Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Σχετικά με τον νέο ΕΚΠΥ

Ανεξάρτητοι Φυσικοθεραπευτές

Αθήνα 22/10/2012

Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι αρνητικές εξελίξεις στα θέματα που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές, και συγκεκριμένα η δημοσίευση του νέου ΕΚΠΥ με συνοδό στοιχείο την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις, μας αναγκάζει να προτείνουμε δραστικές λύσεις.
Εφόσον όπως διαφαίνεται,  είναι δεδομένη η μονομερής (από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ) αλλαγή του Κανονισμού, απαιτούμε ΚΛΑΔΙΚΑ, την αλλαγή των όρων της σύμβασης. Την κατάργηση του άρθρου 7  ώστε να παρέχεται  το δικαίωμα ελεύθερης κοστολόγησης της φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας πέραν του ορίου κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ο μη εκφυλισμός των παροχών φυσικοθεραπευτικής αντιμετώπισης και διατήρηση της ταυτότητας του Φυσικοθεραπευτή ως ελεύθερου επαγγελματία υγείας.
Συγκεκριμένα προτείνουμε:

1.       Τον ορισμό κατώτατου κόστους συνεδρίας στο ύψος των 20€, ανεξάρτητα από το ποσό που θα αναφέρεται στον νέο ΕΚΠΥ. Προτείνουμε στο θεσμικό μας όργανο (ΠΣΦ – ΝΠΔΔ) να απαιτήσει από τα μέλη του να κοστολογούν  την κάθε συνεδρία με τουλάχιστον 20 €, να δέχονται το παραπεμπτικό, και να κόβουν απόδειξη για τα επιπλέον χρήματα. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά, παρότι μπορεί να χαρακτηριστεί «αντισυμβατική» από τον ΕΟΠΥΥ, εντούτοις έρχεται σε συμφωνία με την συλλογική απόφαση για κόκκινη γραμμή στο κόστος της συνεδρίας. (όριο αξιοπρεπούς κοστολόγησης της φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας).

2.       Εξουσιοδοτήσεις προς τον ΠΣΦ, για τη διαχείριση των θεμάτων που άπτονται του ελευθεροεπαγγελματία φυσικοθεραπευτή.

3.       Ενημέρωση των ασφαλισμένων για το πραγματικό ύψος κάλυψης της φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας από τον ΕΟΠΥΥ, και του ελάχιστου επιτρεπομένου κόστους θεραπείας από τον ΠΣΦ, με σαφή και ΕΝΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ σε όλα τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας της επικράτειας.

Ο Π.Σ.Φ ΝΠΔΔ πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του.
Να ηγηθεί των εξελίξεων.
Να πάρει την ευθύνη και το πιθανό κόστος των δράσεών του
Να ενώσει τους έλληνες φυσικοθεραπευτές.

Ανεξάρτητοι Φυσικοθεραπευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου