουν την σύμβαση τους με τον ΕΟΠΥΥ από 1ης Δεκεμβρίου 2012 και μέχρι την εξόφληση του μηνός Ιουνίου 2012.
2) Να εκτελούν κανονικά τα παραπεμπτικά των ασφαλισμένων εκδίδοντας δελτίο παροχής υπηρεσιών στο όνομα του ασφαλισμένου.
Το Κ.Δ..Σ θα κοινοποιήσει με εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία στη διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. την συγκεκριμένη απόφαση.
Περαιτέρω, το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. ενημερώνει, ότι επειδή η συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν απέδωσε τα επιδιωκόμενα, ενώ οι αλλαγές στον νέο ΕΚΠΥ ουδεμία σχέση είχαν με τις προτάσεις για έλεγχο των δαπανών που υποβάλλαμε στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και διαφαίνεται ότι για μια ακόμη φορά οι εργαστηριούχοι φυσικοθεραπευτές αγνοούνται από την Πολιτεία, καλούνται οι διοικήσεις των Π.Τ. να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους:
α) Με συγκέντρωση και κατάθεση γραπτής διαμαρτυρίας στις κατά τόπους υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012.
β) Με ενημέρωση στον τοπικό τύπο, δελτία τύπου, κοινοποίηση στους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους.
Οι εξελίξεις θα κρίνουν τις περαιτέρω κινήσεις μας.
Απαιτείται συσπείρωση προς τον Σύλλογο και ομοθυμία από το σύνολο των μελών μας.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου