Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Περιφερειακό Τμήμα Ν. Μαγνησίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
Περιφερειακό Τμήμα Ν. Μαγνησίας
Γκλαβάνη 29, 382 21 Βόλος
Τηλ. & Fax: 24210 33035
Τηλ: 24210 31818, 23933 Βόλος: 26/3/2012

Προς: Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ , κο Βουδούρη Γεράσιμο
Κοιν: Υπουργείο Οικονομικών
Γραφείο κου Υπουργού, κου Υφυπουργού
Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Γραφείο κου Υπουργού, κου Υφυπουργού
ΕΟΠΥΥ
Γραφείο κου αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Γραφείο κου Περιφερειάρχη
Βουλετές Ν. Μαγνησίας

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ( ΠΣΦ ) στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 15/3/2012, εξέτασε λεπτομερώς τα προβλήματα των εργαστηριούχων φυσικοθεραπευτών και αποφάσισε Πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.
Από 1/1/2012 έχει συσταθεί ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο οποίος καλύπτει υγειονομικά 9.500.000 ασφαλισμένους.
Ο Π.Σ.Φ. εξ’ αρχής έδειξε προθέσεις καλής συνεργασίας με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού συνεργασίας και αποδοχής του σχεδίου σύμβασης για την παροχή φυσικοθεραπευτικών υπηρεσιών από τις 13/1/2012 σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας.
Έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες από την λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Οι φυσικοθεραπευτές μέχρι σήμερα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Αντίθετα ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συστηματικά κωλυσιεργεί, ακολουθώντας την τακτική των εντασσόμενων σε αυτόν ασφαλιστικών ταμείων, αφήνοντας τους παρόχους υπηρεσιών υγείας ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ.
Το εργαστήριο φυσικοθεραπείας καταρρέει κάτω από το βάρος της πολυετούς καθυστέρησης αποπληρωμής των δεδουλευμένων παροχών των εντασσόμενων ταμείων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία που έχουν να πληρώσουν από το 2010. Οι φυσικοθεραπευτές είναι σε απόγνωση, αδυνατώντας να πληρώσουν πάγιες δαπάνες, δάνεια, ασφαλιστικές εισφορές.
Οι εργαστηριούχοι φυσικοθεραπευτές είναι όμηροι πολύμηνης στάσης πληρωμών, η οποία καθιστά αδύνατη τη συνέχιση εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας τα οποία στηρίζουν το σύστημα Πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατόπιν απόφασης του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών να δεχόμαστε από 1 Απριλίου 2012 με πληρωμή και απόδειξη παροχής υπηρεσιών τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Οι εργαστηριούχοι φυσικοθεραπευτές του Ν. Μαγνησίας με ψήφισμά τους απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων χωρίς εκπτώσεις και περικοπές. Σε περίπτωση που δεν γίνει άμεσα η πληρωμή των οφειλομένων οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν επ’ αόριστον μέχρι την πληρωμή από τον Ε.Ο.Π.Π.Υ.
Τη Δευτέρα 26/03/2012 οι φυσικοθεραπευτές θα προχωρήσουν σε διαμαρτυρία στα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην Αθήνα και στις κατά τόπους περιφερειακές υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (πρώην ΥΠΑΔ).
Την Πέμπτη, 29/3/2012, κηρύσσεται 24ωρη απεργία των εργαζόμενων φυσικοθεραπευτών στα δημόσια Νοσοκομεία, στα ΚΑΠΗ και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, σε συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την Π.Ο.Π.Ο.Π.Κ. ενάντια στην εξαίρεση των φυσικοθεραπευτών που εργάζονται στη δημόσια υγεία, από τους κλάδους που θα χορηγηθεί το ανθυγιεινό επίδομα εργασίας μετά την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Κε Πρόεδρε, θα θέλαμε να σας θέσουμε μερικά ερωτήματα για τα οποία θα παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε:
• Πως θα αντιδρούσατε εσείς αν σας κόβονταν ο μισθός για 20 μήνες; Ανακοινώσεις διαβάσαμε και ακούσαμε πολλές. Κοινωνική πολιτική και προσφορά δωρεάν υγείας για το λαό με απλήρωτους Φυσικοθεραπευτές οι οποίοι τιμούν τις συμβάσεις τους δεν γίνεται.
• Ενώ το κράτος φορολογεί και απαιτεί να πληρώσουμε ( έκτακτη εισφορά, χαράτσι ακινήτων, ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, ο οποίος μας χρωστά Χιλιάδες Ευρώ αλλά συμψηφισμό δεν δέχεται, τέλος επιτειδεύματος ) και περιμένει να είμαστε συνεπείς ( ο ΟΑΕΕ για μία ημέρα καθυστέρησης βάζει πρόστιμο, κράτος κοινωνικού δικαίου ) το κράτος απέναντι μας χαρακτηρίζεται από ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ.
• Σας ρωτούμε και επιτέλους περιμένουμε σαφείς απαντήσεις.
1. Τι σκοπεύετε να κάνετε;
2. Πως θα επιβιώσουμε εμείς, οι οικογένειες μας, τα εργαστήρια μας, οι υπάλληλοι μας και οι οικογένειες τους που εφαρμόζουν την πολιτική του ΔΩΡΕΑΝ όντας 20 μήνες ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ;;;;;;

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Καραγκούνης Στέλιος Σιουμουρέκης PhD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου