Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλ. Σαχινίδη.

*Το Ελληνικό Δημόσιο θα αναλάβει την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ, με το τελικό ποσό του ενός 1.000.000.000 Ευρώ αντί του αρχικά προβλεπόμενου 1.500.000.000 Ευρώ, για την κάλυψη μέρους των υφιστάμενων οφειλών μέχρι 31-10-11, κυρίως από τον ΟΠΑΔ, προς όλους τους παρόχους υγείας.

*Τα χρήματα θα κατατεθούν στον ΕΟΠΥΥ μετά την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το ΔΝΤ.

*Με την εκταμίευση, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα καθορίζεται ποσοστό έκπτωσης που θα συμφωνήσουν οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας πλήν Φαρμακοποιών. Οι πάροχοι έχουν το δικαίωμα να μη συμφωνήσουν στο ποσοστό έκπτωσης, όμως η αποπληρωμή τους δε θα είναι άμεση, αλλά σύμφωνα με τα ισχύοντα έως τώρα. Είναι επίσης ενδεχόμενο το Υπουργείο και ο Υπουργός να μην αξιώσουν καμία έκπτωση, στην περίπτωση που οι οφειλές προς τον πάροχο είναι χαμηλότερες ενός ορίου..

*Όσον αφορά για τα χρωστούμενα Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου του 2011, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2012 είναι διαθέσιμα στον ΕΟΠΥΥ 250.000.000 Ευρώ, επιχορήγηση από τον Κρατικό Προυπολογισμό (από το συνολικό προβλεπόμενο ποσό των 750.000.000 Ευρώ), συν ένα ποσό από ιδίους πόρους των ενταγμένων στον ΕΟΠΥΥ Ταμείων τα οποία, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, θα καταβληθούν στους δικαιούχους μέσα στο Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου