Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Μη βιώσιμη η λειτουργία των Φυσικοθεραπευτηρίων Μαγνησίας


Μη βιώσιμη χαρακτήρισε την λειτουργία των Φυσικοθεραπευτηρίων, ο πρόεδρος των Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας Στέλιος Σιουμουρέκης, τονίζοντας πως...
οι Φυσικοθεραπευτές βιώνουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, από αυτά που αντιμετωπίζουν Φαρμακοποιοί και Γιατροί, καθώς τους οφείλονται περισσότεροι μήνες, με τον ΕΟΠΠΥ συγκεκριμένα να τους οφείλει χρήματα από του Ιούνιο του 2010, την ίδια ώρα που η πολιτεία τους παρακρατά παρανόμως, όπως σημειώνει ο Στ. Σιουμουρέκης, ένα 10% των χρημάτων των υπόλοιπων μηνών, το οποίο όπως είχε δεσμευτεί η πολιτεία από πλευρά της, θα τους δινόταν πίσω με την εκκαθάριση, κάτι όμως που δυστυχώς δεν συνέβη ποτέ.

Οι Φυσικοθεραπευτές ζητούν την κατάργηση αυτού του μέτρου αλλά και την άμεση καταβολή των οφειλόμενων. 

Ο Παννελλήνιος Σύλλογος έχει αποφασισεί την αναστολή της παροχής υπηρεσιών μέσω ΕΟΠΠΥ, με τους Φυσικοθεραπευτές της Μαγνησίας να αναμένουν για τις τελικές αποφάσεις τους το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης του Διοικητή του ΕΟΠΠΥ με τους Αντιπροσώπους της Ένωσης. 

Να σημειωθεί πως οι συμβάσεις των Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας με τον ΕΟΠΠΥ είναι ατομικές.

Τέλος, ο πρόεδρος.των Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας Στέλιος Σιουμουρέκης, σημείωσε την αναγκαιότητα των φυσικοθεραπειών, τονίζοντας πως: "Η φυσικοθεραπεία είναι αναγκαία, δεν είναι πολυτέλεια". 

Η παραπάνω δήλωση θα μπορούσε να αποτελέσει την καλύτερη απάντηση στο νέο κανονισμό του Υπουργείου, ο οποίος μειώνει τον αριθμό φυσικοθεραπειών που δικαιούται ο κάθε ασφαλισμένος.

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ τι δήλωσε στο e-Volos.gr ο πρόεδρος.των Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας Στέλιος Σιουμουρέκης






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου