Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Νέα συνάντηση εκπροσώπων του Πανυγειονομικού Μετώπου Υγείας με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

Την Παρασκευή, 7/3/2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προέδρων του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) κ. Γεώργιο Μπάκα, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλη Βλασταράκου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) κ. Θεόδωρο Χατζηπαναγιώτου, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) κ. Γεώργιο Βουγιούκα, της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΙΦ-ΠΦΥ) κ. Αναστάσιο Κρεμμύδα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) κ. Φώτη Πατσουράκου με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, με την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ 164/27-2-2014, το διοικητικό-λογιστικό κομμάτι του ελέγχου θα το αναλάβουν οι ΠΕ.ΔΙ. του ΕΟΠΥΥ. Τον κλινικό έλεγχο για τα Ιδιωτικά διαγνωστικά Εργαστήρια, τους Γιατρούς αμειβόμενους κατά πράξη και περίπτωση και τα Φυσικοθεραπευτήρια (ιδιώτες και εταιρείες), θα αναλάβουν οι Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες, κατόπιν σχετικής οδηγίας του ΕΟΠΥΥ.

Στην συνάντηση τέθηκε το ζήτημα του κλινικού ελέγχου για τα παραπεμπτικά φυσικοθεραπείας.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ. εξέφρασε την άποψη του Συλλόγου, ότι τα παραπεμπτικά φυσικοθεραπείας δεν χρειάζονται κλινικό έλεγχο, γεγονός που σταμάτησε τη διαδικασία συμφωνίας με τις Ι.Ε.Ε.

Ο Υφυπουργός κ. Μπέζας, ανέλαβε την υποχρέωση να μεταβιβάσει στον ΕΟΠΥΥ τη διαφωνία του Π.Σ.Φ. και δεσμεύτηκε να προκαλέσει συνάντηση του αρμόδιου Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Γαρύφαλλου με αντιπροσωπεία του Π.Σ.Φ. για το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης, ο Υφυπουργός:

- Δεσμεύτηκε ότι ο Αύγουστος θα καταβληθεί άμεσα.

- Δήλωσε ότι θα γίνει πρόχειρος καταλογισμός για το 2013 (συμψηφισμός clawback και rebate με τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ για τους μήνες 9-10-11-12 του 2013).

-Ανέφερε ότι ο ιατρικός έλεγχος για την ανοικτή περίθαλψη θα ολοκληρωθεί για το 2013 μέχρι τον 9/2014.

- Απάντησε σε ερώτησή μας, ότι για την απόδοση του 10% του 2012 υπάρχει λογιστικό πρόβλημα, το οποίο αναμένεται να επιλυθεί σύντομα, ώστε να καταβληθεί και αυτό.

- Ανέφερε ότι αφού ολοκληρωθεί ο συμψηφισμός του 2013, ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει άμεσα στην πληρωμή του 1/2014.

- Τέλος, δήλωσε ως πιθανό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ανωτέρω, μέχρι το τέλος Απριλίου 2014.



ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΠΥΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου