Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Συνάντηση του ΚΔΣ του ΠΣΦ με την Γ.Γ. του Υπ. Υγείας Χ. Παπανικολάου για τα θεραπευτικά πρωτόκολλα φυσικοθεραπείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

Στα πλαίσια της συγκρότησης της Επιτροπής – Ομάδας Εργασίας για τον Συντονισμό των Δράσεων, σχετικά με την παρακολούθηση εφαρμογής των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων, την Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου Γεώργιου Μπάκα και του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων Αλέξανδρου Σιδέρη του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. και του μέλους της Δ.Ε. του Π.Τ. Αττικής Σταύρου Σταθόπουλου με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κα Χριστίνα Παπανικολάου.

Μοναδικό θέμα της συνάντησης ήταν η απόφαση της κας Παπανικολάου να προωθηθεί η διαμόρφωση θεραπευτικών πρωτοκόλλων για τη φυσικοθεραπεία και στη χώρα μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η Εθνική Επιτροπή Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων να καταγραφούν οι πλέον σύγχρονες και τεκμηριωμένες θεραπευτικές τάσεις διεθνώς. 

Ο Π.Σ.Φ. καλείται να υποβάλει τις προτάσεις του για τη διαμόρφωση πρωτοκόλλων φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης βάσει των διεθνών κλινικών οδηγιών, καταρχήν στις παρεμβάσεις που αφορούν ορθοπαιδικά, ρευματολογικά και νευρολογικά περιστατικά. 

Οι προτάσεις του Π.Σ.Φ. θα διαμορφωθούν μετά από σύσταση ειδικής για το σκοπό αυτό Επιτροπής, κατόπιν σχετικής απόφασης του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ., η οποία θα κληθεί να παραδώσει το πόρισμα μέχρι τέλος Απριλίου 2014.

Ο Π.Σ.Φ. θεωρεί εποικοδομητική τη συνάντηση με την κα Παπανικολάου και χαιρετίζει τη θετική της άποψη για την εφαρμογή τεκμηριωμένων πρωτοκόλλων στη φυσικοθεραπεία, πάγιο αίτημα του Π.Σ.Φ. προς το Υπουργείο Υγείας.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου