Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ενημέρωση για την συνάντηση του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. και άλλων παρόχων με τον ΕΟΠΥΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου του Π.Σ.Φ. Γεώργιου Μπάκα, του Προέδρου του Π.Ι.Σ. Βλασταράκου Μιχαήλ και του Αντιπροέδρου Ροκαδάκη Γρηγόριου, του Ταμία του Ι.Σ.Α. Φώτη Πατσουράκου, του Προέδρου της Π.ΟΣ.Ι.Π.Υ. Θεόδωρου Χατζηπαναγιώτου και του Γενικού Γραμματέα Κλεινάκη Ιωάννη, του Προέδρου της ΠΕΕΦ Γεώργιου Τσαγρή και του Ταμία Ιωάννη Γκουβάτσου, με τον Β’ Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Αλέξανδρο Γαρύφαλλο.

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν ο κλινικός έλεγχος που θα διεξαχθεί από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές και το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μας ενημέρωσε για τα εξής:

1) Με τα οφειλόμενα ποσά των υπολοίπων ανεξόφλητων μηνών του 2013 ο ΕΟΠΥΥ προτίθεται να κάνει συμψηφισμό με το rebate και το clawback όλου του έτους και να αποδώσει τη διαφορά που θα προκύψει άμεσα και χωρίς να έχει προηγηθεί ο κλινικός έλεγχος. Σαν οφειλόμενο ποσό θεωρείται ότι έχει δηλωθεί από τον κάθε φυσικοθεραπευτή στο e-dapy. Βάση αυτού του ποσού έχει ξεκινήσει η διαδικασία του συμψηφισμού από τον ΕΟΠΥΥ. Η υπέρβαση στον προϋπολογισμό για το 2013 όσον αφορά τη φυσικοθεραπευτική δαπάνη είναι 8.000.000 και βάση αυτού του ποσού θα υπολογιστεί αρχικά το clawback. Μετά τη σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ των ΙΕΕ και των φυσικοθεραπευτών, θα πραγματοποιηθεί ο κλινικός-ιατρικός έλεγχος, όπου και θα κλείσει οικονομικά πλέον το έτος 2013.

2) Στις προθέσεις του ΕΟΠΥΥ είναι να δοθεί εντολή στις Περιφερειακές Διευθύνσεις εκκαθάρισης του έτους 2012 και να προχωρήσει στην αποπληρωμή του.

3) Από αύριο κιόλας θα προσπαθήσει να δοθεί λύση από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ξεκινήσει η πληρωμή του Ιανουαρίου 2014, ανεξάρτητα με την αποπληρωμή του 2013.

4) Κατά τον έλεγχο που θα πραγματοποιείται στα παραπεμπτικά του 2013 και του 2014, δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τη μη αναγραφή σχολίων, ή έλλειψη σφραγίδας, ή ημερομηνίας, κλπ. Έγινε σαφές ότι παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί για τον ίδιο ασθενή πάνω από δύο (2) στο ίδιο έτος και έχουν εκτελεστεί όλα από τον ίδιο φυσικοθεραπευτή, ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει μόνο τα δύο (2) εξ αυτών που δικαιούται.

Μετά και από αυτή τη συνάντηση, συγκαλείται εκτάκτως το Πανυγειονομικό Μέτωπο Υγείας σήμερα το βράδυ, όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν όλους τους παρόχους υγείας, για τα αποτελέσματα της οποίας θα αναρτηθεί νεότερη ανακοίνωση.

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου