Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Γενική συνέλευση του Π.Τ. Λέσβου , Χίου & Σάμου του Νομού Λέσβου


Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η δεύτερη Γενική συνέλευση του Π.Τ. Λέσβου , Χίου  & Σάμου  του Νομού Λέσβου . Κατ αρχή θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους για την συμμέτοχη τους η οποία ήταν ικανοποιητική και κυρίως από τους συναδέλφους των απομακρυσμένων περιοχών  του νησιού .
Θα σταθώ σε δυο βασικές αποφάσεις που πάρθηκαν χτες , για τα υπόλοιπα θέματα θα υπάρξει ανάρτηση στην σελίδα του Π.Τ στην ιστοσελίδα του Π.Σ.Φ.
Έγινε ενημέρωση για την πορεία των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ πανελλαδικά και τέθηκε σε ψηφοφορία η περαιτέρω στάση μας ως προς το θέμα σύμβαση η μη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ . Το αποτέλεσμα ήταν παμψηφεί στην μη αποδοχή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ .Συνεχίζουμε  δηλαδή την στάση που έχουμε από την αρχή του έτους να μην προχωρήσουμε σε συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ .Συντασσόμαστε με  την απόφαση της Γενικής συνέλευσης των αντιπρόσωπων για την απ ευθείας εξόφληση των ασθενών με της ΑΠΥ που θα εκδίδουμε .Πρόταση που καταθέσαμε ως Π.Τ στην Γενική συνέλευση των αντιπροσώπων και ψηφίστηκε .Αναμένουμε τα αποτελέσματα της διεκδίκησης αυτού του θέματος από το ΚΔΣ .Θα επανεξετάσουμε την στάση μας ανάλογα με της όποιες εξελίξεις θα υπάρξουν στο θέμα αυτό στο άμεσο  μέλλον .
Είχαμε αποφασίσει στο Δ.Σ. του Π.Τ στις 13/6/12 για την δημιουργία τράπεζας αίματος στο Π.Τ. μας .Αναλύοντας επί της πρακτικής υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν λίγα τα μέλη που έχουν την δυνατότητα να συμβάλουν ως αιμοδότες στην προσπάθεια αυτή . Αποφασίσαμε λοιπών να απευθυνθούμε προς το ΚΔΣ να είναι ο φορέας υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας όπως είχαμε προτείνει και με της προτάσεις μας προς το ΚΔΣ. Κάνουμε λοιπών εισήγηση προς το ΚΔΣ να δημιουργήσει της προϋποθέσεις ώστε να συμβάλουν όλοι οι συνάδελφοι από όλα τα Π.Τ της χώρας στην δημιουργία και χειρισμού μιας κεντρικής τράπεζας αίματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου