Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τρόπος συμπλήρωσης των "πινάκων" χρεών στο e-dapy


Συνάδελφοι,
σας παραθέτω πληροφορίες σχετικά με τη συμπλήρωση της φόρμας "Πίνακας Υποβολών και Υπολοίπων" του e-dapy:
1. θα χρειαστεί να διαθέτετε καταστάσεις υπολοίπων ή καρτέλες δικαιούχων από τα ταμεία τα οποία σας οφείλουν.
2. με τους κωδικούς που διαθέτετε για την καταχώρηση των παραπεμπτικών του εοπυυ θα εισέλθετε από τις εφαρμογές ->εδαπυ-> πίνακας υποβολών & υπολοίπων 
3. με την είσοδο σε αυτή την εφαρμογή εμφανίζονται αριστερά κατηγορίες δαπάνης, διαχείριση δαπανών και ολοκλήρωση υποβολής. Πρώτα ορίζουμε την κατηγορία δαπάνης. Κάνοντας κλικ εμφανίζονται 3 επιλογές. Οι φυσικοθεραπευτές ανήκουν στους λοιπούς φορείς αφού το επιλέξετε πάτε με το ποντίκι πάνω αριστερά έχει ένα κουμπί σαν δισκέτα, το πατάτε και κάνει αποθήκευση.
4. στη συνέχεια, πάτε στη διαχείριση δαπανών εκεί εμφανίζεται ένας πίνακας στον οποίο θα πρέπει να εισάγεται όλα τα στοιχεία που ζητάει : ασφαλιστικό ταμείο (εμφανίζεται λίσταμε τα ταμεία - το ΤΥΔΚΥ μπαίνει ως ΟΠΑΔ), αριθμό απόδειξης (σε περίπτωση που δεν έχει κοπεί απόδειξη τσεκάρουμε το κουτάκι δεξιά που λέει χωρίς απόδειξη), αρ. πρωτοκόλλου (αναφέρεται στις αναλυτικές καταστάσεις, αν δεν τον έχουμε, τσεκάρουμε το αντίστοιχο κουτάκι), ημερομηνία (περίοδος που αφορά - μήνας και έτος πχ 02/2011 έως 03/2011), ποσό χωρίς ΦΠΑ (βάζουμε το συνολικό ποσό της απόδειξης-εμείς δεν έχουμε ΦΠΑ), αναλογούν ΦΠΑ (εδώ βάζουμε 0), ποσό προκαταβολής (γράφετε το ποσό που έχετε λάβει, αφορά συνήθως όπου πληρωθήκατε το 90% διαφορετικά σημειώνετε 0),ποσό περικοπής (αναφέρεται στις καταστάσεις, αλλιώς βάζετε 0), το υπόλοιπο ποσό συμπληρώνεται αυτόματα, κατηγορία δαπάνης έχει ένα ερωτηματικό το πατάτε και έχει επιλογές (εμείς είμαστε στην 8 κατηγορία). Αν έχετε Factoring, επιλέγετε το ναι για την επιλογή εκχώρηση και δίπλα γράφετε την τράπεζα factoring. Παρατήρηση εδώ γράφουμε σχόλια και το λόγο που πιθανών δεν έχουμε απόδειξη και τέλος κάνουμε αποθήκευση πάνω αριστερά (το δεύτερο κουμπί). Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για όλα τα υπόλοιπα και για όλα τα ταμεία και αφού ελέγξουμε ότι τα έχουμε περάσει σωστά κάνουμε και την οριστικοποίηση.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια, επικοινωνήστε με τη γραμματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου