Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Στο συμβούλιο της ΠΔΕ  του ΠΣΦ στις 15/3/2007 λήφθηκε απόφαση για  μια σειρά κινητοποιήσεων του κλάδου πανελλαδικά, με στόχο την άσκηση πίεσης προς τον ΕΟΠΥΥ για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων όλων των συναδέλφων.
Ζητήθηκε από όλα τα ΠΤ της Ελλάδος να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις κάνοντας καταλήψεις στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ), καθώς επίσης και η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων της Αττικής για την συμβολική κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του ΕΟΠΥΥ στην Λ. Κηφισίας.
Είχαμε αποφασίσει πως αν οι πιέσεις δεν είχαν αποτέλεσμα, οι φυσικοθεραπευτές από 1/4/2012, θα εισέπρατταν την αμοιβή τους από τον ασφαλισμένο δίνοντας του ΔΠΥ για να του αποδοθεί η δαπάνη από τον ΕΟΠΥΥ.
Υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή των μελών μας στην Αθήνα, αλλά και καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στη Περιφέρεια. ΟΙ ΔΕ των ΠΤ ανακοίνωσαν με δελτία τύπου αλλά και με παρουσία στα τοπικά ΜΜΕ το σύνολο των κινητοποιήσεων.
Μετά από την συζήτηση που έγινε με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κ. Σουλιώτη και τις εξηγήσεις που λάβαμε από αυτόν, θα έπρεπε να ξανασυνεδριάσει η ΠΔΕ προκειμένου να εκτιμήσει την διαμορφωθείσα κατάσταση και να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της. Αντί αυτού υπεστάλει η σημαία των κινητοποιήσεων με πρωτοβουλία του προέδρου ακολουθουμένου από το μέλος της ΠΔΕ Β. Τριγώνη, οι οποίοι από μικροφώνου ανακοίνωσαν άκομψα την αναστολή των κινητοποιήσεων.
Θεωρούμε πως και αυτή την ύστατη στιγμή θα πρέπει να επανεξετάσουμε την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε, διότι η απόφαση αυτή «άδειασε» όλο τον κλάδο, έκαμψε το αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων και άφησε έκθετους τους συναδέλφους της Περιφέρειας στα μάτια της τοπικής κοινωνίας.
Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι σε επικοινωνία που είχαμε  σήμερα 27/03/12 με υψηλά ιστάμενο, στο Υπουργείο Υγείας, ενημερωθήκαμε ότι στον ΕΟΠΥΥ, δεν λειτουργεί ακόμη οικονομική υπηρεσία (λογιστήριο, υπηρεσία έκδοσης ενταλμάτων κλπ.), οπότε είναι μάλλον απίθανο να πληρωθούμε, έστω και τα παραπεμπτικά του Ιανουαρίου. Θεωρούμε ότι όλες αυτές οι υποσχέσεις που δόθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ, δεν έχουν βάση και μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΕΟΠΥΥ, ΑΠΟ 1/4/2012 ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΕΧΡΙ 1/5/2012.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου