Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Επείγον-Πρώτη Ανακοίνωση για τη διεκδίκηση του ανθυγιεινού επιδόματος 6.3.2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.


Συνάδελφοι,

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, έχουν κατατεθεί 13 αγωγές προς τα οικεία Διοικητικά Πρωτοδικεία, αντίστοιχων Νοσοκομείων της χώρας, για τη νομική διεκδίκηση της χορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζόμενους στις δομές του Υπουργείου Υγείας φυσικοθεραπευτές-μέλη του Π.Σ.Φ.

Η πιλοτική αυτή διαδικασία, στόχο έχει την προσφυγή του ανωτέρου θέματος στο ΣτΕ, ώστε να γίνει ενιαία και πιο άμεση συζήτηση του αιτήματός μας και να αποφύγουμε ενδεχομένως αντιφατικές αποφάσεις από τα Πρωτοδικεία της χώρας.

Επίσης, σε πρόσφατη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Π.Σ.Φ. έχουμε αναφέρει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη δυνατότητα αγωγής και άλλων νοσοκομειακών συναδέλφων που το επιθυμούν εντός του 2014, ώστε να μην χαθεί το διάστημα της αναδρομικότητας από το Μάιο του 2012.

Ήδη, οι συνάδελφοι κάποιων Νοσοκομείων έχουν ζητήσει να γίνει αγωγή προς το Διοικητικό Πρωτοδικείο της περιοχής τους. Σας ενημερώνουμε ότι όποιοι συνάδελφοι επιθυμούν να κατατεθεί αγωγή για το Νοσοκομείο τους θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση στον Π.Σ.Φ. με: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, υπογραφή και τη δήλωσή τους για την αγωγή. Τα δικαστικά έξοδα για την κάθε αγωγή ανέρχονται στα 165,00? τα οποία θα επιμεριστούν ανάλογα στα άτομα που θα συμμετέχουν στην αγωγή και επιπλέον 20? για την αμοιβή του δικηγόρου για τη σύνταξη της αγωγής. Καταληκτική ημερομηνία δυνατότητας κατάθεσης αγωγής από τον Π.Σ.Φ. ορίζεται η 31η Μαρτίου 2014.

Επισήμανση: δυνατότητα αγωγής στα πλαίσια του Π.Σ.Φ. μπορούν να έχουν μόνο οι συνάδελφοι που είναι μέλη του Π.Σ.Φ.

Παράλληλα, με τη νομική διεκδίκηση, στον Νόμο 4235/ΦΕΚ 32/Α/11-2-2014, άρθρο 67, Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αναφέρεται: «Για τους φορείς που υπάγονται στις διατάξεις του Κεφαλαίου Δευτέρου του ν. 4024/2011 (Α’ 226) η κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού, που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 15 του ίδιου νόμου, εκδίδεται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία έξι μηνών από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης».

Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. με τη δημοσίευση του Νόμου 4235, απέστειλε έγγραφο προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο ζήτησε την έκδοση υπουργικής απόφασης για την ένταξη των φυσικοθεραπευτών στα επαγγέλματα που θα τους χορηγείται το ανθυγιεινό επίδομα (συνημμένο έγγραφο).
Τέλος, με βάση τον προαναφερόμενο νόμο, καλούμε τους εργαζόμενους φυσικοθεραπευτές στις δομές του Υπουργείου Υγείας, ανεξαρτήτως εάν έχουν κάνει αγωγή, να καταθέσουν την συνημμένη αίτηση προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου τους, ώστε να προκαλέσουμε ερώτημα προς το Υπουργείο Υγείας από όλες τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας για το συγκεκριμένο θέμα.

Επισήμανση: οι συνάδελφοι, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στις πρώτες 13 αγωγές για το ανθυγιεινό επίδομα θα πρέπει να καταβάλλουν τα 30? για τα δικαστικά έξοδα στον λογαριασμό 118/480051-68 του Π.Σ.Φ. στην Εθνική Τράπεζα.

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου