Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΥΡΙΟ ΣΚΡΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΤ 3


ΠΡΟΣ: Κύριο Σκρέκα Βουλευτή Τρικάλων


                 


Αξιότιμε Κύριε Σκρέκα


Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσφορία μας για τις δημόσιες δηλώσεις σας στην ΕΤ 3 που αφορούν τον κλάδο των Φυσικοθεραπευτών.

Υπηρετούμε το λειτούργημα μας με αγάπη στον συνάνθρωπό μας (τον Έλληνα ασθενή), δεν δεχόμαστε  να μας  ονομάζεται σαν βασικούς συντελεστές της χρεοκοπίας του ΕΟΠΥΥ (με δαπάνη μόλις το 1% του προϋπολογισμού), ισοπεδώνοντας τους πάντες και τα πάντα, φέροντας σαν παράδειγμα κάποιους παρόχους, περιλαμβάνοντας και τους Φυσικοθεραπευτές, που συνταγογραφούν εικονικά  , δηλώνοντας μάλιστα ότι από αυτούς έπεσαν έξω τα ταμεία.

ΚΥΡΙΕ ΣΚΡΕΚΑ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ,ΜΟΝΟΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.
 ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ( Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ)

Οι 2040  Έλληνες Φυσικοθεραπευτές συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ λαμβάνουν από τον οργανισμό 6 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως (μικτά)  (ΓΙΑΤΙ ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ)δηλαδή αντιστοιχούν 3.000 ευρώ μικτά κατά (2000 ΚΑΘΑΡΆ) ΚΑΤΑ μέσο όρο σε επαγγελματίες υγείας που πρέπει να διατηρούν αναγκαστικά επαγγελματικό χώρο 70 τ.μ ,εξοπλίζοντας τον υποχρεωτικά σύμφωνα με το Π.Δ 29/1987 ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΩΝ, όντας απλήρωτοι.

Να θυμίσουμε   ότι οι Φυσικοθεραπευτές έχουν εξοφληθεί μέχρι τον Μάϊο από τον ΕΟΠΥΥ, τους οφείλουν τα ταμεία δεδουλευμένα από το 2010 και οι περισσότεροι Φυσικοθεραπευτές βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Τα εργαστήρια Φυσικοθεραπείας κύριε Σκρέκα δεν είναι Ιατρεία, ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (ΣΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ με μεγάλα λειτουργικά έξοδα) και η απόφαση; της κυβέρνησης για περικοπές  40% (εύκολη λύση ), θα σημάνει το κλείσιμο των περισσοτέρων Εργαστηρίων Φυσικοθεραπείας.

Η συνολική δαπάνη φυσικοθεραπείας αντιστοιχεί στο 1% του συνολικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και η ετήσια δαπάνηφυσικοθεραπείας αντιστοιχεί στο 50% της ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ.

Την  Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου σε συνάντηση της Διοίκησης του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με τον Κύριο Λυκουρέντζο προτάθηκε από τον Υπουργό και έγινε αποδεκτή από τον κλάδο η σύσταση επιτροπής από κοινού με το Υπουργείο και τον ΕΟΠΥΥ, με σκοπό να εξετάσει προτάσεις εξορθολογισμού των δαπανών Φυσικοθεραπείας .


Γιατί δεν συνεδρίασε αυτή η επιτροπή για να καταλήξει σε μέτρα εξορθολογισμού ΡΩΤΉΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΕΎΘΥΝΟ Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Σαλμά που αντί να ελέγξει δια των υπηρεσιών του ο ΕΟΠΥΥ, την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, αρκέστηκε στην εύκολη λύση ,στην απαξίωση ενός κλάδου, στα μάτια του κόσμου την οποία ακολουθείτε και εσείς πιστά.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα θυμίζοντας ότι ο Έλληνας Φυσικοθεραπευτής προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 1950 και στην πιο απόμακρη γωνιά της Ελλάδος και έχει καταξιωθεί στην κοινωνία.
ΜΕ  ΤΙΜΗ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ                                      ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΕΡΡΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου