Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΧΡΟΝΟΣ"

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


Φυσικοθεραπευτές Ροδόπης Ενήργησαν με απόλυτη συναίσθηση του καθήκοντος και δικαιώθηκαν πανελλαδικά!

27.03.2012
Η στάση τους δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, ενώ αναβρασμός επικρατεί και κινητοποιήσεις ετοιμάζονται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα και σε επίπεδο χώρας

Καθυστερήσεις, αδυναμία ταυτοποίησης μηχανογραφικών ελέγχων αποτυπώνει ένα σύστημα που αδυνατεί να ανταποκριθεί κι ένα κλάδο που βιώνει την αβεβαιότητα πληρωμών

Η Κομοτηνή με την  Ξάνθη, την Χίο και την Φθιώτιδα ήταν οι  μόνες περιοχές που οι σύλλογοι φυσικοθεραπευτών δεν σύναψαν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ βλέποντας αρκετά έγκαιρα αυτό που τελικά επιβεβαιώθηκε από τις ίδιες την εξελίξεις. Την αδυναμία του συστήματος να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη, στον έλεγχο των δικαιολογητικών και τις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων. Έτσι λοιπόν όπως μας ενημερώνει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου φυσικοθεραπευτών Ν. Ροδόπης μια σειρά λόγων που δείχνουν την ασυνέπεια του ΕΟΠΥΥ στην τήρηση των δεσμεύσεων του  ανάγκασε τους φυσικοθεραπευτές να κρατήσουν αυτή την στάση, κυρίως γιατί παραμένουν σε εκκρεμότητα μια σειρά ζητημάτων που δεν φαίνεται να λύνονται άμεσα. Πέραν της δυσχέρειας που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΠΥ  το πρόβλημα επιτείνεται λόγω της έλλειψης μηχανοργάνωσης και δομών του φορέα που περιλαμβάνει το 98% του όγκου των Ελλήνων ασφαλισμένων,  απόρροια του γεγονότος ότι δημιουργήθηκε βεβιασμένα και απέδειξε ότι δεν είναι σε ετοιμότητα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Ειδικά δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλές από φυσικοθεραπείες κάποιων ταμείων από τον Απρίλιο του 2011. Εκκρεμούν παραπεμπτικά φυσικοθεραπειών από το Νοέμβριο του 2011 έως σήμερα  τα οποία δεν δέχεται να παραλάβει για έλεγχο κι απόδοση των οφειλών  αν και η δέσμευσή του ήταν πως εντός 40 ημερών θα ολοκληρώνεται η διαδικασία και θα γίνεται η αποπληρωμή.
Σε ανακοίνωση που ήδη κυκλοφορεί από τον πανελλήνιο σύλλογο φυσικοθεραπευτών τονίζεται  ότι ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν πληρώσει τους φυσικοθεραπευτές εδώ και δύο χρόνια!
Ανακόλουθη αποδεικνύεται και η δέσμευση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη και του υφυπουργού κ. Τιμοσίδη για εξόφληση των δαπανών του προηγούμενου έτους μέσα στον τρέχοντα Μάρτιο, ενώ τώρα μετατίθεται η πληρωμή για …μετά τις εθνικές εκλογές κι άγνωστο αν γίνει και τότε, ενώ επιβάλουν και κούρεμα κατά το δοκούν χωρίς την συγκατάθεση του κλάδου και ειδικά του συλλόγου μας αφού τα ποσά αφορούν συγκεκριμένες συνεδρίες που εκτελέστηκαν με απόλυτη επίγνωση και υπευθυνότητα από τους φυσικοθεραπευτές με γνώμονα την αποκατάσταση της υγείας των ασφαλισμένων πελατών τους. 

ΜΠΑΡΑΖ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Έτσι λοιπόν οι φυσικοθεραπευτές σε όλη την χώρα συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις, διακόπτουν τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι να πάρουν ρητές και κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις, ότι θα υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις και τις πληρωμές του. Το δικαίωμα να αποκτήσει η χώρα μας ένα δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό και προσβάσιμο σύστημα υγείας σε όλους τους πολίτες είναι αναφαίρετο και από το δικό τους μετερίζι οι φυσικοθεραπευτές θα αγωνιστούν βάζοντας κανόνες που ικανοποιούν πρώτιστα τους ασφαλισμένους και τα κεκτημένα τους. 

Ο αγώνας είναι κοινός, θα πρέπει να ασκηθεί πίεση και από τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε αυτή η εκκρεμότητα που τείνει να πάρει διαστάσεις αφήνοντας εκτεθειμένο ένα κλάδο, να εκλείψει. Ήδη στα ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας και σε όλους τους δημόσιους χώρους που παρέχεται φυσικοθεραπεία θα αναρτηθεί αφίσα που θα εξηγεί στους ασθενείς τους λόγους των κινητοποιήσεων και κυρίως την αποχή από τον ΕΟΠΥΥ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ροδόπης αποτελούμενο από τον πρόεδρο Χρήστο Κούτρα, την γραμματέα Έλενα Βαρσαμίδου, τον ταμία Μαμούτ Μουσταφά, και τα μέλη Παντελή Μπαλτζή και Αχμέτ Πεχλιβάν αποφάσισε να εξωτερικεύσει αυτές τις σκέψεις και αγωνίες του, εμμένοντας στην απόφασή του για μη σύναψη σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ αν δεν δρομολογηθούν οι εξελίξεις που εκκρεμούν.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

Σαν  ένα διοικητικό συμβούλιο που συμπάσχει στο πρόβλημα των ασφαλισμένων που καλούνται εξ ιδίων αρχικά να καλύπτουν τις συνεδρίες, θέλουμε να εξηγήσουμε στους ασφαλισμένους το πρόβλημα της δικής μας βιωσιμότητας και τους λόγους που μας οδήγησαν να κρατήσουμε αυτή την στάση την οποία έρχονται πλέον να την υιοθετήσουν όλοι οι σύλλογοι της χώρας βιώνοντας το αδιέξοδο και την αναλγησία της πολιτείας απέναντι σ΄ ένα κλάδο που έχει επωμιστεί την ευθύνη της αποκατάστασης της υγείας των συμπολιτών μας.

«Το ζητούμενο είναι να εφαρμοστούν άμεσα οι δεσμεύσεις του ΕΟΠΥΥ ώστε νάμαστε κι εμείς βιώσιμοι ως κλάδος, διαφορετικά ως ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν πληρωνόμαστε για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε θα εγκλωβιστούμε σένα κυκεώνα υποχρεώσεων βιώνοντας το προσωπικό μας αδιέξοδο» θα πουν. Εμείς είμαστε υπέρμαχοι της σύμβασης με τον ΕΟΠΠΥ αλλά αφού αρχίσει ο ΕΟΠΥΥ να πληρώνει και νάναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντί μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου