Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ανοιχτή Επιστολή του Αυτοσμίδη Δημήτρη (πρόερδος του π.τ. Θεσσαλονίκης)


Ανοιχτή Επιστολή του Αυτοσμίδη   Δημήτρη 
Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Π.Τ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς   & Χαλκιδικής

Με μεγάλη μου έκπληξη   διάβασα τη σημερινή ανακοίνωση του προεδρείου του Κ.Δ.Σ. για τη λήξη της   αναστολής των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ.
Για τυπικούς λόγους θα ήθελα να   μου απαντήσει το προεδρείο του ΚΔΣ με απόφαση ποιας συνεδρίασης   έγινε αυτό; Γιατί δε μας ανακοινώθηκε το Σάββατο στη συνάντηση των   προέδρων; και αφού η απόφαση της Γ.Σ. έλεγε για πληρωμή του Ιουνίου και όχι   ανταλλαγήe-mail και υποσχέσεις    πως πάρθηκε αυτή η απόφαση;
Τελευταία γινόμαστε   μάρτυρες διαφόρων δυσάρεστων καταστάσεων ενώ άλλα να λέγονται στα συλλογικά   όργανα τελικά άλλα να γίνονται πράξεις και κάποιοι να δρουν ανεξέλεγκτα και   μεταφράζοντας τις αποφάσεις των οργάνων κατά το δοκούν.  
Είμαστε υποχρεωμένοι   να υπακούσουμε στις αποφάσεις του προεδρείου του Κ.Δ.Σ. και να σταματήσουμε   την κινητοποίηση ενώ δεν έχουμε πληρωθεί ακόμη τον Ιούνιο, δρώντας ως μέλη του   Π.Σ.Φ. που σέβονται τις αποφάσεις των οργάνων.
Απλά τι το   διαφορετικό από την προηγούμενη Δευτέρα έως και σήμερα; Δεχόμαστε δηλ   περισσότερο αυτά που μας είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Νικολής, ο μοναδικός   παράγων του Υπουργείου Υγείας ή του ΕΟΠΥΥ που τόλμησε και εμφανίστηκε στη   τελετή έναρξης του συνεδρίου (μόνο ένας βουλευτής του Συνασπισμού ήρθε,   πλήρης απουσία όλων των κυβερνητικών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,   ΔΗΜΑΡ) και φυσικά των κυβερνητικών παραγόντων), σε σχέση με αυτά που μας είπε   ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλος τη προηγούμενη   Δευτέρα.
Διερωτώμαι γιατί τόση   βιασύνη και πρεμούρα για να σταματήσει η αναστολή, γιατί αντί να κληθούν σε   απολογία  τμήματα που αθέτησαν ή μετέθεσαν την απόφαση της   Γ.Σ. των αντιπροσώπων σε ερώτηση προς το νομικό σύμβουλο για τις κυρώσεις όσων   δεν εκτελούν τις αποφάσεις της Γ.Σ. μας είπε ότι είμαστε ούτε λίγο ούτε πολύ   Επιστημονική Εταιρεία.
Όταν κληθήκαμε σε   έκτακτη Γ.Σ. με θέμα τις σχέσεις μας με τον ΕΟΠΥΥ δεν γνώριζε το Κ.Δ.Σ. ότι   δεν«νομιμοποιούμαστε» να πάρουμε αποφάσεις για τέτοια ζητήματα αφού   δεν είναι μέσα στους σκοπούς του συλλόγου.
Όλα αυτά τα ερωτήματα   και άλλα περισσότερα δημιουργούνται καθημερινά παρατηρώντας τη στάση του   Κ.Δ.Σ. ως προς την εκτέλεση αποφάσεων. Τα συμπεράσματα δικά   σας.
Επί του πρακτέου από   σήμερα κατόπιν εντολής του Κ.Δ.Σ. (το έγγραφο δεν είναι από απόφαση   συνεδρίασης) σταματάμε την αναστολή και δεχόμαστε κανονικά και απλήρωτοι τα   παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ με 15 ευρώ ανά συνεδρία για 10 συνεδρίες μείον το   10% και φυσικά μείον το φόρο από έναν ΕΟΠΥΥ που δεν έχει   μία στα ταμεία του. Όταν τα πληρωθούμε αυτά θα συζητήσουμε   πότε θα τα πάρουμε και με ποια έκπτωση    όπως και του ΟΠΑΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου