Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΦ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΚΠΥ


                                                                                                                                                                  28-10-12
Θέμα:  Nέος τροποποιημένος  ΕΚΠΥ
Με αφορμή τη δημοσίευση του προσχεδίου του νέου ΕΚΠΥ σας παραθέτουμε τα ακόλουθα:
*Με επίμονες προσπάθειες με όλους τους συναρμόδιους, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και κυρίως τη Δ/νση  Σχεδιασμού και τον κ. Ι. Βαφειάδη, επιδιώξαμε να παραμείνει η τιμή της Συνεδρίας στα 20 Ευρώ, που μετά από πολύ κόπο και αγώνες κερδίσαμε. Δυστυχώς οι προσπάθειες οι δικές μας και της Διοίκησης του ΠΣΦ δε φαίνεται προς το παρόν να έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Mε το νέο ΕΚΠΥ περιορίζεται η Συνεδρία στο ποσό των 15 Ευρώ και η κατ’ οίκον στα 12 Ευρώ.
*Γεννά υποψίες ο τρόπος διατύπωσης των περιπτώσεων α, β, & γ του άρθρου 14, που αφορούν την παροχή  Φυσικοθεραπείας σε ασφαλισμένους με αγγειακά, σοβαρά κινητικά-νευρολογικά προβλήματα και πολυκαταγματίες. Απαιτήσαμε οι παράγραφοι που αναφέρονται στις παραπάνω περιπτώσεις να αναδιατυπωθούν και να αναμορφωθούν αναλόγως. Είναι σε όλους γνωστό ότι τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Αποκατάστασης-Αποθεραπείας και τα Κέντρα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης δεν παρέχουν ΠΦΥ. Ο κ. Βαφειάδης μας υποσχέθηκε  ότι θα προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες και λανθασμένες εντυπώσεις.
*Όσον αφορά τις συνολικές θέσεις και προτάσεις της ΠΕΕΦ, για τον περιορισμό κατ’ απαίτηση της Τρόικας και του Υπουργείου Υγείας  των δαπανών για Φυσικοθεραπεία, είναι γνωστές και περιλαμβάνονται στο υπ’ αριθμ. Πρωτ. 19/24-09-12 έγγραφό μας που εστάλη στον ΠΣΦ. Δείτε το θέμα στην ‘’Ενημέρωσή’’ μας με Ημερ. 24-09-12.
Μέχρι να σταλεί ο νέος ΕΚΠΥ προς δημοσίευση σε ΦΕΚ θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες.
                                                Για  το  ΚΔΣ  της  ΠΕΕΦ
           Ο  Πρόεδρος                                                                      Η  Γραμματέας
     Γεώργιος  Τσαγρής                                                       Κωνσταντίνα  Σπηλιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου