Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ενημερωτικό σημείωμα για τα αποτελέσματα της συνάντησης Φορέων Υγείας με τον Υπουργό Υγείας


Ενημερωτικό Σημείωμα

Την Παρασκευή, 28/03/2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι  Γεωργιάδη, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Δημήτριου Κοντού, του Προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Βοζίκη, με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΙΠΥ, της ΠΟΣΚΕ και του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών δια του εκπροσώπου του, Προέδρου κ. Γ. Μπάκα, υπό την αιγίδα του Π.Ι.Σ. που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του κ. Μιχ. Βλασταράκο.

Τέθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους κλάδους μας και πάρθηκαν κύριες αποφάσεις με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους. Αποφασίστηκε:
  1. Να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην υπογραφή των νέων συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που λήγουν 30/04/2013.
  2. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση την προσεχή Πέμπτη, με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, προκειμένου να επιτραπεί η έκδοση πιστωτικών τιμολογίων για την χρήση του 2013 και για τα ποσά που αφορούν τα rebate και claw back.
  3. Για την διευκόλυνση της ρευστότητας των παρόχων θα συνεκτιμηθεί στο claw back του 2013 και το 10% των εκκαθαρίσεων του 2012 αθροιστικά, ρύθμιση η οποία κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.
  4. Η πληρωμή του Ιανουαρίου του για τους παραπάνω παρόχους και τους φυσικοθεραπευτές θα γίνει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και θα ακολουθήσει η πληρωμή του Φεβρουαρίου μέχρι τις 15 Μαΐου.
  5. Για το θέμα των Ι.Ε.Ε. εκκρεμεί η αποστολή και των υπολοίπων προσφορών τους, ώστε να μπορούμε να έχουμε όλα τα δεδομένα για τις οικονομικές μας εκτιμήσεις.
  6.  Τέλος, για την εφαρμογή του κλειστού προϋπολογισμού και δεδομένου ότι συμφωνήθηκε πως ότι εκτελείται θα πληρώνεται, θα συνεδριάσει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. άμεσα επιτροπή με τη συμμετοχή μας, που εντός της προσεχούς εβδομάδας, θα πρέπει να προτείνει λύσεις για την υλοποίηση των στόχων αυτών.

Ο Απρίλιος θα έχει για όλους τους παρόχους αυτές τις προϋποθέσεις.

Πρόθεση του Υπουργού Υγείας είναι το rebate να μην εφαρμοστεί ποτέ στο μέλλον.
ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου