Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Έγγραφο του ΠΣΦ για την κατάθεση των παραπεμπτικών και τις αποδείξεις του ΕΟΠΥΥ




27/3/2012
                                                                                                                                                586

τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ      κ. Γεράσιμο Βουδούρη

«Κατάθεση παραπεμπτικών».

 
Κύριε Πρόεδρε,
Στο έγγραφο του ΕΟΠΥΥ 10155/13/3/2012 προς τις Περιφερειακές Υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ), όσον αφορά για την υποβολή και πληρωμή παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων συμβεβλημένων παρόχων υγείας, αναφέρεται ότι οι φυσικοθεραπευτές με την κατάθεση των παραπεμπτικών φυσικοθεραπείας πρέπει να καταθέτουν και την απόδειξη παροχής υπηρεσιών (παρ. 6).
Αυτή η διαδικασία, είναι αντίθετη με τον Νόμο 3842-23/4/2010, ΦΕΚ Α’ αριθμ. 58 περί αποκατάστασης φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις, και συγκεκριμένα το άρθρο 6, «Φορολογία εμπορικών επιχειρήσεων», παρ. 9 «Κατ’ εξαίρεση, για τους ελεύθερους επαγγελματίες που αποκτούν εισόδημα από παροχή υπηρεσιών στο Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, χρόνος κτήσης τους εισοδήματός τους θεωρείται ο χρόνος είσπραξής του». Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 92, η έναρξη ισχύος της παραπάνω παραγράφου αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά.

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλούμε οι φυσικοθεραπευτές, με την έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης των παραπεμπτικών, να μην καταθέτουν τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΖΙΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                                        ΚΑΖΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου