Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Φυσικοθεραπευτές και Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες-έγγραφο Π.Σ.Φ. 19.3.2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

Το Κ.Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, καθώς και το Πανυγειονομικό Μέτωπο Υγείας, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, επιδίωξε και πέτυχε τον οικονομικό-διοικητικό έλεγχο να διεκπεραιώσουν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και όχι οι Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες, γεγονός που θα απέφερε μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στους φυσικοθεραπευτές.

Ο Π.Σ.Φ., με βάση τις εξελίξεις επί του θέματος απαιτεί την άμεση έναρξη των διαδικασιών ελέγχου, προκειμένου να γίνουν οι πληρωμές των φυσικοθεραπευτών για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 και το 10% του 2012 και του 2013.

Πάγια θέση του Π.Σ.Φ. είναι ότι ο ιατρικός έλεγχος για τους φυσικοθεραπευτές δεν υφίσταται και αν πρέπει να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος για τις παραβατικές συμπεριφορές, και αυτός πρέπει να διεξαχθεί από τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ και το προσωπικό του με βάση τα θεραπευτικά πρωτόκολλα φυσικοθεραπείας και όχι από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες και μάλιστα με επιβάρυνση των φυσικοθεραπευτών.

Ο Π.Σ.Φ., έχει ζητήσει να μας αποσταλεί νέα σύμβαση από τις ελεγκτικές εταιρείες, διαφοροποιημένη από την προηγούμενη με βάση τα νέα δεδομένα, αλλά μέχρι στιγμής όπως μας ανέφεραν δεν έχουν συμφωνήσει με τον ΕΟΠΥΥ για διαδικαστικά θέματα. Αναμένουμε την αποστολή της σύμβασης, προκειμένου να τεθεί υπόψη των μελών μας και του νομικού μας συμβούλου.

Είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζουν σήμερα πρόβλημα επιβίωσης οι φυσικοθεραπευτές, λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να καταστήσει άμεσα ένα λειτουργικό και δίκαιο σύστημα ελέγχου.

Απαιτούμε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες ελέγχου και να ξεκινήσει η αποπληρωμή των οφειλών.

Ο Π.Σ.Φ. καλεί τα μέλη να μην προβούν σε καμιά ενέργεια προς τις ΙΕΕ και ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να αναλάβει επιτέλους το ελεγκτικό του έργο.

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου