Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αποχή απο ΕΟΠΥΥ ( Αφορά μόνο εργαστήρια Φυσικοθερα​πείας)!

Αποχή απο ΕΟΠΥΥ ( Αφορά μόνο εργαστήρια Φυσικοθερα​πείας)!



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ             

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &                   

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Αρ. Πρωτ.: 007

Ημ/νια:15.10.2012

ΤαχΔ/νση       : ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 48        

ΤαχΚώδικας   :24100

Πληροφορίες   : Κ.ΒΑΚΚΑ

Τηλέφωνο        :6936513420

FAX                 :

E-mail              :physio@enternet.gr

Website            :


ΠΡΟΣ: ΜΜΕ





ΚΟΙΝ: Κ.Δ.Σ. Π.Σ.Φ.



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΘΕΜΑ: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από Παρασκευή 19/10/2012 οι Φυσικοθεραπευτές ΑΠΕΧΟΥΝ από τις εργασίες του ΕΟΠΥΥ.  

ΟΛΑ τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ, μετά από απόφαση της ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ στις 8/10/2012 συμμετέχουν στην επίσχεση εργασιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ανά πενθήμερα κυλιόμενα, σεβόμενοι :

α) τον Συνάνθρωπο-Ασθενή  και

β) την επιστημονική τους ιδιότητα ως Φυσικοθεραπευτές

Οι Ιδιώτες Φυσικοθεραπευτές έχουν υπογράψει ΣΥΜΒΑΣΗ με τον μεγαλύτερο οργανισμό ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ της χώρας τον ΕΟΠΥΥ από 1/1/2012.

Ο ΕΟΠΥΥ εδώ και μήνες βρίσκεται ανακόλουθος με τις Συμβατικές του ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, τόσο απέναντι στους ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ όσο και απέναντι στους ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ του και ενώ οι ίδιοι είναι συνεπείς στις πληρωμές τους δεν μπορούν να  απολαμβάνουν των παροχών του.


Αγαπητοί ασφαλισμένοι, ζητάμε τη κατανόηση σας γι’ αυτή μας την απόφαση.  Πρέπει να γνωρίζετε ότι καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να την αποτρέψουμε.  Η στάση όμως του Αν. Υπουργού Υγείας είναι αδιάλλακτη.  Ο Αν. Υπουργός αντί να βρει λύση,  επιδίδεται μέσα από προσωπικούς μονολόγους στα ΜΜΕ στο να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη, για δήθεν υπέρμετρη συνταγογράφηση εξετάσεων και υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης .  Όμως τα στατιστικά στοιχεία τον διαψεύδουν.  Στην Α’ βάθμια Φροντίδα Υγείας  η ζήτηση είναι μειωμένη κατά τουλάχιστον 40% σε σχέση με το 2011 και οι τιμές των προσφερόμενων υπηρεσιών μας προς τον ΕΟΠΥΥ είναι ήδη μειωμένες κατά 20%, ενώ αντίστοιχα είναι τα δεδομένα και στη   Β’ βάθμια Περίθαλψη, κατά την πρόχειρη εφαρμογή των Κ.Ε.Ν.. Παράλληλα ξεχνά τεχνηέντως να πει στον Έλληνα πολίτη, ότι η προϋπολογισθείσα δαπάνη του Οργανισμού για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι μόλις 20 € ετησίως ανά ασφαλισμένο και όλες οι υπόλοιπες δαπάνες όπως νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και δαπάνες για αποκατάσταση-αποθεραπεία έχουν απομειωθεί  σε αδικαιολόγητα και απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα. Ο προϋπολογισμός για την Φυσικοθεραπεία ανέρχεται μόλις στο 1% του συνολικού προϋπολογισμού για την Υγεία.


Όλους αυτούς τους μήνες είχαμε τη τιμή να σας παράσχουμε τις υπηρεσίες μας με υπευθυνότητα και εντιμότητα.  Κάνατε χρήση αυτών των υπηρεσιών χωρίς ουρές, χωρίς ταλαιπωρία, με απόλυτο σεβασμό εκ μέρους μας στην αξιοπρέπεια σας και στο πρόβλημα της υγείας σας


Να είστε βέβαιοι ότι και στο διάστημα της επίσχεσης και για όσο αυτό διαρκέσει,   θα παραμείνουμε αταλάντευτα δίπλα σας, με το μικρότερο δυνατό κόστος για εσάς.  Γνωρίζουμε τις ανάγκες σας και θέλουμε να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη σας, για το λόγο αυτό θα κοστολογούμε τις υπηρεσίες μας βάσει των τιμών του κρατικού τιμολογίου και με την απόδειξήπου θα παίρνετε, θα μπορείτε βάσει της εγκυκλίου 37097/12 του ΕΟΠΥΥ, να απαιτήσετε τα χρήματά σας από τον οργανισμό.


ü Οι Φυσικοθεραπευτές οδηγούνται στην ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ και στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ των θεραπευτηρίων τους

ü Οι ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ.


ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ  ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.



ΓΙΑ ΤΟ Π.Τ.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    

  




Κ.ΒΑΚΚΑ                                                                                              Γ.ΠΕΦΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου