Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για την συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Δευτέρα, 3/12


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.
Ανακοίνωση για την συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,  Δευτέρα, 3/12/2012


Σήμερα, 3/12/2012, στις 10.00 π.μ. έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φυσικοθεραπευτών της Αττικής έξω από τα κεντρικά γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Κηφισίας 39, Μαρούσι.
Επίσης, στις 11.00 π. μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλο, με θέματα την εξόφληση των δεδουλευμένων μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2012 καθώς και τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας, τα προβλήματα που προέκυψαν, με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις μας και κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα (συν. 1).
Στην συνάντηση από πλευράς Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εκτός από τον Πρόεδρο συμμετείχε ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Κ. Νικόλης, ο Γενικός Διευθυντής Σχεδιασμού κ. Ι. Βαφειάδης και η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών κα. Φ. Περδίκη.
Από το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. ήταν παρόντες ο Πρόεδρος Γεώργιος Μπάκας, ο Γενικός Γραμματέας Στασινός Πικραμένος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Ευσταθίου, η Γενική Ταμίας Μαρία Γιαλαμά, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Αλέξανδρος Σιδέρης και τα μέλη Ιωάννης Μαρμαράς, Βαγγέλης Τριγώνης, Τρύφωνας Παπαγέωργας και Ανδρέας Καραβίδας.
Η συνάντηση διήρκεσε 2 ώρες και έγινε σε κλίμα συνεργασίας και διαλόγου. Ετέθησαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των φυσικοθεραπευτών σε σχέση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με κυρίαρχο θέμα την πληρωμή των δεδουλευμένων του 2012 και των παλαιότερων ετών.
Σας ενημερώνουμε ότι:
1. Την προσεχή Πέμπτη, 6/12/2012, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για να οριστικοποιηθεί το πόσοι μήνες θα αποπληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.
2.Μας ανάφεραν ότι η οφειλή του παρακρατηθέν 10% του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους φυσικοθεραπευτές θα εκκαθαριστεί άμεσα, με πληρωμή τον Ιανουάριο του 2013.
3. Ζήτησαν να συνεργαστεί ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου με την νομική υπηρεσία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την τροποποίηση του ΕΚΠΥ και τον επαναπροσδιορισμό του άρθρου 14.
4. Αποδέχτηκαν να δημιουργηθεί ειδικός κωδικός δαπάνης για την Φυσικοθεραπεία (εργαστήριο φυσικοθεραπείας, κατ’ οίκον) στον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
5. Για το e-dapy του Νοεμβρίου 2012 θα υπάρξει τεχνική διόρθωση εντός των ημερών, ώστε να μπορεί να γίνει σωστά η κατάθεση των παραπεμπτικών.
Επειδή δεν δόθηκαν σαφείς δεσμεύσεις στην συνάντηση του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, το Κ.Δ.Σ. εμμένει στην αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών Ε.Ο.Π.Υ.Υ,. σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γ.Σ. των Αντιπροσώπων (συν. 2).
Στην συγκέντρωση εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΕΚΜ παρέστη για συμπαράσταση ο Βουλευτής και Τομεάρχης Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΣΑ


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου